Maanantai 24.9.2018

THL varoittaa 6000 suomalaista tietovuodosta: ”Tarkkailkaa pankkitietojanne”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
26.9.2017 12:26
Päivitetty: 
26.9.2017 12:55
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva

Noin 6000 ihmisen luottamuksellisia tietoja on vuotanut verkkoon Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL), laitos tiedotti tiistaina pahoitellen virhettään. Asiasta kertoo muun muassa Tivi.

Vuoto johtui inhimillisestä virheestä eikä tietomurrosta, laitos kertoi. Elokuisen vuodon jälkeen tiedot on pyritty kaikin keinoin poistamaan verkosta. Virhe tapahtui, kun laitoksen työntekijä erehdyksessä käytti henkilötietoja sisältävää aineistoa laatiessaan esitysmateriaalia raportointia varten.

Tietojen joukossa oli lähes 6000 ihmisen nimi, henkilötunnus sekä laboratoriotulos, mutta ei esimerkiksi osoitteita. THL on lähettänyt kirjeen kaikille vuotoon liittyneille.

- Kirjeen saaneille on annettu ohjeeksi seurata varotoimenpiteenä omia lasku-, luotto- ja pankkikorttitietoja, THL kertoo.

Henkilötunnisteet olivat löydettävissä internetin hakukoneiden avulla huhtikuusta 2017 lähtien. THL:n mukaan se sai elokuussa tietosuojavaltuutetulta ilmoituksen tietojen näkymisestä, minkä jälkeen tiedot poistettiin välittömästi kahdesta verkkopalvelusta. Laitoksen tiedossa ei ole, että kukaan olisi käyttänyt verkosta löydettävissä olleita tietoja väärin.

Internetin hakukoneiden ylläpitäjät ovat THL:n pyynnöstä poistaneet hakukoneiden muistista linkit kyseisiin tietoihin. THL on teettänyt "kaikkien julkisten verkkosivustojen pitkäkestoisen ja tarkan seurannan kyseisten luottamuksellisten tietojen löytämiseksi ja poistamiseksi verkosta".

- Mitään ei ole löytynyt tähän mennessä. Seurantaa jatketaan toistaiseksi, THL:n tiedotteessa todetaan.

Lähteet: Tivi, THL

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mert Hasan

On this day I was not working (I'm in 4/5th). So I have dealt with my occupation and in the morning, I never thought to eat. The capsule has, therefore, had its usual effect. When I went to the table around 13h, I did not really want to eat. Hunger, therefore, was not at the rendezvous, but I still ate a salad of raw vegetables with a piece of apple pie. In the afternoon, I went to do my two hours of swimming weekly. Right after, I haven't taken a snack, and I did not even think to tell the truth. To 20 hours I had dinner. I was not hungry, but my appetite was normal. So I ate with more pleasure than the previous two days. And this was a treat ! https://www.venusfactorsystem.net/phenq-review/

Kari Aaltonen

Jos minä teen inhimmillisen virheen, esin unohdan maksaa 15€ puhelinlaskun siitä seuraa 5€ lisälasku huomautuksesta ja useimiten myös uhkaus ulosotosta, jos nyt jostain syystä tilini tyhjenee ja vaikka saisinkin rahat takaisin, niin pitääkö kaiken aiheutuneen vaivan jälkeen ajatella, no se oli vaan tämönen erehdys. Kokemuksesta tiedän, ettei ne rahat ole seuraavana päivänä tilillä.