Maanantai 23.7.2018

Uudet työttömyysluvut julki: Työttömyysprosentti nyt 7,5

Jaa artikkeli:
Luotu: 
26.9.2017 09:32
  • Kuva: Satumaari Ventelä / Alma Talent arkisto
    Kuva
    TE-toimistojen rekisterien mukaan elokuun lopussa oli 288 700 työtöntä työnhakijaa.
Suomessa työttömyysaste oli elokuussa 7,5 prosenttia, kertoo Tilastokeskus ja sen työvoimatutkimuksen mukaan työttömänä oli 202 000 suomalaista. Vuosi sitten työttömyysaste oli 7,2 prosenttia. Työllisiä on kuitenkin nyt 7 000 enemmän ja työvoiman ulkopuolella 5 000 suomalaista vähemmän kuin vuosi sitten.
 
Työ- ja elinkeinoministeriön TE-toimistosta keräämien tietojen mukaan elokuun lopussa oli 288 700 työtöntä työnhakijaa, mikä 53 800 vähemmän kuin vuosi sitten.
 
Pitkäaikaistyöttömiä eli yhdenjaksoisesti vähintään vuoden työttömänä työnhakijana olleita oli 102 300, mikä on 25 600 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Yli 50-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli 108 900 eli 17 200 vähemmän kuin edellisenä vuonna samaan aikaan.
 
Tilastokeskuksen työttömyysluvut perustuvat otospohjaiseen työvoimatutkimukseen. Työ- ja elinkeinoministeriön luvut perustuvat puolestaan TE-toimistojen asiakasrekisterin pohjalta laadittuun Työnvälitystilastoon. Tilastokeskuksen ja työ- ja elinkeinoministeriön luvut ovat aina poikenneet toisistaan.
 
Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin TE-toimistoihin elokuun aikana 51 300 eli sama määrä kuin edellisen vuoden elokuussa. Kaikkiaan TE-toimistoissa oli elokuussa avoinna 89 100 työpaikkaa, mikä on 6 500 enemmän kuin vuosi sitten.
 

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Yli 50-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli 108 900 eli 17 200 vähemmän kuin edellisenä vuonna samaan aikaan.
Moniko on TEM pakottamana "puisto-osastolla" hankkimassa työtodistusta 0 euron palkalla ,kitkemässä vieraslajeja puistoissa?

Tilastokeskus :7000 työtöntä lisää.
26.9 IL
Noin suuri määrä "laiskoja" työtä vieroksuvia lisää.Jotka vaihtoivat säännöllisen palkan "mielummin" Sosiaaliturvalla elämiseen . TEM ja Kelan kyykytettäväksi.

Marja-Liisa Kalkela

Aktivointiaste oli elokuun lopussa 28,0 % eli 3,2 prosenttiyksikköä
korkeampi kuin vuotta aikaisemmin.
- Kaikkiaan palveluissa oli 4,2 %
työvoimasta.

Laajan työttömyyden eli työttömien työnhakijoiden ja palveluissa olleiden
yhteismäärä oli elokuun lopussa 401 200.
Oikea työttömyysluku.
TEM 29.9-17

Topi Rantakivi

@2. Kalkelan kysymys on ihan oikein, joskin sitä lukumäärää voisi nostattaa hieman isommaksi.

Mutta se, että vähentyy erittäin paljon, niin voisi ehkä johtua aktivointitoimenpiteistä, että suurin osa tippuu suoraan toimeentulotuelle, jota tässä on ihmetelty pari viikkoa sitten valtaisan määrän kasvamista? Se on tätä valtion kikkailua, että voidaan kaunistaa tilastointia EU:n näkökulmassa.

Oikeasti pitäisi esittää raaka totuus eikä olla puudelikoiria ja riemuita, että näin vähän työttömiä meillä on nyt tällä hetkellä!

Marja-Liisa Kalkela

Noinhan se menee kuten sanot. On naurettavaa puhua että työttömyys on vähentynyt jos LEX-Linströmmillä on pistetty yli 60v eläkkeelle ja aktiivitoimissa on osa työttömiä sosiaaliturvaa vastaan.( toimeentulotukea 487e/kk+9e/pv matkakuluihin ).
Työpaikkoja syntyy vasta silloin kun ihminen saa työstä palkkaa ja pääsee irti sosiaalisista tuesta. Toimeentulotuesta.
Muita Kelan etuuksia,tukia ja lisiähän saa kun on tuloja eli kun on työssä.
Esim.lapsilisää.Joka on leikattu köyhimmiltä toimeentulotuesta pois kuten kotihoidontukikin jo-94 lähtien.
Sinänsä aika erikoinen tapa laskea tukea tarvitsevat? Tulottomille ei .Mutta tuloja saaville useampikin tuki/etuus tulojen päälle.

Topi Rantakivi

Tuo tilastokeskus on niin täyttä sontaa. TEM:in tilastot sentään kertoivat kaikki luvut ja niistä kyettiin erottamaan ne todelliset työttömien lukumäärät. Mutta mistä sitten johtuu se, että TEM ja tilastokeskus yhdistettiin, se ihan varmasti johtuu siitä, ettei tykätty siitä todellisuudesta.

Minkä takia teidän median pitää julistaa tuollaista propagandatilastoa kuin se olisi totta ja oikeaa tietoa?

Teidän pitää kysyä, että miksi TEM työllisyysluvut lopetettiin ja arkistointia viime vuosilta siitä ei löydy vaan hävitettiin varmaan tarkoituksella?

Marja-Liisa Kalkela

IS Kertoo hyvin työttömyydestä .Johonkin "häviää" kortistosta työttömiä jotka ei enää ole työnhakijoita.
Mihinkähän ne häviää? Aina on työnantajia,työn teettäjiä jotka palkkaa ilman verokirjaa töihin. Palkka puhtaana käteen.Isompi kuin toimeentulotuki eikä kyykytystä TEM/Kelan tapaan .
Aikuinen,ammattitaitoinen työtön ei kyykytyksiä tarvitse.
Ja niin tekisin minäkin jos vielä olisin työelämässä. Se perhe ja lapset kun tarvitsee muutakin kuin mitä leipäjonosta saa.

Topi Rantakivi

@6. Olet oikeassa. Nyt Suomessa tarvittaisiin uusi tilastointiyhdistys, joka saisi aina ajantasaisen työttömyysluvut ja kertoisi oikeat tiedot.

Tilastointikeskukseen ei ole luottamista. En ole luottanut siihen yli 10 vuoteen, kun se kertoi omat höpinänsä työttömyydestä sekä palkkatasosta, joka ei ole suurella osin ole totta.

Mert Hasan

Angenommen, Sie denken, Ihr partner betrügt Sie, und Sie herausfinden wollen. In diesem digitalen Zeitalter, ist der einfachste Weg, um zu überprüfen, ob er/Sie hält Sie in Kontakt mit der person. Ähnlich, angenommen, Sie sind ein Arbeitgeber. In diesem Fall, mSpy stellt sicher, dass Ihre Mitarbeiter sind nicht undicht vertrauliche Informationen an Dritte weiter. Sie würde auch wissen, wenn ein Mitarbeiter mit Telefon für persönliche Zwecke zu verwenden.