Keskiviikko 19.9.2018

Keskustan kannatuksesta lähti neljäsosa – USU: ”Lapsille totesin, että jouluna nähdään”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
13.10.2017 07:42
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Juha Rehula sanoo lähtevänsä kentälle tapaamaan keskustalaisia kääntääkseen puolueen kannatusluvut. Arkistokuvassa Rehulan taustalla keskustan puoluetoimisto.

Keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaska myöntää, että keskustalla on kannatusongelma. Hän kertoo, että puolueessa päivitetään järjestökoneistoa ja kehitetään uusia malleja puolueen politiikan tekemiseksi.

Kannatusluvuista ovat huolissaan myös pitkäaikaiset keskustan kansanedustajat Seppo Kääriäinen ja Juha Rehula, joiden yhteenlaskettu eduskuntaura on 51 vuotta pitkä. Rehula on myös puolueen varapuheenjohtajana ja Kääriäinen on aiemmin toiminut keskustan puoluesihteerinä.

–Minä menen kentälle tapaamaan ihmisiä, ja olen jo lähtenyt. Lapsille totesin, että jouluna nähdään. Minulle ei keskustan varapuheenjohtajana riitä se, että olen huolissani, Rehula kertoo USU:lle.

Kääriäinen taas sanoo olevansa huolissaan kannatustrendistä. Jo viikko sitten Facebook-päivityksessään Kääriäinen huomautti, että keskustan kannatuskäyrä on jo pidemmän aikaa näyttänyt vain yhteen suuntaan – alas.

Runsaan vuoden aikana keskustan kannatuslukemista on Ylen puoluekannatusmittauksessa sulanut neljäsosa ja kannatus on nyt 15,8 prosenttia. Nykyisen puoluesihteerin tavoin Kääriäinen näkee, että puoluekoneessa on ropattavaa.

–Eihän se sellaisessa timmissä ole kuin aiemmin, entinen puoluesihteeri tuumii.

Keskustalaiset kokoontuvat lauantaina presidentti- ja maakuntaristeilylle. Pääministeri, puolueen puheenjohtaja Juha Sipilä on kertonut, että hänelle saa tulla sanomaan, kannattaako hänen jatkaa puolueen johdossa.

LISÄÄ AIHEESTA:

Keskustan kannatuksesta lähti neljännes – Seppo Kääriäinen: ”Ihmeteltävää on”

Keskustan ongelma kaupungeissa paljastui – ”Meitä maalataan nurkkaan”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Pasi Käyhkö

Lisää maakuntahallintoa. Turha puolustustaistelu. Kyllä Keskustan kannatus tulee pienenemään jatkossakin.
Maatilojen toimintoja lopetetaan useita päivittäin. Samoin kaupunkeihin muutto lisääntyy voimakkaasti vielä kauan. Voisi sanoa, että evoluutio hoitaa asian.

Per-ole Stenman

Vika on siinä että keskusta ja Sipilä on ottanut liian vähä köyhiltä ja antanut liian vähä rikkalle sukulaiselle ja ittelles hyvä velille ja on jakannut liian vähän verorahoja osinkoksi jaettavaksi jatkaka samaan malliin niin päästän keskustasta kokonaan eroon mutta sitä eivät tyhmäliinit tajua.

Teijo Myllylä

Sitä saa mitä tilaa. Kepu on kunnostautunut kansalaisten ostovoiman romuttamisessa. Miljonäärin tilipussi on sensijaan lihonut kivasti. Sipilän kannattaisi katsella peliin, se kertoo paljon. Naama tai teot ei nyt äänestäjää miellytä...älli ei varmaan kerro kummasta on kysymys?