Keskiviikko 19.12.2018

Suomessa on pian uusi hallituspuolue – Sampo Terho painottaa kokoomuslaisena nähtyä teemaa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
16.10.2017 11:52
  • Kuva: Laura Kotila/Valtioneuvoston kanslia
    Kuva
    Kulttuuri-, urheilu- ja Eurooppa-ministeri Sampo Terho edustaa sinistä eduskuntaryhmää hallitustrion kokoontumisissa. Arkistokuva.
|

Suomi saa pian uuden hallituspuolueen, kun Sininen tulevaisuus jättää tänään kannattajakorttinsa ja rekisteröityy puolueeksi, kertoo ministeri Sampo Terho blogissaan. Hänen mukaansa käytännön toimet kestävät vielä 1–2 kuukautta, kun viranomaiset käyvät asiakirjat läpi.

Uuden puolueen perustamiseksi tarvitaan 5000 kannattajakorttia, jotka ovat nyt kasassa. Sinisillä on aloittaessaan 19 kansanedustajaa ja 5 ministeriä.

Kulttuuri-, urheilu- ja Eurooppa-ministeri Terho asemoi uutta puoluetta ja tarkentaa, että ”Suomi saa pian isänmaallisen, uudistusmielisen ja ratkaisuhakuisen puolueen nimeltä Sininen tulevaisuus”.

–Emme lähteneet vanhasta puolueestamme luopuaksemme aatteestamme, vaan pelastaaksemme aatteemme ja viedäksemme sitä eteenpäin. Olemme yhteistyökykyisiä ja ratkaisuhaluisia, Terho kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Moni on epäillyt perussuomalaisista irtautuneen joukon poliittisia mahdollisuuksia ja nähnyt omana haasteenaan myös puolueorganisaation ja taustajoukkojen puuttumisen. Terho huomauttaa, että puhtaalta pöydältä aloittamisella on puolensa, sillä Sinisellä tulevaisuudella ei ole etujärjestöjä tai rahoittajia ”taustalla ohjailemassa”.

Sinisten ongelmana on pidetty myös vaikeutta erottautua muista puolueista. Toistaiseksi puolue on pyrkinyt asemoimaan itseään etenkin työelämä- ja verotuskysymyksillä. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo on aiemmin luonnehtinut uutta puoluetta keskiluokan verokapinaksi.

Nyt Terho nostaa esille etenkin yrittäjyyden.

–Jokaisella pitää olla mahdollisuus osallistua ja pärjätä, koska vain yhdessä me olemme yhteiskunta. Yrittäjyys on Suomen tulevaisuudelle keskeistä, ja siksi meidän täytyy elvyttää sisukas suomalainen raivaajahenki, Terho sanoo ja lisää, että yhteiskunnan pitää auttaa yksilöä kehittymään.

Terho asemoi puoluetta yrittäjyyden kautta myös Ylen Aamu-tv:ssä. Hänen mukaansa Sininen tulevaisuus kannattaa vahvasti yrittäjyyttä. Aiemmin yrittäjäasioilla on profiloitunut pääasiassa kokoomus. Kysymykseen siitä, miten puolue aikoo erottautua kokoomuksesta, Terho vastasi, että sinisten agendalla ovat erityisesti pienet ja keskisuuret yritykset.

Terhon mukaan siniset laajentavat kaiken aikaa organisaatiotaan kansallisesti kattavaksi.

–Piirijärjestöjä on jo puolen tusinaa, mutta toinen puoli on vielä perustamatta.

Lue myös: Uuden vaihtoehdon 5000 nimellä tulee kiire – Simon Elo: ”Ponnisteluja tehostettava”

Sampo Terho: Kortit on kasassa – Sinisen tulevaisuuden rekisteröinti alkaa maanantaina

Siniset menee viimein puoluerekisteriin – tarkastuslaskenta käynnissä

Hämmästys Sinisten sloganista: ”Mikä ihmeen keskiluokan verokapina?”

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pohjois Savo

Siinä on vaan se, että Sinisen tulevaisuuden ei pitäisi olla hallituksessa ollenkaan. Te käytätte Perussuomalaisten ohjelman ja ideologian vaaleissa saamalla äänimäärällä oikeutettua mandaattia oman uuden puolueen hallituksessa pysymiseen. Oikeasti siellä pitäisi oll nykyisten Perussuomalaisten valitsemat uudet henkilöt tai sitten käytävä uudet vaalit, jossa katsotaan sitten sen Sinisen tulevaisuuden kannatus. Onko tälläista tapahtunut missään muussa maassa, vai onko tälläinen mahdollista vain Suomessa?

Juhani Skogberg

Hallituksen sinisten ministerit eivät ole valittuina Persujen nykyohjelman pohjalta, vaan sen aiemman ennen Halla-ahon valintaa olleen ohjelman mukaan.
Kukaan ei voi vaatia vaaleissa valittuja vaihtamaan toimintaohjettaan uuden puoluejohdon mukaiseksi. Kaikkein vähiten puolueen kaapannut Halla-aho.

Niko Peltonen

Sinisten eduskuntaryhmä on saanut vaaleissa yli 160 000 ääntä ja vastaa yli 60%:tta vaaleihin osallistuneen Perussuomalaisten äänisaaliista. Jos vastaavasti katsoo esim. Kristillisdemokraattien tai RKP:n äänisaaliita, jotka molemmat saivat ääniä sadan tuhannen molemmin puolin, voidaan kysyä miksi heillä olisi oikeus olla osa hallitusta mutta Sinisellä eduskuntaryhmällä ei.
Nähtävästi liian usein unohtuu, että kannatus mitataan vaaleissa, ei sen jälkeen kerätyissä gallupeissa tai muissa mielipidemittauksissa.

Pohjois Savo

Väärin, Siniset ei ole saaneet vaaleissa ainoatakaan ääntä, ne äänet meni Perussuomalaisille ehdokkaille, jotka edustivat PS:n ajatusmaailmaa ja puolueohjelmaa. Siniset ryhmän jäsenet erosivat Perussuomalaisista, koska heillä oli liian suuret näkemyserot. Eli kyseessä ei siis ole samoja tavoitteita ja arvoja ajaneet edustajat, kuin ne jotka sen äänimäärän keräsivät. Tuolla periaatteellahan voisi tehdä aina vaaleihin puolueen, joka lupaa kuun ja tähdet taivaalta, sitten kun tullaan harhaanjohtamalla valituiksi, hajoitetaan puolue ja perustetaan arvoiltaan erilainen puolue, kuin mikä äänestäjille luvattiin.

Esko Kotilainen

Törkeää ja härskiä toimintaa siniseltä usvalta.
Ei mitään uskottavuutta,tällä otuksella.
Ulos hallituksesta ja eduskunnasta,eihän mitenkään voi olla mahdollista että 5000 kannattajajoukolla VOI olla 19 edustajaa,sekä 5 ministeriä.
Muualla päin maailmaa ,nämä istuisivat linnassa,maanpetollisesta toiminnasta.

Jari Mikkola

Siellä on kaverit arkadianmäellä todenneet, että kansakunnan poliittinen muisti on naurettavan lyhyt.

Toivotaan nyt kuitenkin parasta, eli muistin sijaan lyhyttä olisikin uuvattien poliittinen ura. Terhokin voi elojen ja muiden pellejen kanssa ilmoittautua kohta T E toimiston palvelukseen.

Veli Laurinsalo

Uudella Sinisellä puolueella on nyt sitten oikea tuhannen taalan paikka, kuten sanonta kuuluu, jos vain pelaavat korttinsa nyt oikein. Olen varma, että puoluekentässä ja äänestäjämarkkinoilla on tilaa uudelle toimijalle.

Nykyiset puolueet ovat profiloituneet suurimmaksi osaksi tiukasti juoksuhautoihinsa, mikä antaa uudelle puolueelle oivan tilaisuuden asettua perinteisen puoluejaon yläpuolelle. Esimerkiksi vihreät ovat onnistuneet loistavasti vaihtaessaan Marxsismi-Leninismin punaiset paitansa luontoarvoja peräänkuuluttavaan vihreään city-kulttuuripaitaan, ja kas, kaupunkien nuoret aikuiset ja opiskelijat kilvan äänestävät näitä entisiä kommunisteja, siis nykyisiä vihreitä.

Kuka sitten äänestäisi uutta Sinistä puoluetta? Poliittisessa kentässä on varmasti paljonkin kodittomia nyt, kun maailma muuttuu koko ajan ja perinteiset puolueet hyvin rajattuine kohderyhmineen ei puhuttele epävarmuuden vaivaavaa kansalaista.

Oikealla Kokoomus korostuu yhä enemmän pääomasijoittajien puolueeksi, keskusta korostuneesti maakuntien monenkirjavien verotukihimmelien puolueeksi, vasemmistopuolueen yrittävät kynsin hampain pitää kiinni saavutetuista eduista ja hallintovirkanimityksistään, ja sitten ääriajatteluun profiloitunut PS ryhmä, jonka aggressiivinen sanoma pelottaa useimpia vähänkään historiaa tuntevia kansalaisia.

Samalla tavalla, kuin vihreät onnistuivat levittäytymään vasemmiston ja keskustan päälle on sinisillä oikeistoliberaalilla ajatusmallilla mahdollisuus levittäytyä keskustan – oikean laidan päälle. Kaikki riippuu nyt sanomasta ja voiko moderni suomalainen samaistua siihen sanomaan. Tässä on siis todella herkullinen mahdollisuus. Onnea ja menestystä Sinisille vaan.

Pohjois Savo

Kyllä siellä sanoman sijaan alkaisi olemaan kysyntää ihan teoille.
Hallituksesta ja eduskunnasta puuttuu kunnollinen ja rakentava vastakkainasettelu. Tuntuu kuin kaikki olisivat yhtä suurta samaa puoluetta. Lupauksia ja turhia toiveita kyllä elätellään silloin kun pitää saada äänestäjät aktivoitua, mutta siinäpä se sitten on. Kansalaistenkin kuuleminen kun tuntuu loppuvan siihen kun on tullut valituksi, niin kyllä sinne pitäisi saada sellaisia uusia puolueita, jotka, edes yrittäisivät pitää omista arvoistaan ja lupauksistaan kiinni.