Sunnuntai 18.2.2018

Ex-avustaja epäili kansanedustajaa kiusaamisesta – Syytettä ei nosteta

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.10.2017 10:41
  • Kuva: Alma Media arkisto / Timo Marttila
    Kuva
Helsingin kihlakunnansyyttäjä on tehnyt syyttämättäjättämispäätöksen kansanedustaja Leena Merta (ps.) koskevassa kiusaamisepäilyssä. Rikosilmoituksen oli tehnyt Meren entinen eduskunta-avustaja.
 
Rikosepäilyssä tutkittiin kaikkiaan neljää eri kohtaa: kunnianloukkausta, työturvallisuusrikosta, pahoinpitelyä ja vammantuottamusta. Syyttäjä kertoo, että syytettä ei nosteta, ”koska ei ole olemassa todennäköisiä syitä rikoksesta epäillyn syyllisyyden tueksi”.
 
Meri ja ex-avustaja olivat ystäviä, kun molemmat aloittivat toimensa keväällä 2015. Avustaja kuitenkin loukkaantui ”verisesti”, kun hän koki Meren syyttäneen häntä seksuaalisesta häirinnästä. Meri oli kertonut eduskunnan henkilöstöpäällikölle, että avustaja oli käyttäytynyt niin yliystävällisesti, että Mereltä oli kysytty heidän suhteensa luonteesta. Henkilöstöpäällikkö oli antanut yliystävällisestä käytöksestä palautetta puhelimitse.
 
Lisäksi ex-avustaja koki, että Meri kuormitti häntä kohtuuttomalla määrällä työtä ja antoi tehtäviä, jotka eivät kuulu avustajalle. Meri puolestaan on korostanut, että hän on tarvinnut apua, ja että avustajan tehtävä on kansanedustajan työn mahdollistaminen. Meri oli myöhemmin myös katsonut avustajan olleen liian vaativa itseään kohtaan ja hän oli ehdottanut tehtävien vähentämistä sekä työterveyshuollon mukaan ottamista tilanteeseen.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Mattsson

Asia on perusteellisesti tutkittu vasta kun se on käynyt läpi oikeusprosessin. Syyttäjän syyttämättäjättämispäätös ei ole perusteellinen rikostutkinta vaan yksittäisen syyttäjän näkemys joka ei vapauta syytettyä mahdollisesta rikosvastuusta.

Kalle Suomi

22.2.2013 23:03
muistin virkistämiseks http://www.ess.fi/?article=299522
Juttu on myöhemmin poistettu

Julkkisjuontaja Petri Lehtinen piinasi lahtelaisnaista

Lahtelaisnainen joutui häirinnän kohteeksi, kun hänen poikansa jätti maksamatta kaksi lippua Madonnan konserttiin.
Lippujen myyjä peri ankarasti ja osin epäasiallisesti maksua väärältä henkilöltä.
Myyjä lähetti naiselle maalis-huhtikuussa 132 viestiä, joista osaa käräjäoikeus piti asiattomina. Tekstiviestien ohella hän soitti puheluita ja lähetti muutaman kirjeen.
Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi kotirauhan rikkomisesta sakkoihin juontaja ja julkkisristeilyisäntä Petri Lehtisen, jonka Best Choice -yhtiö oli myynyt konserttiliput. Hän on 43-vuotias ja asuu Kauniaisissa.
Lippujen hinta oli 198 euroa. Lehtiselle määrättiin 40 päiväsakkoa, mistä hänen tuloillaan tulee maksettavaa 1 800 euroa. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan kärsimyskorvausta yli 60-vuotiaalle naiselle 300 euroa.
Naisen oikeudenkäyntikuluja hän joutuu maksamaan 1 230 euroa.
Tuomiota kovensi viestien määrä ja loukkaava sisältö.
Painostuksen kohteeksi joutui lipunostajan äiti, koska myyjän käsityksen mukaan äiti oli käyttänyt liput, ne olivat tulleet hänen osoitteeseensa tai ainakin hän oli luvannut maksaa ne.
Olen kertonut kaikille, kuinka epärehellisiä te olette, mies kirjoitti yhdessä tekstiviestissä. Hän myös uhkasi viedä julkisuuteen sen, että nainen ja hänen poikansa olivat syyllistyneet rikokseen

Syytetty vaati korvausta

Oikeudessa mies myönsi puhelut ja tekstiviestit ja sen, että ne saattoivat olla asiattomia. Mies esitti omat vaatimuksensa. Niiden mukaan äidin ja pojan piti maksaa lippujen hinnan lisäksi hänelle kärsimyskorvausta petetyksi tulleen mielipahasta 1 200 euroa. Oikeus jätti vaatimuksen tutkimatta.
Selitykseksi käytökselleen mies kertoi olevansa impulsiivinen.
Julkkisristeilyisäntä Petri Lehtinen on viihdyttänyt laivamatkustajia 20 vuotta. Hän on juontanut Mr Scandinavia -kilpailuja. Hän on myös tehnyt kolme hyväntekeväisyyslevyä, yhden Mielenterveyden keskusliiton hyväksi vuonna 2004. Viime vuonna hallitseva Miss Suomi lauloi levylle yhdessä hänen kanssaan. Hymy-lehdessä hän pahoitteli korkeita perintöveroja isoäitinsä kuoleman jälkeen.
Mies on jättänyt haasteen lippujen tilaajaa vastaan Espoon käräjäoikeuteen.