Keskiviikko 22.5.2019

Niklas Herlin on kuollut

Luotu: 
11.10.2017 13:11
Päivitetty: 
11.10.2017 13:34
  • Kuva: Kimmo Haapala / Alma Talent arkisto
    Kuva
    Niklas Herlin.
|

Alma Median hallituksen jäsen, kustantaja Niklas Herlin on menehtynyt äkillisesti 53 vuoden iässä. Hän oli nykymuotoisen Uuden Suomen perustaja, kustantaja sekä Teoksen kustantaja. Herlin oli lisäksi Alma Median ja Cargotecin suuromistaja.

Herlinin kuolemasta ovat tiedottaneet hänen poikansa Heikki Herlin, Alma Media ja Cargotec.

–Sydän ja sielu murtuneena joudun ikäväkseni ilmoittamaan, että isäni Niklas Herlin on kuollut.Tässä tilanteessa pyydän, että median edustajat eivät häiritsisi Nikon perhettä ja ystäviä, Heikki Herlin kirjoittaa Facebookissa.

Alma Median hallituksen puheenjohtaja Harri Suutari kuvailee, että Herlinillä on ollut merkittävä rooli suomalaisen mediakentän kehittäjänä, laadukkaan journalismin puolestapuhujana ja kantaaottavana kolumnistina. 

–Otamme syvästi osaa omaisten suruun ja kiitämme Niklas Herlinin tekemästä merkittävästä työstä yhtiömme hyväksi, hän sanoo yhtiön pörssitiedotteessa.

Myös Cargotec esittää omat surunvalittelunsa.

–Cargotecin merkittävä osakkeenomistaja Niklas Herlin on menehtynyt äkillisesti. Cargotec esittää surunvalittelunsa ja osanottonsa hänen omaisilleen, yhtiö sanoo julkaisemassaan tiedotteessa.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Sakari Lepola

Ikävä uutinen, sai minutkin kirjautumaan pitkästä aikaa US-tunnuksillani. Otan osaa omaisten ja ystävien suruun ja samalla mielessäni toivon, että US:n taru ei ollut nyt sitten tässä sen liikkeellepanneen voiman ja mesenaatin poistuttua kuvioista.

Esko Kotilainen

Onnea matkaan tuonpuoleiseen.Ennen muinoin laitettiin evästäkin mukaan.
Lähetä nyt viesti jos pystyt,miten menee.
Voiko siellä sensuroida muiden enkeleiden mielipiteitä,vai voisiko kysyä ,muiden pikkupirujen.
Osakkeiden arvostakin olisin kiinnostunut,kannattaisiko sijoittaa mediaan.

Tuomo Niemelä

Liberaalina ihmisenä Niklas Herlin oli luultavasti tärkein vaikuttaja nykyisen Uuden Suomen sallivan sananvapauslinjan takana. Se toi US:lle sen merkityksen ja aseman, mikä sillä nykyään on.

Olisi sääli, jos tämä ajattelun vapaus menetettäisiin uusien käskijöitten myötä. Uudesta Suomesta tulisi vain yksi verkkolehti muitten joukossa.

Seppo Vartiainen

Kiitokset sinulle Niklas ja etenkin vuona1982 kun "raaskit" myydä minulle Koneen osakkeita. Poikani syntyi vuonna 1988 ja lahjoitin ne pojalleni. Nyt niiden arvo on vajaat 100k euroa ja lahjoitushetkellä 15000 mummon markkaa.

Ps! Parhaimat lähtevät aina ensin ja olen surullinen