Keskiviikko 19.6.2019

3000 €/kk tienaavalle jäänee 150 € enemmän käteen vuodessa Helsingissä – Vapaavuori laskemassa veroprosenttia

Luotu: 
10.10.2017 12:35
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) ehdottaa talousarvioesityksessään, että Helsingin veroprosentti lasketaan 18:aan prosenttiin, kun se nykyisin on 18,5 prosenttia. Arkistokuva.
|

Pormestari Jan Vapaavuori (kok.) ehdottaa kunnallisveroprosentin laskemista Helsingissä. Ehdotus ensi vuoden kunnallisveroksi on 18 prosenttia, kun se on ollut vuodesta 2011 lähtien 18,5 prosenttia.

Vapaavuori on julkistanut ehdotuksensa vuoden 2018 talousarvioksi. Ehdotusta käsitellään kahdesti kaupunginhallituksessa ja kahdesti kaupunginvaltuustossa.

Vapaavuoren mukaan 3000 euroa kuukaudessa tienaavalle helsinkiläiselle jää jatkossa käteen hieman yli 150 euroa vuodessa enemmän kuin nykyisin. Vapaavuori huomauttaa, että huonoina aikoina veroprosenttia on nostettu. Näin kävi viimeksi vuonna 2011.

–Nyt sitten hyvänä aikana voidaan maltillisesti mennä toiseen suuntaan, Vapaavuori sanoi tiedotustilaisuudessa.

Vapaavuoren mukaan Helsingin asuntotuotantotavoitetta nostetaan reippaasti. Kaupunki on hurjassa kasvussa ja ensi vuonna väkimäärän arvioidaan lisääntyvän liki 8000 asukkaalla. Vapaavuoren mukaan valtion toimenpiteiden takia tänä ja ensi vuonna on nostettava kiinteistöverotusta, joka osaltaan kasvattaa asumiskustannuksia Helsingissä. Valtio nostaa ensi vuodelle yleisen kiinteistöveron ja vakituisen asuinrakennuksen kiinteistöveron rajoja.

–Kunnallisveroprosentin lasku pitää nähdä myös tapana kompensoida kaupunkilaisille asumisen korkeaa hintaa, Vapaavuori sanoi.

Helsingin talousarvio hyväksytään viimeisessä kokouksessa 29. marraskuuta.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Marja-Liisa Kalkela

Miten tuo 150e "säästö" syntyy?

Kun Kepu,kok hallitus on koko aika pääkaupunkilaistenkin taskuilla?
SOTE/ maakaapeloinnit itä ja pohjois Suomeen ym. kun maksaa suuret kasvukeskukset.
Se on vähän kuin hallituksen antama"veronhuojennus "tuloja saaville. Toinen käsi kaivoi taskuilta rahat energia ja kiinteistöveron korotuksiin "huojennuksen"!

Marja-Liisa Kalkela

Kulut tulojen mukaan. Se on hyvä oppi kepu,kok .
Yritys/maataloustuet ,verovapaudet rikkaille= Jos verotuloista on varaa jakaa niitä ja velka on tasapainosssa .

Huittisissakin "hullumies söi enemmän kuin tienasi ".
Sitä syömävelkaahan nytkin maksetaan.

Oiva Luosujarvi

Jos veroprosentti laskee ja 3000 euroa kuukaudessa ansaitsevan kohdalla jää käteen 150 euroa enemmän kuukaudessa.

Mietin saako 6000 euroa kuukaudessa ansaitseva sitten 300 euroa enemmän käteen kuukausittain?
Saako 60 000 euroa kuukaudessa ansaitseva sitten 3 000 euroa enemmänkäteen kuukausittain?
Saako 300 000 euroa kuukaudessa ansaitseva sitten 15 000 euroa enemmän käteen kuukausittain?

Kun on kyse kokoomuksen edustajasta, joille hyväosaisten toimeentulo on ensimmäinen ajettava asia politiikassa tulee ensin mieleen, kun pienituloinen saa 1 euron enemmän kuukausittain on hyvätuloisen saatava vastaavasti 100 x suurempi summa enemmän tai muuten tuloerot pienevät ja isotuloisista tulee kateellisia.

Kun muistaa markka-ajan ja silloin ei moni hyvätuloinen saanut miljoonaa markkaa vuosittain tulona, niin eurot kun muuttaa laskemalla markkoja vastaavaksi. Onkin hyvätuloisten ansiot nousseet miljooniin markkoihin ja pienituloiset ovat edelleen vain markka-ajan palkoilla.
1985 oli minulla palkkana 44 markkaa tunnilta, joka on noin 8,2 euroksi muutettuna. Kuinka moni pienituloinen saa nykyisin 8.2 euroa tunnilta palkkaa? Varmaan ei kovin moni ja kymmenillä tuhansilla kantasuomalaisilla on edelleen "palkkana" työttömyyskorvaus + 9 euroa tunnilta kulukorvausta, kun on työkokeilussa tai tuetussa työssä ilman todellista mahdollisuutta saada vakituinen työ kokeilun jälkeen.

Tuloerot kasvaa jatkuvasti ja rikkaista tulee vain enemmän ahneita.