Keskiviikko 26.6.2019

HS: Vain 6,5 % perussuomalaisista on loikannut – sinisten mukaan yksi syy on pelko

Luotu: 
30.9.2017 10:28
  • Kuva: Alma Media arkisto / Anssi Jokiranta
    Kuva
    Kansanedustaja Matti Torvinen (sin.) on puuhannut kasaan uuden puolueen piirijärjestöjä. Arkistokuva.
|

Perussuomalaisia kunnanvaltuutettuja on siirtynyt sinisiin vain 40–50, kertoo Helsingin Sanomat. Perussuomalaisilla on yhä noin 700 kunnanvaltuutettua. Lehti laskee, että noin 6,5 prosenttia on siis loikannut.

Loikanneiden määrää lehdelle arvioi sinisten piirijärjestöjä pystyttävä lappilainen kansanedustaja Matti Torvinen. Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo pitää arviota liioiteltuna. Halla-aholaisella Hommaforumilla pidetään keskusteluketjussa kirjaa julkisesti siirtymisestään ilmoittaneista ja tämän mukaan loikanneita olisi 40.

Helsingin Sanomien soitto- ja sähköpostikierroksella käy ilmi, että suuressa osassa piireistä enimmillään muutama on loikannut. 

Sinisillä puuttuu 5000 kannattajakortista vielä vajaat 400 kappaletta, arvioi sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo lehdelle. Hänen mukaansa nämä saadaan luultavasti kasaan lokakuussa, minkä jälkeen puolue merkitään puoluerekisteriin. Alkujaan siniset uskoi keräävänsä kortit nopeammin, mutta syyttää hitaasta etenemisestä muun muassa kesälomakautta.

Torvinen sekä sinisten kansanedustaja ja Tampereen kaupunginvaltuutettu Tiina Elovaara sanoo lehdelle, että halua liittyä sinisiin on vähentänyt pelko perussuomalaisia kohtaan.

–Saan kentältä viestejä, joissa moni sanoo, ettei uskalla yksin siirtyä sinisiin. He pelkäävät, että heitä vastaan hyökätään, Elovaara sanoo Helsingin Sanomille.

–Perussuomalaisissa kaikki eivät ole ihan leppoista porukkaa.

Torvinen syyttää perussuomalaisia myös häirinnästä ja systemaattisista lokakampanjoista. Slunga-Poutsalo naurahtaa syytöksille ja epäilee, että omaa epäonnistumista sysätään näin muiden syyksi.

– Emme voi vastata siitä, mitä meidän kannattajamme tekevät, mutta ei meillä puolueena ole mitään intressiä puuttua sinisten toimintaan puoleen eikä toiseen, Slunga-Poutsalo sanoo lehdelle.

Lue myös:

Kansanedustaja huomasi tylyn sävyn kritiikissä: ”Moni haluaa nähdä meidän epäonnistuvan”

Hämmästys Sinisten sloganista: ”Mikä ihmeen keskiluokan verokapina?”

Siniset: Turvapaikkahakemusten käsittely siirrettävä Euroopan ulkopuolelle – Suomen lakiin saatava ”todellinen” elinkautinen

Näkökulma: Timo Soinin siniverinen tulevaisuus

Ministeri palasi lähtöruutuun Tapiolassa – ainoa teltta ostettiin valtiosihteerien kolehdilla

Jaa artikkeli:

Kommentit

Antti Kostet

Miksi loikkaisivat? Siniset ovat käytännössä pystyynkuollut/kuoleva ryhmä, mikä yritää jäljitellä sekä kepua että kokoomusta.
Vanhassa vara parempi, mikäli on haluja harrastaa vähänkään uskottavaa toimintaa, millä on elämää vielä 2019 vaalienkin jälkeen.

Helena Eronen

Kumpikohan lie todenmukaisemmin pelkojen takana, persuista tuleva väitetty uhkailu vaiko noiden jankuttamat jutut ja lietsoma pelko. Olisi kiva nähdä jotain konkreettisia todisteita noinkin rankkojen ja jatkuvasti esitettyjen väitteiden tueksi.

Markus Vuorivirta

Taitaa olla pelon sijaan "järki". Ymmärtävät, että loikkaaminen Sinisiin tarkoittaa poliittisen uran lopullista loppua. Vaalit ovat jo puolentoista vuoden päästä. Kampanjointi alkaa vuoden päästä. Sinisillä kun ei ole mitään tarjottavaa kelleen. Pelkkää tyhjää huminaa heidän höpötyksensä. Näytöthän onkin jo nähty sinisten ollessa persuja.

Mikko Toivonen

Vuorivirta on käsittääkseni tässä analyysissä oikealla jäljellä. Syitä pelkoon on tietysti monia, mutta niistä päällimmäinen saattaa olla juuri järki ja oman aseman katoamisen pelko.

Ulkopuolelta asetelmaa objektiivisesti analysoimaan pyrkivänä olen ennekin kirjoittanut, että Sinisiä ei pidä joukolla tunnetuomita vaan heillä on hyvääkin asiaa ja tarkoitusta omien ministeripaikkojen turvaamisen lisäksi.

Heidän olisi saatava se puolue pystytetyksi ja mittauttamaan kannatuksensa suljetussa ja salaisessa äänestyksessä sitten kun sen aika tulee ja katsoa sen tuloksen perusteella oliko siitä minkään kokoiseksi puolueeksi. Varmaa kai on että ei se minään suurena puolueena uudelleen synny, vaan jos pääsee eduskuntaan pienenäkään niin siinä on mahdollisuus asiallisesti monipuolisemmalle puolueelle kun nyt lähes yksinomaan maahanmuuttovastaisuudella ja muulla vastaisuudella ratsastava persupuolue.

Maahanm,uuttoasiallisuutta ja sen uudelleenorganisointia luonnollisesti tarvitaan, mutta se ei ole ainoa asia mitä valtakunta tarvitsee, vaan se tarvitsee myös yrittämisen parempaa mahdollistamista. Se tarvitsee paljon oikean hintaisia vuokra asuntoja juuri yrittämisenkin vuoksi. Se tarvitsee energiaa järkevästi toimitettuna joka lähtöön, se tarvitsee perusterveydenhuollon parempaa järjestämistä ilman pörssiyhtiörosvousta, se tarvitsee lisää teollisuuden ja vientimyynnin ammattilaisten kouluttamista; rakennusmestareita, konemestareita, insinöörejä, merkonomeja erikoistuvina ja kielitaitoisina jne. Se ei tarvitse läheskään sitä määrää akatemisia "tutkijoita" kuin vihreät haikailevat jne, jne

Jaakko Paasonen

Juuri näin on käynyt...ja Timo Soini suurimpana pyllidtelijänä. täyttelee "tornin lappuja" raveissa ja kusee äänestäjiensä kintuille.
Missähän hillotilppaansa nyt nuolee,kun ei edes edusk kyselytunnilla miestä näy ?katalaanieissa kärnättää aivan sekopää keskueåettajs ,vai onkse kokkari . No joku ulkoministerin hommat kommentionnisss ominut hiippari ny kuitenkin .

Seppo Saari

Mitä tai ketä pelätään?
Sitäkö, että ellei loikkaa, niin SiTu ahdistaa? Vai sitäkö, että, jos loikkaa, niin ei ole enää mukana seuraavassa jytkyssä?
Vai pelätäänkö Vihreiden tai Vasemmiston vihaa, Putinia, Trumpia, Merkeliä, Macronia, Junckersia, EU-liittovaltiota, seuraavaa kansainvaellusta, takakonttiin joutumista tms.?
Nyt olisi ehkä hyvä aikaikkuna ketoa peloista, jos niitä on.