Lauantai 21.7.2018

Sauli Niinistöllä valtava kannatus – Yle: 76% suomalaisista haluaa jatkoon

Jaa artikkeli:
Luotu: 
12.10.2017 07:43
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Tasavallan presidentti Sauli Niinistöä kannattaa jatkokaudelle 76 prosenttia suomalaisista, selviää Ylen teettämästä kannatusmittauksesta. Presidentinvaalien ensimmäinen kierros järjestetään tammikuussa 2018.

Nykyisistä ehdokkaista toiseksi suosituin on vihreiden Pekka Haavisto, jota kannattaa 14 prosenttia suomalaisista. Hän kohtasi Niinistön edellisten vaalien toisella kierroksella.

Perussuomalaisten Laura Huhtasaarta kannatti kolme prosenttia, keskustan Matti Vanhasta ja vasemmistoliiton Merja Kyllöstä kaksi prosenttia sekä SDP:n Tuula Haataista ja RKP:n Nils Torvaldsia prosentti.

Mikäli vaalit etenevät toiselle kierrokselle, on Niinistö ehdokkaista edelleen suosituin. Hänen pahin haastajansa on Ylen kyselyn mukaan Haavisto, jota kannattaisi 18 prosenttia, jos hän kohtaisi Niinistön toisella kierroksella.

Presidentinvaalit lähtevät kunnolla käyntiin lokakuun lopulla, kun istuva presidentti Niinistö on luvannut osallistua ensimmäiseen vaalitenttiin.

Ylen kyselyn toteutti Taloustutkimus. Sitä varten haastateltiin 1 470 suomalaista. Kyselyn virhemarginaali on ± 1,9 prosenttia.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Mattsson

Tutkimuksen on tehnyt useista talousrikoksista epäillyn kokoomuksen kansanedustajan Eero Lehden Taloustutkimus Oy.

Ja näin gallup kysely tehtiin:
- Taloustutkimus haastatteli Ylen toimeksiannosta 1470 suomalaista

- Haastattelut tehtiin 2.–10.10.2017

- Gallupit antavat ymmärtää, ettei presidentinvaaleissa tarvittaisi toista äänestyskierrosta.

- Ylen presidenttikyselyssä Niinistön uudelleen valintaa kannattaa 76 prosenttia suomalaisista.

Samojen valtamedioiden gallupit antoivat ymmärtää että 90% vastustaa turvapaikanhakijoiden ottamista ja n.90% tahtoo pitää myös Suomen rajat kiinni.

Aikamoista ja luotettavaa galluppia ettenkö sanoisi!

Pekka Hovatov

Mitä jos käytäisiin ne vaalit ensin. Nyt Niinistön puolesta tehdään kokoajan niinsanottua "positiivista propagandaa" jottei kukaan muistaisi Niinistön sekaantumista Suomen sisäpolitiikkaan ja puoluepolitiikkaan, kumpikaan ei kuulu presidentille. Älkää siis unohtako 2017 kevään ja kesän tapahtumia kun menette vaaliuurnille.

Pekka Hovatov

Niinistöllä oli useampi "ulostulo" sisäpolitiikkaan, ei kuulu aihe presidentille. Puuttui julkisuudessa perussuomalaisten tilanteeseen, useammin kuin kerran, edelleenkään ei kuulu presidentille. Minulta meni "maku" koko äijään. Noiden "ulostulojen" jälkeen vakuutteli julkisuudessa haluvansa olla koko kansan presidentti. Kysymys kuuluu, minkä takia hän sitten edisti toiminnallaan kokoomuksen puoluepolitiikkaa ja kähmintää?? Puheet ja teot olivat aika ristiriitaisia.

Mikko Toivonen

Minä luottaisin vielä enemmän historialliseen näyttöön presidentin vaalien lopullisesta toteutumasta ja tuloksista.

Sen mukaan vallassa oleva presidentti voittaa toisen kierroksen noin 52-48% tuloksella.
Näitä gallupeja on siis todellisuuteen suhteutettuna aiheellista pitää viihteenä. Tosin jollain tasolla indikoivana viihteenä

Pekka Hovatov

Joo samaa mieltä. Kannattaa käydä ensin vaalit ja ihmetellä sen jälkeen äänestysprosentteja. Yksi asia kuitenkin pistää silmään. Tuntuu aika tarkoitushakuiselta näiden "Pohjois-Korean" tasoisten gallup-kyselyiden ahkera julkistaminen ja tekeminen. Yritetäänkö koko kansaa vakuuttaa, vaikka gallupilla päähän lyöden että Sauli Niinistö on koko kansan presidentti, eikä pelkästään kokoomuksen, kuten on todellisuudessa ja vaaleja ei tarvitsisi edes käydä, kun Niinistö on jo valittu...

Kimmo Tallqvist

Nämä gallupit ovat yhtä vähän uskottavia kuin THL:n alkoholintuontitilastot.
TNS group soittaa 500 satunnaispuhelua/vk
26000 puhelua otanta jaksoon ja 2600 oli käynnyt ulkomailla.
15 v tohmajärveläinen koululainen tai utsjoen 67 v
lonkkavikainen mummo nyt siitä otannasta tuskin niitä kaljakärryjä todennäköisimmin kuskaa.
Jos otanta tehtäisiin satamassa niin tuontiluvut olisivat edes hitusen kohdallaan.

Riku Turku

Ai Niinistöllä huippusuosio Miksi YLE viitsii levittää sellaista valehtelua? Siksi koska Niinistön kampanjointi toimisto maksaa niillebvalehtelusta. Kansaa pyritään ohjaamaan äänestämään vielä Niinistöä vaikka Niinistö on itsekin todistanut 5 vuoden aikana ettei osaa hoitaa residentin tehtäviä. YLE on naurattanut ja narahtanut niin monta kertaa aiemminkin näistä Niinistö "huippusuosio" mainoksista että uskottavuus on jo mennyt.

Katsokaa faktoja https://www.facebook.com/Suomen-Yleisradio-1843009189279099

Mikään ei ole niin epärehellinen kuin Ylen teettämä Taloustutkimus.

Tässä totuutta eli Suomalainen älä äänestä enää Sauli Niinistöä 2018 sillä nämä 10 asiaa hän salasi itsestään viime vaaleissa 2012

http://sauliniinistosalosta.blogspot.com/2016/12/10-syyta-olla-aanestama...