Maanantai 17.6.2019

Ulkoministeriö: Turkin suurlähettiläs kutsutaan keskusteluun

Luotu: 
12.10.2017 15:42
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Tasavallan presidentti Sauli Niinistö lähettää kirjeen Turkin presidentille Recep Tayyip Erdoganille suomalaistoimittajan tuomion vuoksi.
|

Turkin Suomen-suurlähettiläs kutsutaan ulkoministeriöön keskustelemaan suomalaisen toimittajan Ayla Albayrakin Turkissa saamaan tuomioon liittyen. Ulkoministeriö kertoo asiasta Twitter-tilillään.

Ylen mukaan tasavallan presidentti Sauli Niinistö lähettää lisäksi kirjeen Turkin presidentille Recep Tayyip Erdoganille.

Wall Street Journal -talouslehdelle työskentelevä Albayrak on sekä Suomen että Turkin kansalainen.

Vihreä eduskuntaryhmä vaati eilen Suomelta aktiivisempaa työtä sananvapauden turvaamisessa ja ihmisoikeuksien puolustamisessa Turkissa.

Lue lisää: ”Suomi ja EU eivät saa katsella sivusta Turkin yhä synkkenevää sananvapaustilannetta”

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Turkin pitkän ajan kehitys on ollut kaikkien asioita seuraavien tiedossa jo vuosikausia. Aivan tarkasti sitten Erdoganin valitsemisen. Vielä keväällä molemmat sekä Soini, että Niinistö mielistelivät Erdogania niin että kansalaista oksetti.
Luulisi jo vanhentuneiden johtajien meillä ja muissa maissa ymmärtävän, että diktaattoreista on pysyttävä etäällä ja jos haluaa taloudellisen edun pitää moraalista riippumatta niin tehdä sen mahdollisimman vähin äänin. Eikö ole Siperia edelleenkään yhtään opettanut, vaan aina tehdään "Fortumit"