Maanantai 24.9.2018

Kuka tuuraa, jos presidentti Niinistö jää isyysvapaalle?

Jaa artikkeli:
Luotu: 
9.10.2017 15:15
Päivitetty: 
9.10.2017 21:21
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Presidentti Sauli Niinistön puolison Jenni Haukion laskettu aika on helmikuussa.
|

Faktakulma

–Isyysvapaa on enintään 54 arkipäivää eli noin 9 viikkoa. Isä voi olla kotona yhtä aikaa äidin kanssa valintansa mukaan 1–18 arkipäivää sinä aikana.

–Isyysvapaan lisäksi isä voi lapsen syntymän jälkeen pitää seuraavia perhevapaita: vanhempainvapaan äidin äitiysvapaan jälkeen, hoitovapaan vanhempainvapaan jälkeen tai osittaisen hoitovapaan, jos isä palaa töihin osa-aikaisesti.

–Vanhempainvapaan voi myös jakaa äidin kanssa.

Lähde: Kela

Tasavallan presidentin kanslia kertoi tänään, että presidenttipari odottaa perheenlisäystä. Laskettu aika osuu helmikuulle, jolloin käydään presidentinvaalien toinen kierros.

Varsinainen vaalipäivä on 28.1.2018 ja mahdollinen toinen kierros 11.2.2018.

On varsin mahdollista, että tasavallan presidentti Sauli Niinistö on virassa, kun hänen vaimonsa Jenni Haukio on synnyttänyt heidän yhteisen lapsensa.

Kysymys kuuluu, kuka presidentin tehtävää hoitaa, jos istuva presidentti haluaa pitää isyysvapaata tai vanhempainvapaata? Vastaus löytyy perustuslaista, Uudelle Suomelle vinkataan.

Siellä sanotaan muun muassa seuraavasti: ”Tasavallan presidentin ollessa estyneenä hänen tehtäviään hoitaa pääministeri tai tämänkin ollessa estyneenä pääministerin sijaisena toimiva ministeri”.

Eli Sauli Niinistön ensisijainen tuuraaja olisi Juha Sipilä (kesk.), tietysti sillä edellytyksellä, että hän on ensi keväänä yhä Suomen pääministeri.

Iltalehti haastatteli tänään aiheesta Turun yliopiston työoikeuden professorin Seppo Koskisen, jonka mukaan isyysvapaat eivät kuulu presidentille. Koskisen mukaan lapsen syntyminen ei olisi johtamassa varajärjestelyihin.

Juttuun lisätty klo 21:21 työoikeuden professorin Seppo Koskisen näkemys asiasta.

Faktakulma

–Isyysvapaa on enintään 54 arkipäivää eli noin 9 viikkoa. Isä voi olla kotona yhtä aikaa äidin kanssa valintansa mukaan 1–18 arkipäivää sinä aikana.

–Isyysvapaan lisäksi isä voi lapsen syntymän jälkeen pitää seuraavia perhevapaita: vanhempainvapaan äidin äitiysvapaan jälkeen, hoitovapaan vanhempainvapaan jälkeen tai osittaisen hoitovapaan, jos isä palaa töihin osa-aikaisesti.

–Vanhempainvapaan voi myös jakaa äidin kanssa.

Lähde: Kela

Jaa artikkeli:

Kommentit

Harri Savolainen

Tämä keskustelu lienee malliesimerkki hyvinvointivaltion kääntöpuolesta. Ihmisistä alkaa tulla todellakin kykenemättömiä hoitamaan yksinkertaisiakaan asioita.
Nyt keskustellaan (vakavissaan?), onko mahdollista hoitaa työtehtäviään yhden lapsen isänä, vaikka ympärillä olisi minkälainen avustajien armeija käytössä.
Koetetaan nyt muistaa, että näitä tällaisia "vanhempain vapaita" ja muita ei ole ollut Suomessakaan kuin vasta muutaman vuosikymmenen ajan ja suurimmassa osassa maailmaa ei vielä tänäkään päivänä.
Maailmassa on tänäkin päivänä suuryritysten huippujohtajina pienten lasten äitejä!

Pekka Hovatov

Ei ole mikään ongelma. Äänestäkää niin ettei Niinistö ole enään seuraava presidentti. Voi eläkeläinen jäädä kotiinsa ihan hoitamaan lastaan. Vaimohan on vielä työikäinen, joten menkööt töihin 65- ikävuoteen asti niinkuin muutkin.

Repe Rastas

Ongelma on ratkaistu yksinkertaisesti sillä että älkää äänestäkö enää Sauli Niinistöä toiselle kaudelle. Perusteetkin olla äänestämättä on sillä Niinistö on nyt itsekin todistanut 5 vuoden aikana ettei osaa hoitaa presidentin tehtäviä.

Hänelle tärkeää on siirtyä syrjään presidentin tehtävistä ja jäädä huolehtivaksi vanhemmaksi hoitamaan lastaan. Hän on jo vanhus eikä hän enää uudistu.

Eihän hän nyt voi leimautua vastuuntunnottomaksi ja holtittomaksi isäksi joka hylkäisi lapsensa ahneutensa ja kiihkoilun takia jos pyrkiessään vallankiihkossaan joka on sokeuttanut hänet vielä jatkamaan pressana.

Suomen presidentin tehtävä on vaativa ja aikaa vievä tehtävä eikä kahta asiaa esikoisensa kasvattamista ja presidenttiyttä pysty hoitamaan täydellä teholla samaan aikaan. Presidentin työt hänen täytyy jättää sellaiselle joka ne osaa hoitaa.

Sauli Niinistö ei osaa hoitaa presidentin tehtäviä. Faktoja wordpressiltä

https://lintukotoblog.wordpress.com/2017/02/25/sauli-niinisto

Suomalainen ajattele Niinistön syntyvän esikoisen parasta ja ÄLÄ ÄÄNESTÄ ENÄÄ SAULI NIINISTÖÄ toiselle kaudelle. Hän on jo vanhus joka ei enää uudistu ja tärkein ainoa tehtävä hänellä tulevaisuudessa on syntyvästä esikoisestaan huolehtiminen.

Arvi Nuopponen

Kattokaa nyt helkutti kääpää tuosta kuvasta naamassa sadat juomut ja väsymys koko elämään kuvastuu silmäpusseista. Suomalainen päästetään Sauli Niinistö jo ansaitulle eläkkeelle ja erityisesti tuon viikon ilouutisen vauvan syntymän takia. Niinistö on laiminlyönyt niin monta kertaa ihmisiä että olisi jo vihdoin aika että hän osoittaisi velvollisuutensa edes omalle lapselleen. Suomalainen älä siis äänestä enää Sauli Niinistöä äänestä pirteää Eloveena Laura Huhtasaarta tai Pekka Haavistoa.

Katso tästä mitä pahaa Niinistö on tehnyt sadoille tuhansille Suomalaisille.

http://seppohautaaho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/147807-sauli-niinisto-65-v...

"Sauli Niinistö harhautti perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan ominaisuudessa suomalaisia äänestäjiä ja Suomen eduskuntaa ennen EU-jäsenyyspäätöksiä vuonna 1994. Hän kertoi, että markasta ei vielä näillä päätöksillä luovuta, eikä näillä päätöksillä vielä eurojäsenyyttä päätetä - vaan siitä päätetään myöhemmin ja siitä tehdään erikseen oma lakialoite.

Nämä Niinistön tekemät harhautukset kirjattiin ja liitettiin virallisiin eduskunnan asiakirjoihin (PeVL 14/1994, UaVM 9/1994, HE 135/ 1994) sekä myös äänestäjille lähetettyyn tiedotteeseen. Osa eduskuntaa ja useimmat suomalaiset äänestäjät uskoivat tämän väitteen.

Kun kansa ja sen jälkeen eduskunta oli harhautettuna äänestänyt EU-jäsenyyden hyväksymisen puolesta, niin näiden äänestyksien jälkeen Sauli Niinistö – tällä kertaa oikeusministerin ominaisuudessa – sanoikin, että eurosta päätettiin jo EU-jäsenyysäänestyksessä, eikä siitä tarvitse tehdä erikseen lakialoitetta.

Tämän Niinistön tekemän järkyttävän teon vahingot nousevat Suomen kansalle tässä vaiheessa mahdollisesti jopa kymmeniin miljardeihin euroihin, tulevaisuudessa jopa satoihin miljardeihin euroihin."

Kuinka vauras ja hyvinvoiva maa Suomi nyt olisikaan, jos Sauli Niinistö olisi ratkaisevilla hetkillä noudattanut perustuslakia ja eduskunnan päätöstä. Suomalaiset joutuvat nyt maksamaan tästä laittomuudesta kovan hinnan.

Lisää päivän kuumia aiheita myös sosiaalisesta mediasta tässä lisää maistelkaa ja nauttikaa

https://fi-fi.facebook.com/%C3%84l%C3%A4-%C3%A4%C3%A4nest%C3%A4-en%C3%A4...