Maanantai 20.5.2019

Suomalaiskansanedustaja kuumensi Espanjan suurlähettilään – katalaanit ottavat ilon irti

Luotu: 
29.9.2017 19:41
  • Kuva: Kuvakaappaus Mikko Kärnän Twitter-tililtä
    Kuva
    Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.), joka julistautuu Twitter-tilillään Lapin ja Katalonian puolustajaksi, julkaisi Espanjan Suomen-suurlähettiläältä saamansa tuohtuneen sähköpostin.
|

Aktiivisena tiedottajana ja some-kirjoittajana tunnettu lappilaiskansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) tunnetaan nyt myös Kataloniassa. Espanjan Suomen-suurlähettiläs hermostui Kärnälle, joka julkaisi lähettiläältä saamansa tuikean viestin.

Kärnä on viime päivinä ottanut vahvasti kantaa Katalonian itsenäisyysäänestykseen, jonka Espanjan keskushallinto pyrkii estämään. Kärnä vaatii Espanjaa sallimaan kansanäänestyksen ja saattoi tämän myös Espanjan suurlähettilään tietoon. ”Muuten pidän huolta, että joudutte vastuuseen. Antakaa katalonialaisten äänestää”, Kärnä kirjoitti somessa julkaisemassaan sähköpostiviestissä lähettiläälle.

Hän on julkaissut tulikivenkatkuisen viestin, jonka kertoo saaneensa suurlähettiläältä vastauksena.

– Ok. Mutta jos jonain päivänä Suomella on turvallisuusongelma ja se tarvitsee EU-kumppaniensa solidaarisuutta, voitte pyytää sitä Kataloniasta, Kärnän julkaisemassa viestissä todetaan.

Uusi Suomi ei perjantaina tavoittanut suurlähettiläs Manuel De la Cámara Hermosoa kommentoimaan asiaa, eikä lähetystöstä muutenkaan irronnut kommenttia.

Kärnän julkaisema viesti lähti lentoon katalaanipoliitikkojen ja muiden aktiivien keskuudessa. Sitä on uudelleentwiitattu yli 7000 kertaa. Lisäksi Catalan News -sivusto uutisoi Kärnän ja Madridin kiistelystä ja väittää lähettilään ”uhanneen” suomalaiskansanedustajaa.

Katalonia äänestää itsenäisyydestä sunnuntaina. Kärnä on muuttanut Twitter-profiilinsa katalaanilipun väriseksi ja esittäytyy arvonimellä ”Defender of Lapland and Catalonia”, Lapin ja Katalonian puolustaja.

Kärnän twiittiä jakoivat niin suomalaiset poliitikot kuin katalonialaisväki. Lappilaiskansanedustaja saa katalaaneilta aitoa kiitosta tuestaan, mutta espanjalaisilta myös arvostelua puuttumisestaan kysymykseen. Alla muutamia esimerkkejä.

 

 

 

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Kärnä hakee julkisuutta mistä vaan ja keinoista välittämättä! Suomen ulkopoliittisen johdon tulisi sanoutua selkokielellä irti Kärnän sekaantumisesta toisten valtioiden sisäpoliittisiin kiistoihin. Se ei ole Suomen etu, Ei Espanjan etu eikä erityisesti katalaanien etu.

Johnny Loikkanen

Eiköhän tuolla hyvin ymmärretä, että Kärnä ei edusta Suomen virallista linjaa. Toisaalta, mikä Suomen virallinen linja asiaan on? Olihan Suomikin Venäjän suurruhtinaskunta saadessaan itsenäisyyden. Miksi Katalonialla ei olisi samaa oikeutta? Suomessa oli kolmisen miljoonaa asukasta kun taas Kataloniassa on 7.5 miljoonaa ja heillä on oma kieli kuten suomalaisillakin.

Marja-Liisa Kalkela

-Jahka katalaanit ovat itsenäistyneet ja kruunanneet Kärnän kunniakonsuliksi, tämän tunturien lahja jollekin suuntaa katseensa alkuperäiskansa saamelaisten hätään. Kärnä näyttäköön esimerkkiä ja palauttakoon maansa ja omaisuutensa sinne, minne se kuuluukin: saamelaisille.
IL 28.9-17

Oiva Luosujarvi

Jos Helsinki haluaisi itsenäisyyden ja aloittaisi asiassa äänestyksen, niin totta kai haluaisin sallia sen heille.
Tietenkin suosittelisin kaikille afrikkalais-taustaisille ja muslimeille muuttoa pian itsenäistyvään Helsinkiin samalla kertaa, koska onhan jo melkein puolet nyky-helsinkiläisistä taustoiltaan afrikkalaisia ja muualta tulleita.
Kehä 3 olisi hyvä "vanha" raja, johon saisi merikonteista rakennettua kunnon muurin, ettei helsinkiläiset pääsisi ulos uudesta valtiostaan itsenäisyysjulistuksen jälkeen.

Kansanäänestys on aina hyvä asia ja kansan tahtoa on noudatettava.
Vaikka EU ja Suomen poliitikot eivät halua kansan ääntä kuunnella vaan pieni eliitti keskenään sopii asioista itsensä parhaaksi ja kansalaiset saavat vain maksaa herrojen toilailut.

Pekka Hovatov

Sopii vallan mainiosti meille aidoille Helsinkiläisillä, että kaikki Helsinkiin tulleet "maalaiset" palaavat pysyvästi takaisin "juurilleen" tonkimaan maataan, muulloikin kuin lomaaikaan. Viekää samalla mukananne kaikki Sipilät ja muut kusipäät "kotiinsa". Tehdään tuo raja sen jälkeen siihen kehä 3:selle. Ja mitä tulee noihin "Pakolaisiin" niin ne laitetan Sipilän mukan Kempeleelle, vieköön himaansa ne, niinkuin alunperin lupasi. Takaan ettei kukan meistä aidoista Helsinkiläisistä pyri sen jälkeen sen muurin toiselle puolelle ja aseet pitää kyllä huolen että te pysytte siellä metsässä, minne te kuuluttekin.

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Kansanäänestys on aina
1.)- Tapahtunt 4 vuoden välein eduskuntavaaleissa.
2.)-Kansa antaa 200 eduskuntaan valitulle valtakirjan päättää maan ja kansan asioista.
3.)-Perustuslain mukaan se tapahtuu eduskunnan enemmistön päätöksellä.
Hallituspuolueiden eduskuntaryhmienäänillä.
4.)-Hallituksen on hyväksynyt eduskunta ja nimittänyt hallituksen ministerit Presitentti.

Oiva Luosujarvi

Kun kansasta noin 40 % äänioikeutetuista ei äänestä vaaleissa, niin silloin pitäisi olla 40 % kansanedustajapaikoista tyhjinä eduskunnassa.
Nukkuva haluaa myös paikan olevan nukkuva ja siten saisi todenmukaisen eduskunnan, jos 40 % olisi tyhjiä tuoleja.

Matti Löytty

Mahtaako Pekka Hovatovkaan olla aito hesalainen? Niitä aitoja hesalaisia olisi tuolaisen muurin rakentamisen jälkeen melko vähän kun heiltä loppuisi ruoka kun eivät suurimmaksi osaksi osaa hankkia ruokaansa edes dyykkaamalla saatikka sitten viljelemällä. Turha tuollaisen suurisuisen Pekan pitää mölinäänsä. Hänelle voisi tulla nälkä jo parin päivän päästä muurin sulkeutumisesta. ;-)