Sunnuntai 21.10.2018

Hjallis Harkimolta suorat sanat kokoomukselle: ”Peesataan mukana, annetaan Sipilän ja Soinin tehdä virheet”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
8.10.2017 11:28
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Hjallis Harkimo sanoo olevansa pettynyt politiikkaan.
|

Kokoomuksen kansanedustaja, liikemies Harry ”Hjallis” Harkimo arvostelee omaa puoluettaan kovin sanoin sunnuntaina Youtubessa julkaisemallaan videolla

Harkimo arvioi, että kokoomuksella olisi ollut hyvä hallituspohja ja -ohjelma, jos tehtyjä päätöksiä olisi noudatettu.

–Jos niitä olisi noudatettu, olisi päästy jonnekin. Nyt me vaan peesataan mukana, annetaan Sipilän ja Soinin tehdä virheet. Me ei oikastaan saada aikaan niitä asioita, joita meidän pitäisi saada. Eli me ollaan vähän nynnyjä, hän sanoo.

Harkimo sanoo olevansa pettynyt politiikkaan ja pohtii myös, onko hän oikeassa puolueessa.

–Ehkä minun ei pitäisi kuulua kokoomukseen.Ehkä minun olisi parempi olla silloin ja pystyisin sanomaan asiat niin kuin ajattelen, niin että minua ei sido mikään.

 

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pekko Pommelin

Hyvä Hjallis olet harvinaisuus niissä riveissä nostan sinulle hattua siitä,useampi vuosi Kokoomuksen vedätystä muita kohtaan lopputulos ne kipeät päätökset muiden piikkiin ja sillä nostetaan omaa kannatusta, onko tässä takana parivaljakko Sasi/ Syskovits häärii hiljakseen taustalla..

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Suomi on nousussa, koulutuksesta leikataan ja osaamisen taso laskee.
Mitä se KiKy on?
Kannattaisi kysyä Kok ja kepun PM .Mitä ne EU on sopinut Suomen velkojen saamisesta tasapainoon,työttömyyden hoidosta ,maahanmuutosta . Maaliskuussa EU huippukokouksessa -11 ( Pm M.Kiviniemi) Kilpailukyky-sopimus. KOK PM Katainen/Stub sen jälkeen ja nyt kepun PM Sipilä.

Marja-Liisa Kalkela

Kepu syyttää kokoomuksen VM kaikista mokista ,Aho,Vanhanen,Sipilä PM-kausilta.
Kokoomus taas syyttää Kepua . Silti hyvin yksiin kepu,kok osaa törmätä perustuslakiin yhdessä,vaikka on vanhoja puolueita verrattuna PS ja sinisiin.
Sote,Maahanmuuttajien sosiaaliturva,veronkierron anteeksi anto ym.Yht. 12 x törmännyt perustuslain vastaisuuteen kepu,kok,Ps/sin.hallitus.

Eikä se ole vain nyt tapahtunut.
Jo -94 Kepu,kok"sormeili" perustuslakia .Yhä vieläkin se kohtelee työttömiä perustuslain vastaisesti kansan sosiaaliturvassa:
Julkisen vallan käytön tulee perustua lakiin. Kaikessa julkisessa toiminnassa on noudatettava tarkoin lakia.
1)-Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan .
(Edes irtisanottuja Ex-palkansaajia,työttömiä).
2)-Lapsia on kohdeltava tasa-arvoisesti .
Myös köyhiä. Jolta vietiin -94 toimeentulotuesta lapsilisät,kotihoidontuet.
Jo 23 vuotta sitten.On yhä pois.
Sav.san.laski-11 n.50 000 lapsiperheeltä.Vuodessan.150 milj.

Kari Kilpiö

Kyllä kaiken paremmin tietäjästä Marja-Liisa Kalkelasta pitäisi tehdä seuraavan hallituksen valtiovarainministeri, niin mikään ei menisi mynkään. Hyvinvointi palaisi hänen toimestaan taas Suomeen ja syrjityillekin? Piilevä lahjakkuusreservi ehdottomasti hallitukseen.

Marja-Liisa Kalkela

Ei toki. Mutta kun ministerivalan vannoo niin pitäisi myös kantaa vastuu päätöksistä.
Ne kun tekee aina hallituspuolueiden eduskuntaryhmät.Eduskunnan enemmistönä.
Sipilä ja Soini ei saa mitään läpi ellei kok eduskuntaryhmä ole takana päätöksissä.
Muuten oppositiolla olisi enemmistö.

Matti Auer

Kokoomus/Rkp työntää väkisin suomikamelia neulansilmän läpi Eu:hun unohtaen tyystin suomalaisen identiteetin ja kulttuurin omaleimaisuuden. Nykyeliitin Eu-elostelua tullaan pitämään ikävänä ja absurdina tulevaisuuden historian kirjoissa.

Marja-Liisa Kalkela

A)-Työttömien työnhakijoiden
osuus työvoimasta oli 11,0 prosenttia,
B)-Uusia avoimia työpaikkoja 51 000 eli saman
verran kuin edellisvuonna
C)-Elokuun lopussa aktivointiasteeseen laskettavien palveluiden piirissä oli
112 500 henkilöä
TEM-elokuu-17
Lex Lindström toteutuu – 5000 iäkästä pitkäaikaistyötöntä pääsee eläkkeelle
Uusi Suomi

JK. 112 500 (sosiaaliturvalla)+5 000 (eläkkeelle)=117 500 "vähemmän" työttömiä joilla ei ole palkkatyötä .

Matti Auer

Sanotaan mieluummin näin päin, että finanssitalous on saatu kuntoon (kohentunut) hallituksen toimista huolimatta. Harkimon sanoista voi lukea rivien välistä tämän saman.

Todellisuudessa hallitus on toimillaan lisännyt rahavirtoja enimmäkseen köyhiltä rikkaille ja varsinainen elpyminen on minimaalista.

Jouni Suninen

Soinilaisten itselleen asettama tehtävä hallituksessa on ollut ministerinsalkuistaan kiinni pitäminen. Vai onko joku huomannut heidän tehneen jotain näkyvää vaalilupaustensa eteen? Esimerkiksi laittomia maahantulijoita ei ole koskaan aiemmin tullut yhtä paljon kuin soinilaisten "perussuomalaisten" hallitustaipaleella.

Ville Varjo

Kokoomus on 90% palkansaajapuolue. Sitä taustaa vasten ei ole ihme että puolueväki ei kovin innokkaasti ole kannattamassa keskiluokkaisen palkansaajiin kohdistuvia heikennyksiin kuten esimerkiksi lomarahojen poistamista, julkisen puolen lomien lyhentämistä yksityisen puolen kanssa vastaaviksi, työehtosopimusten yleissitovuuden vähentämistä yms.

Nuo mainitut asiat kyllä vilahtelevat muutamien lähinnä takarivin poliitikkojen kannanotoissa, mutta eivät nuo puheet mihinkään johda. Korkeintaan saadaan aikaiseksi somekuohuntaa.

Epäilenpä mahtaisiko mikään "aidosti oikeistolainen ryhtiliikepuoluekaan" saada juurikaan kannatusta. Muutama showmies ja kourallinen katkeroituneita julistajia sinne ehkä saataisiin, mutta taitaisi jäädä sauhun asteelle sekin touhu.

Tilanne on aivan sama kuin joskus ihmeteltiin, että miksi 1960-80 -luvulla idänkauppaa käyneet yritysjohtajat eivät olleet avoimesti neuvostovastaisia. Vastaus on yksinkertainen; he kävivät idänkauppaa ja myös hyötyivät itsekin siitä. Aivan kuten me muutkin sen ajan eläneet.