Torstai 13.12.2018

Riidan kohteeksi joutunut suomalaiselokuva palkittiin USA:ssa: ”Olemme kaikki aivan ihmeissämme”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
15.10.2017 11:19
  • Kuva: Solar Films / Marek Sabogal
    Kuva
    Eve Hietamiehen romaaniin perustuva Yösyöttö-elokuva on voittanut parhaan elokuvan palkinnon Nordic International Film Festivalilla New Yorkissa. Elokuvan pääosassa on Petteri Summanen.
|

Yösyöttö-elokuva on voittanut parhaan elokuvan palkinnon ”Best Nordic Feature 2017” Nordic International Film Festivalilla New Yorkissa viime yönä. 

Festivaalilla palkintojenjakotilaisuudessa olivat paikalla ohjaaja Marja Pyykkö, elokuvan tuottaja Markus Selin sekä näyttelijä Petteri Summanen. Elokuva esitettiin festivaalilla englanninkielisellä nimellä Man and a baby. 

Yösyöttö perustuu Eve Hietamiehen suosittuun, samannimiseen romaaniin. Elokuvan päärooleissa näyttelevät Petteri Summanen ja Marja Salo. 

–Tämä on suuri kunnia! Olemme kaikki aivan yllättyneitä ja ihmeissämme ja täysin overwhelmed. Tämä huomio on aivan odottamatonta, ohjaaja Marja Pyykkö kommentoi.

Tuottaja Markus Selin pitää uutista erityisen hienona ”vallitsevassa tilanteessa”. 

–Upeaa! Tämä on tekijöille hieno arvostus ja uutinen eritoten vallitsevassa tilanteessa Finnkinon kanssa. Mahtavaa, että myös kriitikot ja festivaali ovat löytäneet elokuvan ja arvostavat sitä. Yleisöähän emme voi tarpeeksi kiittää siitä, että he ovat löytäneet tämän elokuvan.

"Vallitsevalla tilanteella" hän viittaa siihen, että Yösyöttöä ei nähdä Finnkinon elokuvateattereissa Suomessa tälläkään viikolla lipputuloihin liittyvän kiistan takia.

Finnkinolta on kerrottu Uudelle Suomelle, että kyseessä ovat maaliskuussa alkaneet raamisopimusneuvottelut, joissa määritellään, millä ehdoilla Finnkino ottaa elokuvia levitykseensä. Lipputulot ovat yhtenä elementtinä mukana raamisopimuksessa.

Elokuvan levityksestä vastaava Nordisk Film puolestaan sanoo, ettei voi hyväksyä Finnkinon vaatimusta saada lipputuloista normaalia suurempaa osuutta, koska sillä olisi tuhoisat vaikutukset koko kotimaiselle elokuva-alalle.

Lue myös: Finnkino hamuaa isompia lipputuloja – kypsynyt leffatiimi vetää pois odotetun kotimaisen komedian: ”Järkyttävää koko alalle”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Irja Laamanen

Lipunmyyjien yritys ryöstää on törkeä. Kyllä elokuvan tuottajat ja tekijät tarvitsevat palkkionsa ja heille kuuluu enemmän kuin lippukauppiaille.

Onnittelut upeasti voitosta! Hienoa, että suomalainen elokuva menestyy.