Maanantai 17.12.2018

Juha Sipilä arvioi asemaansa Ylellä: ”En kyllä väkisin pukkaa sinne”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.10.2017 10:35
  • Kuva: Antti Mannermaa / Alma Talent arkisto
    Kuva
    Juha Sipilä.
|

Pääministeri, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on valmis jatkamaan tehtävässään, mutta vain, jos puolueen sisällä löytyy riittävä kannatus.

–Nyt tässä talven aikana katsotaan, ovatko keskustalaiset halukkaita jatkamaan minun johdollani. Jos eivät ole, sitten vaihdetaan miestä. Tuon keskustelun aika on puoluevaltuustossa keväällä. Olen käytettävissä, mutta en kyllä väkisin pukkaa sinne. Jos tukea ja kannatusta ei löydy, silloin se on muiden tehtävä, hän totesi Ylen Ykkösaamussa lauantaina.

Lännen Median lauantaina julkaiseman kyselyn perusteella noin joka toinen keskustan kannattaja haluaa Sipilän jatkavan puolueen puheenjohtajana ensi kesän jälkeen. Puolueen edustakuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen nousi kyselyssä Sipilän kovimmaksi haastajaksi keskustan johtoon.

Keskustan puoluekokous valitsee puolueen puheenjohtajan ensi vuoden kesäkuussa. 

––Tulos tai ulos: tuloksella tarkoitin tätä Suomen kuntoon saamista ja sen suhteen näyttää hyvältä. Kyllä se tulos tarkoittaa myös sitä, että keskustalaiset luottavat siihen, että pystyn luotsaamaan keskustan seuraavissa vaaleissa, Sipilä kommentoi.

Keskustan kannatus on ollut laskussa. Ylen torstaina julkistamassa tuoreimmassa gallupissa keskustan kannatus laski taas aavistuksen ja se on nyt neljänneksi suosituin puolue 15,8 prosentin kannatuksella.Sipilä uskoo kannatuksen laskun johtuvan ainakin osittain hallituksen tekemistä talouspäätöksistä.

–Kun Suomen tilanne oli se, mikä se oli kaksi vuotta sitten, pidin tärkeänä sitä, mitä tehdään, enkä sitä, miltä se näyttää. Mielikuva niin minusta kuin puolueesta on muuttunut ja itsestäni on tehty ahne oman edun tavoittelija. Se näkyy myös puolueen kannatuksessa.Tärkeysjärjestyksessäni ensimmäisenä on kuitenkin Suomen kuntoon laittaminen, sitten tulee puolue ja vasta sitten oma asema, hän kommentoi.

–Olen antanut tuulensuojaa muille, koska haluan puolustaa kipeitä päätöksiä ja tulla ministerin tueksi, kun he ovat puolustaneet hallitusohjelman mukaisia kipeitä päätöksiä, Sipilä jatkoi.

Lue myös:

Näkökulma: Rajat kiinni, keksi Juha Sipilän ryhmä hädissään

Ylen gallup julki: Sdp nousee – Vihreät luisuu ja ”pääministerin salkku karkaa”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Virtanen

Sinällään ihan hyvä ja perusteltu lausunto, ettei halua väkisin olla kepin puheenjohtaja. Panee samalla vastustajat omassa puolueessa ajattelemaan. Sipilänhän ei tarvitse politiikan kautta ja avulla kukkoilla tunkiolla. Mutta myös valtaan kärkkyvät demarit ja vihreät joutuvat vähän punnitsemaan, mitä huutokauppaa pitävät. Joutuvat ehkä vastuuseen suurista ja katteettomista puheistaan, jos Sipilä lähtee. Silloinhan hallituskin vaihtuu. Vasurit ja persut voivat kyllä puhua edelleenkin, mitä lystää. Ei heitä hallitukseen oteta. Mutta ruotsalaisilla on tarkan pelin paikat. Nykyisellä huutokauppalinjalla yhdessä vasemmiston kanssa pysyttäytyminen voi aiheuttaa pitemmän oppositioajan.

AnaMaria Winter

Ei se ole vaan mielikuva jonka muut ovat asettaneet. Katso peiliin ja näe minkä muut.. ahne oman edun tavoitteina. Me köyhät olemme köyhtyneet entisestään ja rikkaille se on annettu. Meidän senttimme. Köyhä antaa vähästään rikas ei mistään. Silläkö se Suomi nousee?

Marina Lindqvist

Hyvä Hanna Talvio-Khan, oletan, että olet faktisesti ollut nettoveronmaksaja, muutenhan et kovinkaan köyhä olisi? Ymmärrän tuskasi, koska en minäkään haluaisi muiden elämää kustantaa. Kertoisitko siis, paljonko olet antanut rikkaille, kenelle heistä ja missä muodossa? Kiinnostaisi todella paljon, koska mutuna sanoisin, että meikäköyhän verorahat menee vaan vielä köyhemmille.Sekin on tietysti liikaa, mutta minkäs teet.

Marja-Liisa Kalkela

No esim. Rikkaille ja hyvätuloisille menee suurimmat Kelan-etuudet.Ansiosidonnaisena laskettuna tulojen mukaan. Ne kaikki on pienituloisilta ja köyhiltä pois.
Sosiaaliturvan ja palvelut maksaa palkansaajat. (Kianderin selvitys-15)
-Köyhätkin maksaa ALV 24% veroa .
lisäksi:
Pääomatulosta voidaan vähentää:
tulon hankkimisesta ja säilyttämisestä aiheutuneet kulut ja tulonhankkimiskorot
omistusasunnon hankkimisen korkomenot
valtion takaaman opintolainan korkomenot
pääomatuloista vähennettävät tulolähteen tappiot.

Kommentti: He saivat miljoonatulot, mutta eivät maksa euroakaan kunnille päivähoitoon, kouluihin tai kirjastoihin
IS. 1.11-16
JK.Luulo (rikkaiden verojen "maksamisesta") ei ole tiedonväärti.

Kari Aaltonen

Ihan oikeesti, sääli pisteden metsästys on alkanut, kuvassa vois pää painua vähän alemmas. Pitäisi kerätä kaikki lisääntynet verot ja heikennykset ja ketä nämä koskevat ja viereen toinen lista missä näkyy kuinka leväperäisesti rahaa on jaettu, kunhan hakia on vain ollu oikea ja osannut lopata, ai niin nämä tiedothan on lainvastaisesti tuhottu. Vielä siitä ahneudesta, Seurassa oli hyvä yhteenveto miten on Sipilän miljoonat hankittu, ja eiköhän se sama jatku.

Pasi Käyhkö

Saa nähdä mitä maajussit päättävät. Ja saa nähdä paljonko maajussit saa valtiollista lisätukea sateisen kesän seurauksena. Vaikkakin valtion viljavarastot ovat nytkin täynnä.
Viime syksynä maajussit saivat korvauksia Venäjäkaupan hiipumisen takia 300milj.€.
Saiko mikään muu toimiala?

Pasi Käyhkö

Näinhän asia luultavasti on. Mutta jos hän nyt järjestää maajusseille veronmaksajien kassasta hyvän tukipaketin huonojen säiden takia niin puolueen jäsenet unohtavat muun. Tämä lahjonta ja korruptointihan yksi kepulaisuuden peruselementti.

Juha Wiklund

Kuka pöljä äänestää Suomen raiskannutta miestä joka päästi maahamme tuhansia rikollisia. Uusille terroristeille se lupaa palkaksi murhista ja terroriteoista asunnot, rahaa, auton ja ajokortin veloituksetta. Kaiken huipuksi nämä pääsevät hesassa asunto jonojen ohi.

Voiko kukaan olla päästään niin pipi että keskustaa saatikka Sipilää äänestäisi jatkoon. On tämän pellen touhut nähty. Tuhosi hyvinvointi Duomen ja päästi terroristit maahamme raiskaamaan naisia ja lapsiamme.

Teijo Myllylä

Kyllä kait Sipilä jatkaa, johan miljonääriveljet sitä vaatii. Vielä riittää kupattavaa ja pari kikyäkin mahtuisi seuraavalle vaalikaudelle. Äänestäjät vaan alkaa hupeneman. Kepun kannalta on harmi, kun hölmöjä ei ole enempää. Saa nähdä, tragedia palkansaajan kannalta jatkuu varmaankin vielä vaalikauden loppuun.

Anne Savola

Tässä muutama päivä sitten luin mielipidekirjoituksen jossa ylistettiin, että Juha Sipilä on kaikkien aikojen PARAS pääministeri. On saanut jotain hyvää aikaan talouden alalla. Suomi nousee ja saattaa käydä, että Suomi on kunnossa 2019-2020.
Entäs jos SDP ja KOK lyöttäytyy yhteen perustaakseen hallituksen. Kelpaakohan Sipilän opit. Voi jos olisi meitä miljonäärejä vaikka vain 100 000 suomalaista eli tuo määrä Sipilän kaltaisia puurtajia. - "Ei kun eteen päin sanoi mummo lumessa."