Sunnuntai 16.6.2019

Keskustalaisen ulostulo puolueen tilanteesta: ”Jokaisen jäsenen on katsottava tässä nyt syvälle peiliin”

Luotu: 
16.10.2017 16:46
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä sanoo, että puolueen tulee ymmärtää, että enää ei riitä se, että hommat hoidetaan hyvin.
|

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä kertoo Puheenvuoron blogissaan antavansa tukensa puolueen istuvalle puheenjohtajalle, pääministeri Juha Sipilälle. Sen sijaan hän sanoo, ettei ole varma asiasta puoluesihteeri Jouni Ovaskan osalta.

–Sinun on parannettava juoksuasi, mikäli aiot jatkokaudelle. Valta on vain lainassa. Meillä kaikilla, Kärnä kirjoittaa.

Hän kertoo samalla, ettei aio itse ehdolle puoluesihteeriksi Sotkamon puoluekokouksessa ensi kesäkuussa.

Pääministeri Sipilän asema puolueensa johdossa on ollut keskustelun kohteena erityisesti keskustan laskevien kannatuslukujen takia. Sipilä itse totesi viikko sitten Ylen Ykkösaamussa, että talven aikana katsotaan, ovatko keskustalaiset halukkaita jatkamaan hänen johdollaan.

–Jos eivät ole, sitten vaihdetaan miestä. Tuon keskustelun aika on puoluevaltuustossa keväällä. Olen käytettävissä, mutta en kyllä väkisin pukkaa sinne. Jos tukea ja kannatusta ei löydy, silloin se on muiden tehtävä, hän sanoi.

Lue lisää: Juha Sipilä arvioi asemaansa Ylellä: ”En kyllä väkisin pukkaa sinne”

Keskusta on Ylen tuoreimman gallupin mukaan tällä hetkellä neljänneksi suosituin puolue 15,8 prosentin kannatuksella. Sipilä on arvioinut kannatuksen laskun johtuvan ainakin osittain hallituksen tekemistä talouspäätöksistä.

Mikko Kärnä sanoo, että puolueen tulee ymmärtää, että enää ei riitä se, että hommat hoidetaan hyvin.

–Viestintä on puolet onnistumisesta. Ihmiset haluavat, sekä kuluttajina että työntekijöinä, sitoutua johonkin suurempaan tarkoitukseen kuin pelkästään tuloksen tekemiseen ja voiton tavoitteluun. Tarvitaan tarinoita ja johtajuuden jakamista. Eduskuntaryhmällä tulee olla viestinnällinen rooli ei vain ryhmänä, vaan tarinaa rakentavina ja tukevina yksilöinä. On puhuteltava järkeä ja herätettävä tunteita. Puolesta ja vastaan. Jos viesti ei uppoa, ei ole väliä onko tehty politiikka hyvää vai huonoa. Kansanliikkeemme jokaisen jäsenen on katsottava tässä nyt syvälle peiliin, hän kommentoi. 

Kärnän mukaan keskusta ei juuri nyt pysty puhuttelemaan maaseudulla asuvaa ihmistä niin, että tuosta puheesta kuultaisi arvostus ja maaseudun ihmisten elämän tuntemus. Hän muistuttaa, että politiikka on myös retoriikkaa, puhetta ja sanataidetta. 

–70-luvun termit ja tavoitteet ”koko maan asuttuna pitämisestä” eivät istu nykypäivän maaseutuun, joka moninaistuu ja erilaistuu. Ihmiset rakentavat maaseudulla elämäänsä globaalissa toimintaympäristössä, hyödyntäen niitä samoja mahdollisuuksia kuin missä tahansa muuallakin. Globalisaation rinnalla paikallisuus vahvistuu uusien teknologiasovellutusten avulla. Globaalikansalaisuus on läsnä myös maaseudulla. Keskustan on uudistettava on maaseutupolitiinen linjansa. Hyvä esimerkki on puolueemme oma viestintä hyvästä talouskehityksestä: ”Pidetään kaikki mukana”. Tällä viestinnällä sorrumme itsekin kielellisesti ajatukseen että on alueita, joita tulee ”pitää” mukana.

Kärnä toteaa, että on surullista nähdä, miten kentällä ja eduskuntaryhmässä tehty luja työ peittyy ”viestinnällisten epäonnistumisten ja viestinnällisen laiskuuden” alle. 

–Etenkin, kun nämä omat virheemme ovat toistuvia. Ne olisi helppoa välttää, hän sanoo.

Lue myös: 

Sipilää ”kiukuttelusta” arvostellut viesti levisi eduskunnassa – IL: ”Pitäisi keskittyä politiikkaan”

Juha Sipilän arvostelema toimittaja: ”Pyysin kertomaan saman yleisön edessä, mitä faktavirhettä en ole korjannut”

Näkökulma: Nyt käynnistyi Juha Sipilän puheenjohtajakampanja

 

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
 Mikko Kärnä
Mikko Kärnä
Jaa artikkeli:

Kommentit

Teppo Oikari

Kärnä on kerrankin oikeassa siinä, että viesti ei mene perille. Maaseudun ihmisenä totean että viestin sisältö kepumaakunnissa on se, että puoluekirjalla tulee ne ansiottomatkin edut ja puolisoille virat mutta jos et kumarra napamiehiä ja keskushallintoa niin joudut tulilinjalle jota näiverretään, kiusataan ja kuristetaan niin kauan että ymmärrät hyvävelikerhoa kumartaa. Ja uskovaisten tavara on aina yhteistä!

Kenneth Ainetdin

Kun Kärnä katsoo syvälle peiliin, niin toivon hänen näkevän sen todellisen syyn kannatuksen heikkenemiseen. Näitä ovat mielestäni keskustan häikäilemätön oman edun tavoittelu ja suoranainen varastaminen yhteiskunnalta. Suomen etua kepu ei aja se on tullut selväksi.

Nyt vain katsomaan totuutta silmiin! Pelkään pahoin, että kepun suhmuroinnit ovat aiheuttaneet jo sellaisen epäluottamuksen kansan parissa jota ei voi korjata yhden sukupolven aikana. Itse en ainakaan voi koskaan ajatella äänestäväni sellaista henkilöä tai puoluetta joka ei pyri edistämään koko kansakunnan etua.

Jotta minun ääneni saa vaaleissa, niin puolueen ja sen ehdokkaan on pyyteettömästi pyrittävä edistämään koko kansakunnan etua eikä vain omaansa tai puolueensa etua. Poliittinen näkemys tulee kriteereinäni vasta toisella sijalla.

Teijo Myllylä

Kepulaiset ovat tuhonneet järjestelmällisesti palkansaajan ostovoimaa. Kannatuksen nousuun ei peiliinkatseleminen auta. Reipas alamäki jatkunee. Ja toistaalta, kun tärkeintä on se miljonäärin tilipussi, niin näillä mennään.

Jaakko Paasonen

Kuisse oikke menikään..ja olikse tämä äänestäjän muisti arvioitu n. 3kk. mittaiseksi. Sitä vanhemmat asiat on tässäkin tapauksessa taviksilta unohtuneet ja kepulit ym.valehtelijst kuittaa taas Potin.
Ei sohvaoerunaa kiinnosta tonkia tuon vanhempia juttuja ja mediat/ YLE pitää lopusta huolen. Tajunnan turrutinta tulee eikä oikeasta asiasta niin mitään. PerusSuomalaisten halveksuntaa ja Manu suvaitsevaisuutta,joka kanavalla..
Siinä koko bullshitti .

Jaakko Paasonen

Kuisse oikke menikään..ja olikse tämä äänestäjän muisti arvioitu n. 3kk. mittaiseksi. Sitä vanhemmat asiat on tässäkin tapauksessa taviksilta unohtuneet ja kepulit ym.valehtelijst kuittaa taas Potin.
Ei sohvaoerunaa kiinnosta tonkia tuon vanhempia juttuja ja mediat/ YLE pitää lopusta huolen. Tajunnan turrutinta tulee eikä oikeasta asiasta niin mitään. PerusSuomalaisten halveksuntaa ja Manu suvaitsevaisuutta,joka kanavalla..
Siinä koko bullshitti .