Maanantai 24.9.2018

Tapanilan raiskaus: Korkein oikeus alensi 18-vuotiaan tuomiota

Jaa artikkeli:
Luotu: 
12.10.2017 09:27
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Korkein oikeus alensi yhden Tapanilan raiskausjutussa tuomitun rangaistusta.
|
Korkein oikeus (KKO) on alentanut yhden henkilön Helsingin hovioikeuden tuomiota niin kutsutussa Tapanilan raiskausjutussa.
 
Korkein oikeus tuomitsi yhden tekijän tekijän ehdottomaan ja kaksi tekijää ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Mies, joka oli tekohetkellä 18-vuotias, tuomittiin törkeän raiskauksen sijaan raiskauksesta 2 vuoden 2 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Rangaistus lyheni hovioikeuden tuomitsemasta kahdella kuukaudella.
 
Hovioikeus oli aiemmin katsonut kolmen tekijän syyllistyneen törkeään raiskaukseen.
 
Kahden tekohetkellä alaikäisen miehen kohdalta hovioikeuden tuomitsemia 1 vuoden 9 kuukauden ehdollisia vankeusrangaistuksia ei muutettu. KKO:ssa äänestettiin rangaistuksen määräämisestä. Kaksi jäsentä olisi tuominnut tekijät ankarampiin rangaistuksiin ja yksi jäsen olisi tuominnut 18-vuotiaan lievempään rangaistukseen.
 
Alaikäisten vastaajien rangaistukset tuomittiin lievennetyltä asteikolta ja nuori ikä otettiin huomioon myös 18 vuotta täyttäneen tekijän rangaistuksessa. 
 
–KKO otti lisäksi julkisuuden merkityksen rangaistusta määrättäessä huomioon, koska vastaajille oli aiheutunut poikkeuksellisen haitallisia seurauksia siten, että heidän koulunkäyntinsä oli keskeytynyt ja alaikäiset tekijät oli kiireellisten lastensuojelutoimien kohteena sijoitettu lastensuojelulaitokseen, tiedotteessa kerrotaan.
 
Asiassa oli kysymys tilanteesta, jossa viiden nuoren miehen ryhmä oli vuoden 2015 maaliskuussa lähtenyt seuraamaan junasta poistunutta nuorta naista Tapanilassa. Tekijät olivat pysäyttäneet naisen lähellä hänen kotiaan ja estäneet hänen liikkumisensa. Tällöin yksi tekijöistä oli työntänyt sormensa naisen sukupuolielimeen ja toinen samanaikaisesti hänen peräaukkoonsa kolmannen tekijän pitäessä hänestä kiinni. Kaksi muuta oli seurannut tapahtumaa läheltä osallistumatta itse tekoon.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pekka Hovatov

Presidentti lahjoittaa polkupyörät kunniakansalaisille kun pääsevät ulos vankilasta ja SDP laittaa heidät ehdolle seuraavissa presidentin vaaleissa. Hienoa olla Suomalainen ja maksaa verorahoilla kaikki tämä paska....

Pekka Hovatov

Ajatelkaa kun joku "siiderivalas, suvakkilehmä" antaa noiden "sankareiden" lisääntyä kanssaan, joskus tulevaisuudessa ja noi pääsee opettamaa "kulttuurilliset käytöstapansa" jälkikasvulleen, voi vain kuvitella minkälaisia kusipäitä niistä tulee....

Kimmo Tallqvist

Kyllä on tää monikulttuuri tosi rikkaus.
Femakot ja vanhat läskit siiderivalaat jotka näitä
Partalapsia paijaavat eivät edes tajua että omaa oksaansa sahaavat kun höösävät tuontikulttuuriotuksia joille länsimainen,vääräuskoinen nainen ei ole edes kulkukoiran arvoinen.
Tai no sen arvoinen.
Saudi-arabiassa aikoinaan länsimaisen naisten yliajosta tuomittiin sama kuin kulkukoiran tappamisesta.
Parikyt taalaa katujen roskaamisesta.

Oiva Luosujarvi

Jos joukkoraiskaksen tekijät olisivat olleet valkoisia kantasuomalaisia, niin alentavia tekijöitä ei tuomiossa olisi ollut, mutta samalla kertaa tilanteessa, jossa joukko valkoisia kantasuomalaisia nuoria olisi sormiraiskannut mustan tai ruskean islaminuskoisen naisen olisi tuomio ollut viharikos rasistisin perustein ja tuomio ankarin mahdollinen.

Minusta mustan tai ruskean tehdessä rikoksen valkoista ihmistä vastaan olisi se aina tuomittava viharikoksena ja rasistisena tekona toista kulttuuria edustavaa ihmistä kohtaan.
mustan tai ruskean tehdessä rikoksen ihmistä vastaan, jolla sama ihonväri, tausta ja uskonto, niin silloin tuomittava samoin kuin valkoisen tehdessä rikoksen valkoista vastaan.
Tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta myös tuomioihin.

Kimmo Tallqvist

Malmössäkin tuomittiin taas allahin partalapsia joukkoraiskauksesta.
Nyt saakelin risikko lopeta vätystely ja pistä rajaratkastukset ruotsin mallin mukaan rajalle .
RUOTSI haluaa jo vihdoin tietää keitä rajan yli tulee euroopan turvallisuustilanteeseen vedoten.
Idioottimaista touhua kun valtakunnan rajalta pääsee alaikäiset paperitta sisään mutta kapakkaan ei.