Sunnuntai 22.7.2018

Keskustan kannatuksesta lähti neljännes – Seppo Kääriäinen: ”Ihmeteltävää on”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
6.10.2017 07:21
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Keskustan entinen puoluesihteeri, 20 vuotta kansanedustajana toiminut Seppo Kääriäinen pohtii, miksi talouden käänne on puoluekannatusmittauksissa näkynyt kokoomuksen mutta ei keskustan kannatusluvuissa.

Facebook-päivityksessään Kääriäinen korostaa, että gallupeissa ei pidä niinkään seurata yksittäisten kuukausien vaihteluja, vaan pitkän aikavälin trendejä.

–Ylen torstaisen kannatusgallupin mukaan kokoomus on ollut jo jonkin aikaa karkumatkalla, kun taas keskustan kannatus on vuoden verran liukunut alasuuntaan, Kääriäinen toteaa.

–Talouden voimakas käänne tunnustetaan. Ihmeteltävää on siinä, että päähallituspuolue keskusta ei ole hyötynyt käänteestä. Tälle suunnalle voi tehdä jotakin; muutos ylöspäin ei tule itsestään.

Ylen kannatuskyselyssä keskusta on jäänyt jo vihreiden taakse, kun puoluetta kannatti eilen julkistetussa mittauksessa 15,8 prosenttia kantansa kertoneista. Vielä vuosi sitten puoluetta kannatti 20,5 prosenttia puoluekantansa kertoneista. Miltei yhtäjaksoisessa laskussa keskustan kannatus on ollut viime vuoden heinäkuussa asti, jonka jälkeen kannatuksesta on sulanut neljännes.

Kääriäinen tosin huomauttaa vihreille, että ”ajateltavaa tuli sinnekin tontille”, kun sen kannatus taantui keväällä alkaneen kasvun jälkeen 1,2 prosenttiyksikköä 16,6 prosenttiin.

–Gallupeista tehdään poikkeuksetta pitkälle meneviä ”johtopäätöksiä”. Vieläkin on niin, että puolueiden järjestys vuoden 2019 eduskuntavaaleissa voi olla mikä tahansa, Kääriäinen toteaa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Reijo Helli

Jos Kepu eläisikin viime vuosisadan alun politiikkaa jolloin vallassa oli heikoimpien ihmisten asialla Santeri Alkio niin hänen oppien mukaisesti olis Sipilällä pullat hyvin uunissa, mutta kun mennä porhaltaa Kokoomuksesta ohi oikealta niin että "Köyhää" kansaa hirvittää.. siinä on hänen vikansa ja Kepun alamäki johtuu juuri tästä.

Juha Wiklund

Kannattaako asiaa edes ihmetellä kun Sipilän lupausten myötä Suomeen tuli yli 32.000 pakolaista vastaanottamaan pääministerin tasoista luvattua elämää.

Tämän lupauksen myötä Suomelle koitui suoraan yli 3 miljardin tappiot ja tappiot päivä päivältä vain kasvaa.

Välillisesti voidaan epäillä että katteettomilla lupauksilla saattaa olla välillinen syy yhteys 100.000 maahanmuuttajien tekemiin rikoksiin Suomessa. Näistä lapsiin ja naisiin kohdistuneita tekoja on yksistään tuhansia vuodessa.

Sen lisäksi kansaa hiertää rahan siirrot köyhiltä muslimeille.

Kansaa hiertää Sipilän ja hänen sukunsa ja lähipiiriinsä kohdistuneet epäillyt että valtion rahoja on jaettu hyvävelijärjestelmän sisällä käyttäen sipilän pääminterin asemaa hyödyksi.

Keskustan ja Sipilän toimet ovat pöyristyttäviä ja varmasti jäävät Suomen historiaan esimerkkinä henkilöstä joka ei kaihtanut mitään ajaakseen omia ja lähipiirinsä etuja.

Mitähän vokkilaisen raiskaamalle tytölle Kempeleelle kuuluu? Tai niille tuhansille muille uhreille jotka jäivät Yksittäisinä uhreina kurjuutensa yksin.

Voiko pääministeri Sipilä loukata raiskattuja naisia ja lapsia pahemmin kuin nimetä heidät yksittäisinä uhreina joilla ei ole merkitystä?

Risto Nikander

Kirjoitit tosi hyvin.
Sipilä on todellinen huijari. Rikastunutkin jo valtion rahoja kähmimällä ja Terentjeffin ja kumppanien keinottelun avulla. Nyt sitten senkun järjestelee ja pitää kiinni tosi rikkaitten "verosuunnittelun" mahdollisuuksista ja edelleen kähmii valtion varoja kaltaisilleen ja lähipiirilleen.
Surkein pääministeri. Lupaamalla oman asuntyonsa "pakolaisille" hän aiheutti valtiolle vähintään kymmenien ellei satojen miljoonien kustannukset. Irakista näitä nuoria riehiä, rikollisia, raiskaajia jne. tuli Suomeen noin 90% kaikista "pakolaisista". Ja miltei kaikki nuoria miehiä.
Kaikkonen on osoittanut karvansa jo mm. Nuorissosäätiön ketkeuisuissa. Ja ehdotti jopa sitä, että WSuomen presidentin ei tulisi olla kantasuomalainen. Kun tähän lisää muutaman muun keksustapolitiikon, "nuuoria kasvoja", niin kuva teulee selväksi. Ja onhan se vahnemmistakin tämä Jyväskylän pikkumies tehnyt suuren loven veronmaksajien kukkkaroon lähipiirinsä tuulivoimatukien motivoimana.