Perjantai 19.7.2019

Sebastian Tynkkynen: ”Odottelen tietoja, mistä minua edes syytetään, jos syytetään”

Luotu: 
14.10.2017 09:36
  • Kuva: Sebastian Tynkkynen
    Kuva
    Sebastian Tynkkynen.
|

Perussuomalaisten oululainen kaupunginvaltuutettu Sebastian Tynkkynen kirjoittaa blogissaan, ettei tiedä, mistä päivityksistä häntä ollaan syyttämässä.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä kertoi perjantaina Uudelle Suomelle, että Tynkkysen kuntavaalien aikana lähettämistä some-viesteistä on käynnistymässä poliisitutkinta. Asia vahvistetiin valtakunnansyyttäjänvirastosta, joka lähetti asian Oulun poliisille keskiviikkona.

Lue lisää: Sebastian Tynkkysestä poliisitutkinta – Yhdenvertaisuusvaltuutettu: vaalikampanja osin rasistinen, kovat nuhteet perussuomalaisille

–Odottelen tietoja, mistä minua edes syytetään, jos syytetään, Tynkkynen sanoo.

Kirsi Pimiän mukaan kyse on Tynkkysen vaalikampanjasta, jossa ihmisiä pyydettiin ilmoittamaan, miten maahanmuutto vaikutti heidän turvallisuuteensa.

–Sitten hän julkaisi erilaisia kertomuksia ilman tarkempia lähdetietoja. Kukaan ei voinut tietää, ovatko ne keksittyjä vai pitävätkö ne paikkansa. Mielestäni siinä haettiin selvää vastakkainasettelua, Pimiä moittii.

Tynkkynen vastaa, ettei tiedä, mitkä päivitykset ovat olleet Pimiän mielestä vihapuhetta. 

–Kyseessä on termi, jota laki ei tunne. En myöskään ole saanut taustalla tapahtuneesta operaatiosta mitään tietoa itse, vaikka minua ollaan viemässä oikeuteen. Minulle ei ole toimitettu mitään materiaaleja, kuten kuvankaappauksia tai tekstejä, joista kävisi ilmi, mistä minua syytetään. En siis pysty puolustautumaan kunnolla, vaikka lehdet alkavat jo kirjoittaa tapauksesta, josta kuulivat aikaisemmin kuin tutkinnan kohde itse. Tilanne ei tunnu millään tavalla reilulta, mutta näin on mentävä, hän sanoo.

Tynkkynen arvostelee myös sitä, että vihapuhetta sisältävien viestien etsinnässä hyödynnettiin Aalto-yliopiston tutkijoiden kehittämää vihapuhealgoritmiä, joka tarttui kuntavaaliehdokkaiden noin tuhanteen viestiin, jotka välitettiin edelleen yhdenvertaisuusvaltuutetulle.

–Stasi olisi kateellinen näin tehokkaasta järjestelmästä, hän kommentoi. 

Pimiä kertoi perjantaina, että Tynkkysen viestit eivät tulleet vastaan algoritmin kautta.      

Jaa artikkeli:

Kommentit

Oiva Luosujarvi

Et ole Suomessa ainoa, joka syytettä odottelee.

Valkoinen hetero kantasuomalainen saa syytteet helposti.

Musta / ruskea eri uskontoa, eri kulttuuria, eri kansalaisuutta, erilaista seksuaalisuutta, ei kantasuomalainen ei syytettä koskaan edes saa viharikoksesta tai rasismista Suomessa.

Pappi, jos saarnaa kirkossa islamin erilaisista arvoista, lapsivaimoista, vääräuskoisuudesta tms. saisi syytteen nopeasti.
Imaami, joka kehottaa ottamaan lapsivaimoja, silpomaan tyttö- ja poikalapset uskonnon ja kulttuurin vuoksi, kehottaa tappamaan ja alistamaan eri tavoin vääräuskoisia ei syytettä saa.

Yhdenvertaista.
Koska toiset on kunniakansalaisia ja toiset vain veronmaksajia.

Paavo Vaattovaara

Kyllä sieltä varmasti syyte tulee, onhan siellä jopa tekoälykin otettu käyttöön vihapuheen löytämiseksi twiiteistäsi. Onhan yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimeä ja tutkija Nelimarkka ja neljäkö niitä poliiseja on niitä tutkineet jo lähes vuoden.

Gun-May Arffman

Kirsi Pimiä on ollut Tuija Braxin (Vihreät) erityisavustaja aikanaan ja sai sittemmin tämän palkintoviran yhdenvertaisuusvaltuutettuna. On vaarallista, että tällainen kostonhimoinen persoona toimii tällaisessa virassa. Kirsi Pimiä käyttää virkaansa vainoamiseen ja se on väärin, hänet olisi erotettava välittömästi. Viestini Kirsi Pimiälle on. Kuule, hanki elämä.

Kaarle Akkanen

Se on nykyisin vaarallista esittää valtavirrasta poikkeavia mielipiteitä? Olet joko esittänyt vihapuheen, kiihottanut kansanryhmää vastaan tai sitten olet fasisti, rasisti tai joku äärioikeistolainen! Näin meidän "demokratiassa"?

Gun-May Arffman

Tällaisen löysin: http://beta.oikeamedia.com/o1-43211
Kannattaa lukea kokonaisuudessaan. Artikkelissa esitetään erinomaisen hyviä kysymyksiä aiheeseen liittyen ja aihetta kysymyksiin onkin. Kuka/ ketkä ylläpitävät tällaista tutkintakonsortiota ja häärivät tämän vihapuhe vouhotuksen ympärillä, joka on lainvastaista.

Ote artikkelista:
”Vihapuhetta sisältävien viestien etsinnässä hyödynnettiin myös tekoälyä. Aalto-yliopiston tutkijoiden kehittämä vihapuhealgoritmi tarttui kuntavaaliehdokkaiden noin tuhanteen viestiin, jotka välitettiin edelleen yhdenvertaisuusvaltuutetulle.”
Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimiston tarkastuksessa vihapuhetta löytyi lopulta noin 20 viestistä. Kuitenkin Pimiä kertoo, että Tynkkysen viestit eivät tulleet vastaan algoritmin kautta. Ne ilmeisesti löydettiin siksi, että Tynkkystä haluttiin tutkia muuten vain. Se on ilmeisesti niin ärsyttävä tyyppi? Onko tässä konsortiossa mukana oululaisia ihmisiä? Johtuuko se siitä että joku ei tykkää Sepistä?

Asia on perin hämärä ja viranomaisten pitäisi tutkia tämän toiminnan laillisuutta.
Mikä tämä kohukonsortio on? Edustaako tämä ilmeisesti itse itsensä nimittänyt ”paheiden vastustamisryhmä” tuomiovaltaa? Onko sen tehtävänä ottaa itselleen poliisin tutkintavaltaa? Onko yhdenvertaisuusvaltuutetun työnkuvassa määräystä siitä, että sen pitää alkaa vainoamaan laillisia poliittisia puolueita?
Uuden Suomen mukaan kaikki perustui ”tutkimustyöhön”. Kuka sitä teki ja miten se tehtiin, ei kerrota.

Tuomas Sikander

Sebastian selvästi nauttii julkisuudestaan.
Wikipedia:
"Narkissos saapui koskemattomalle ja peilityynelle vuoristolähteelle Thespiaihin,[4] ja kumartuessaan juomaan siitä hän huomasi oman kuvajaisensa. Hän rakastui tähän välittömästi ja ihaili kuvajaisensa jokaista piirrettä suudellen sen huulia. Väsymys ja nälkä eivät saaneet häntä poistumaan kuvansa äärestä, ja niin hän kuihtui lähteen äärellä, kunnes lopulta kuoli pois."
._.

Heikki Koskelainen

Edellisestä Sebastian-uutisesta onkin jo vietähtänyt tovi. Eihän tämä uutinen nyt aivan BB-talolle,biseksuaalisuudelle,käräjäoikeudessa itkeä pillittämiselle,sakkotuomiolle,puolueesta pois potkimiselle eikä vaipoissa kirkon portailla konttaamiselle vedä vertoja mutta kyllä tälläkin saa nimen vilahtamaan lehdessä. Kova poika yrittämään ja rapatessa roiskuu. Välillä ohi niitten vaippojenkin.

Harri Tapani

Monihan tuota vihapuhetta pähkäilee mm. Uuden Suomen blogeissa, siellä on monenlaisia näkökulmia asiaan jota vihapuheeksi sanotaan. Tuolla blogissa huomioidaan kohtuu hyvin hieman laajemminkin ko. puhetta myös Euroopan maissa ja sen seurauksia.

"Valtakunnan syyttäjänä nyt määräaikaisesti toimiva Raija Toiviainen astui eilen median eteen osana establishmentin kansaa syvästi jakavaa vihapuhekampanjaa.

http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244450-valtakunnan-syyttaja-...

Tuo että kohun aikanaan herättänyt ja suojeluksessa vuosia ollut Salman Rushdie huomioidaan nykyisin ja rinnastetaan jopa vihapuhjaan on mielenkiintoinen havainto muutoksesta, kun muistaa kuinka tuohduksissa EU-maissa takavuosina oltiin Rushdien puolesta, Rushdie myös kertoo itse, että nykyään häntä syytetään rasismista yms.

http://www.lefigaro.fr/livres/2016/08/28/03005-20160828ARTFIG00011-salma...