Sunnuntai 23.9.2018

Sauli Niinistö julkaisi järisyttävän kannattajalukunsa – ”156 000 kertaa kiitos”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
25.9.2017 12:08
Päivitetty: 
25.9.2017 12:58
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Sauli Niinistön suosio on vankka presidentinvaalien alla. Kannattajakorttien myötä on nyt virallista ja varmaa, että Niinistö hakee jatkokautta.
|

Istuva presidentti Sauli Niinistö kertoo saaneensa kerättyä 156 000 kannattajakorttia presidentinvaaliehdokkuuttaan ja valitsijayhdistystään varten.

Niinistö hakee jatkokautta puolueisiin sitoutumattomana ehdokkaana, joten hän tarvitsi tuekseen kannattaja- tai valitsijayhdistyksen. Valitsijayhdistyksen perustamisasiakirjassa tulee olla vähintään 20 000 äänioikeutetun allekirjoittamat kannattajakortit, mutta Niinistön kohdalla tarvittavan määrän kerääminen oli vain muodollisuus.

– Kannattajakortit ovat palautuneet ja niitä kertyi 156 000 kappaletta. Iso kiitos kaikille kansanliikkeeseen mukaan tulleille, Niinistö ilmoittaa Twitterissä.

”156 000 kertaa kiitos”, todetaan twiitin yhteyteen liitetyssä kuvassa.

Nyt ilmoitetun lukeman on laskenut kortit kerännyt Sauli Niinistön kansanliike. Korttien virallisesta tarkastuksesta ja laskusta vastaa Helsingin vaalipiirilautakunta, jolle kortit palautetaan myöhemmin syksyllä vaalipiirilautakunnan määrittelemänä ajankohtana, Niinistön tukiyhdistys kertoo tiedotteessaan.

Presidentti Niinistön kansansuosiota on viime aikoina ihmetelty ja sitä on kuvattu jopa demokratian kannalta ongelmallisen suureksi. Nyt Niinistön kannattajakorttien määrää on ehditty jo vertaamaan eri ehdokkaiden äänimääriin viime presidentinvaalien 1. kierroksella. Niinistön 156 000 kannattajakorttia on enemmän kuin Sari Essayah (kd.) ja Eva Biaudet (r.) saivat tuolloin ääniä (75 000 ja 82 000) sekä lähes yhtä paljon kuin vasemmistopuolueiden ehdokkailla Paavo Arhinmäellä (167 000) sekä Paavo Lipposella (205 000).

LUE LISÄÄ:

Professori huolestui Niinistön 68%:n kannatuksesta Ylellä: ”Luku kuin Pohjois-Koreasta”

HS: Sauli Niinistön kannatus ”järkyttävällä” tasolla – jopa vihreät ja vasemmisto äänestäisivät ennemmin kuin omaa ehdokastaan

”Neronleimaus Sauli Niinistöltä” - Tutkija ennakoi, että vastaehdokkaaksi pääsee liberaali vasemmistolainen

Presidentti Niinistöltä yllättävä ilmoitus – irtiotto kokoomuksesta, valitsijayhdistys tueksi

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jussi Pistol

"Hyvin on hommat hoitanut".. Siis tarkoitat munaton presidentti kuten edellisetkin.

Toiseksi, onko tuo ihme jos ottaa huomioon ketkä on haastajia tulevassa presidentin vaaleissa, ylitiä uskovaishihhulia ja aavikkoneekeriin sekaantunut hintti, eikä paljon kehuttavampia ole muutkaa ehdokkaat, joten jos vaaleissa olisi vaikka ehdokkaana kadulta noukittu puliukko hälläkin olisi enemmän nostetta kun Niinistöllä.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #6

Juuri noin.
Kansa sentään edes jotkut ymmärtää Niinistön kokemuksen päälle jotain.
On vähän eri asia kuin ensimmäisenkauden politikolla .
Presidentiltä vaaditaan muutakin kuin vain mamu-,pakolaisuusvastaisuutta.
Hyvänä + on myös armeijankäyneellä edm.tehtävään. Etenkin nyt kun olot on epävarmoja niin idässä kuin lännessä.

Mikko Toivonen

Olikin yllättävän vaikeaa saada selville äänestysikäisten lukumäärä. Suoralla kyselyllä ei onnistunut ollenkaan. Kaikenlaista muuta krääsää ja tilastoa sen sijaan oli sivukaupalla.
No hiukan interpoloimalla voi tätä arviota varten päätellä, että äänestysikäisiä on noin 3.5 miljoonaa.
Siitä 156000 on noin 4.5% eli noin viidesosa kokoomuslaisten arviomäärästä.

Minä muuten en aio Niinistöä äänestää kun näissä henkilö kysymyksissä noudatan henkilökohtaista valikkoa ja siinä Niinistö on kahdessa kynnys kysymyjsessä alittanut riman oikein kunnolla. Kysessä asennloituminen demokraattisesti valittuihin kansanryhmiin ja henkilökohtaisen aseman väärinymmärrykseen.
Muuten hän on kyllä ollut edeltäjäänsä merkittävästi parempi yleistoimija. Tiedän hänen tulevan valituksi ilman minunkin ääntäni.

Markku Helin

Onneksi olkoon Sauli Niinistölle, sekä hänen taakseen ryhmittyneelle kansanjoukolle. Monenlaisia arveluja on esitetty siitä, mihin Sauli Niinistön kansansuosio lopultakin perustuu, kommentoikoon ne jotka sen taidon hallitsevat. Ylivertainen gallupnoste tuskin lienee kokonaan S. Niinistön erinomaisuudesta johtuvaa, ehkä on todettava, ettei ole poliittisessa kentässä päässyt kasvamaan oikeastaan minkäänlaista vastavoimaa siihen, että vaihtoehdoilla olisi muutakin kuin viihdearvoa.

Tapio Mäkeläinen

Tuntuu olevan happamia pihlajanmarjat eräille.

Luku on suuri ja tämä ei ole äänestys vaan kannattajakorttien keruuta. Taitaa Luhtasaari ja Väyrynen jäävän kannatuksessa toiseksi vai onko Pawe edes mukana, meinaan jos aloitetaan turhimmasta päästä.
Toivottavasti tv- väittelyitä järjestetään vain yksi .
Voi vain kuvitella millainen mölyapinaorkesteri on luvassa. Voi varmaan jättää uustisvuodon ja viikon uutiset väliin.

Tosiasia on , että Sauli N lisäksi vain Vanhasella olisi kykyä hoitaa virkaa aikaisempaan polittiiseen kokemukseensa perustuen. Muut on ihan vänkäreitä. Näin se nyt vaan ombi. Ei pärjää pieruverkkareilla eikä yhden asian mantralla.

Pasi Anttila

Tv-väittelyissä täytyy vaan toivoa että Niinstö muistaa kultaisen säännön: voitto mutta ei selkävoittoa (koskien varsinkin Huhtasarta). Oli aikoinaan hieno (karmeeta) kattoo pääministeri Ahon ja oppositiojohtaja Lipposen kahdenkeskisiä vaaliväittelyitä. Se oli Ahon puolelta kunnon teurastusta ja luulen että demarit sai paljon sympatiaääniä:)

Teppo Oikari

Kun tehtailee valtiovarainministerinä 2miljoonaa köyhää ja jakaa pöydän toiselle puolelle 100000 rikkaammalle niin kyllähän tuo 150000 ostoporsasta on ihan realismia.

Nyt voidaankin säästää turhat vaalikulut ja sopia että Kuningas Saul ja Prinsessa Jennifer jatkavat kirja ja luontoprojektejaan köyhtyvän kansan piikkiin. :)

Marja-Liisa Kalkela

Tarkoitatko kun Pelasti Lipposen hallituksessa Suomen Kreikan tieltä kun IMF hönki jo niskaan ? Holhoukseenko olisit halunnut jo silloin?
Lainaa ei saatu enää mistään ja velkaa oli 201 Mrd.Alijäämää 65 Mrd.
Kun edm.hallitus lopetti oli velkaa enää 65 Mrd,Ylijäämää 3 Mrd.
Jos politiikan asiantuntijat listasi Lipposen hallitukset I ja II Holkerista-87-15 Kataisen hallitukseen.
Niin kyse oli pätevyydestä hoitaa maa jaloilleen silloin.
Nyt nämä leikkaukset ei sitä tee. Velkaa tulee olemaan -19 n.124 Mrd VMennusteiden mukaan ja julkisellapuolella alijäämää.

Teppo Oikari

No, nuo ovat fiskaalisia lukuja joilla ei oikeasti ole tuon taivaallista merkitystä, mutta niin isoa halkomakirvestä silloin pahimpina lamavuosina Niinistö heilutteli että omakohtaisesti muistan kun pyyhekumeja puolitettiin ja vihkoista jaettiin puolet sisälehdistä luokan kesken. Sen jälkeenhän se ralli onkin jatkunut näihin päiviin saakka meitä x-sukupolvea kohtaan ja tulee jatkumaan loppuun asti.

On turha puhua eheydestä ja yhtenäisyydestä tai solidaarisuudesta kun isolle joukolle luotiin tällainen henkinen kokemuspohjataakka.

Omakohtaisesti katson että olen korteni jo kantanut yhteiskunnalle koska perheyrityksemme lahdattiin noina aikoina pankkitukiaisiin ja perintöosuuteni ryöstettiin. Monelle muulle asiat veivät päihdekulttuuriin, itsemurhiin ja pysyviin mielenterveysongelmiin mutta se 10% myös pelastettiin. He vain segregoituivat omaksi joukokseen ymmärtämättä miksi kaikki eivät astuneet laiturilta samaan junaan.

Nyt myöhemmällä iällä näillä asioilla ei ole muuta väliä kuin se, että tiedostan hyvin missä minunkaan ääntäni tai sitoutumista millään asteella ei vastavuoroisesti tarvita tässä maassa, kun tämä temppu yksipuolisesti silloin päätettiin tehdä.

Aion muistuttaa näistä asioista niin kauan kunnes hajoan atomeiksi ikuisuuden virtaan ja vain siksi, että näin ei enää koskaan kenellekään tehtäisi.

Siksi tällaiset henkilönpalvontavaalit ovat aivan yhdentekeviä minun pienestä perspektiivistäni. En kumarra ketään tai mitään.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #19

Muistan minäkin -90 luvun köyhien kyykytyksen.Muistan myös nyt köyhien kyykytyksen.Silti kansa on valinut kepu,kok hallitukset -03-19.
Joko muisti on lyhyt Ahon ajoista tai osa kansasta ei edeshuomannut -90 lamaa ,eikä nyt velkoja ,leikkauksia ,kikyä.
On hyvä muistaa se että VM kok ei yksin olisi tehnyt mitään ellei hallituspuolueiden eduskuntaryhmät olisi hyväksynyt tehtyjä päätöksiä.
Myös se että Ahon hallituksen VM Viinasen aloittamaa linjaa jatkettiin Lipposen kausilla.
VM virkamiesten tekemien laskelmien mukaan mihin mennessä velat saadaan tasapainoon.
Kuten nytkin tehdään julkisenpuolen säästöt koulut ym.aloitettiin - 10 ja jatkettu siitä asti.
Valtion taloutta ei hoideta 4v hallituskausilla vaan suunnitelmat ulottuu useammalle hallituskaudelle. Nytkin -25 asti.

Jari Mikkola

Sehän on perus vaatimus,että ennen sotia ja kriisejä kansalla on oltava koko kansan Sale. Koko kansan Sale kokoaa joukkonsa vauvasta vaariin yli puolue rajojen, matkalla kohti suurvaltojen välien selvittelyä,joihin Suomen ei todellakaan tarvitsisi osallistua,mutta niin on näköjään kabineteissa päätetty.

Oiva Luosujarvi

En kuulu kokoomukseen, mutta täytin Saulin kannattajakortin.

Nyt vaan edelleen tolkkua peliin ja rajoille tarkastukset, jos ei kaikkia tutkita, niin 99.99% riittää alkuun.
Jos ei passia, viisumia / oleskelulupaa ja omia rahavaroja turistina tullessa, niin rajalta käännytys heti.
Ei muslimeja tarvitse pelätä ja niitä, jotka pysyvät kotimaissaan lähi-idässä ja afrikassa voi jopa ajatuksissaan rakastaa, koska he eivät lähteneet elintasopakolaisiksi Eurooppaan ja varsinkin Suomeen. Miehet, jotka turvapaikanhakijoina ovat Suomeen tulleet voi lähettää takaisin kotimaahansa rakentamaan sitä paremmaksi paikaksi asua ja elää vaikka sitten taistellen, jos kokee sen oikeaksi tieksi. Olihan Suomella oma sisällis-sota punaiset vs valkoiset ja toinen puoli voitti ja toisesta tuli hyvä häviäjä.
Nykyisin on silti vasemmisto ja hihhulivihreät, vaikka valkoiset isänmaan puolustajat voitti aikanaan Suomessa.

Pekka Hovatov

Sauli Niinistö, soitti Venäjälle, Putinille. Hän tilaa Venäjältä nootin, kuten Kekkonen aikoinaan Neuvostoliitosta, varmistaen näin voittonsa tulevassa presidentinvaalissa. Ei ole muuttunut poliittinen kähmintä sitten 1960 luvun yhtään mihinkään. ”Isoveli idässä” johtaa vieläkin Suomea, vaikka kokoomuksen Niinistön + Orpon ja keskustan Sipilän + Vanhasen johdolla, ollaan kontillaan suu auki länteenpäin valmiina nuolaisemaan kun joltakin ”tipahtaa” ja samalla pyllistettään itäänpäin, jos sieltä tulisi joku ”sisään”.
Ps. "On vittumaista mennä nukkumaan, kun suussa maistuu paska"

Riku Turku

Ai että Niinistön 156000 kannattajakorttia hei vaan ja lehmät lentää eihän tuollaisesta määrästä ole näyttöä muuta kuin Niinistön omat pyöreät puheet ei mitään konkreettista. Todellisuudessa kansa ymmärtää jo että hän presidentiksi täysin väärä henkilö eikä hänen uudelleen äänestämisessä ole mitään järkeä.

Koko Niinistön kampanjointi perustuu silkkaan huijaukseen esimerkiksi Somessa Niinistön porukoitten bottiohjelmin vääristetyt fanitusmäärät 256000 vaikka rinnakkainen ja realistinen Niinistön somesivusto kertoo että hänellä ei ole edes 2800 kannattajaa

Suomalainen älä äänestä enää Sauli Niinistöä miksi pitäisi hän on nyt itsekin todistanut 5 vuoden aikana ettei osaa hoitaa presidentin tehtäviä

Lisäksi päivän kuumat palat täältä katsokaas

http://nwohavaintojapromo.blogspot.com/2017/07/sauli-niinisto-on-naimisi...