Maanantai 17.12.2018

Riita saatavuusharkinnasta: Ay-pomo suivaantui nyt Touko Aallolle – ”Menee jo nettikiusaamiseksi”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.10.2017 13:49
  • Kuva: Pekka Karhunen / Alma Talent arkisto
    Kuva
    Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas katsoo, että vihreiden puheenjohtajan Touko Aallon kommentit menevät jo nettikiusaamisen puolelle.

Mielipiteiden vaihdon taustalla on eduskunnalle jätetty lakiesitys, jossa ehdotetaan Euroopan unionin ulkopuolelta tulevan työvoiman saatavuusharkinnasta luopumista. Kontula kuuluu lakialoitteen ensimmäisiin allekirjoittajiin.

Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas torjuu blogissaan vihreiden puheenjohtajan Tuoko Aallon väitteen siitä, että kokeneet ammattiyhdistysjohtajat parjaisivat kansanedustaja Anna Kontulaa (vas.).

Suokkaan mukaan Aallon väite, että ”väite vanhojen ay-setien organisoidusta parjauskampanjasta kansanedustaja Anna Kontulaa (vas) kohtaan tämän sukupuolen takia menee jo nettikiusaamisen puolelle”.

Kirjoituksessaan Suokas totea, että ay-liikkeen työntekijänä hänelle on kertynyt asiantuntemusta rakennusalan työvoiman liikkeistä ja hinnoittelusta. Sen johdosta hänellä on omasta mielestään riittävä asiantuntemus arvioida saatavuusharkinnan mahdollisen poiston vaikutuksia.

Mielipiteiden vaihdon taustalla on eduskunnalle jätetty lakiesitys, jossa ehdotetaan Euroopan unionin ulkopuolelta tulevan työvoiman saatavuusharkinnasta luopumista. Kontula on lakialoitteen ensimmäinen allekirjoittaja ja ensimmäisten allekirjoittajien joukossa on kansanedustajia myös neljästä muusta puolueesta.

Suomalaisten rakennusalan työntekijöiden etuja valvova Suokas vastustaa saatavuusharkinnasta luopumista.

–Rakentajille lakiesityksen läpimeno tarkoittaisi synkkeneviä aikoja. Maasta toiseen liikkuva työvoima on valtaosin rakennusporukkaa. Yli näköpiirissä olevan tulevaisuuden meille virtaisi halpatyövoimaa, joka olisi valmis tekemään töitä millä hinnalla hyvänsä”, Suokas kirjoitti lokakuussa.

Myös jotkut muut ay-johtajat vastustavat lakialoitetta. Kontula on kokenut vastustuksen niin henkilöön käyvänä. Hän kirjoitti viime viikolla avoimen kirjeen SAK:laisille ay-johtajille, jossa hän moitti muun muassa Suokasta faktojen vääristelystä.

–Iso respect Anna Kontulalle, joka on joutunut ay-setien riepoteltavaksi, Touko Aalto kirjoitti lauantaina yhteisöviestipalvelu Facebooksissa.

–Kyllä Suomessa pitää pystyä puhumaan asioista ilman organisoituja parjauskampanjoita. Ja auta armias, jos olet vielä nainen, joka puhuu asia-argumenteilla setien maailmankuvaa vastaan. Siitä sedät eivät pidä ja he antavat sen kyllä tuntua jokaisen heidän kanssaan eri mieltä olevan nahoissa, Aalto kirjoitti.

Lähde: Talouselämä

Jaa artikkeli:

Kommentit

Nita Hillner

Luultavasti vasemmistoliitto menettää työntekijöiden äänet. Muutenkin vasemmisto on mielestäni toiminut epäeettisesti. Palkansaajia usutetaam toisiaan vastaan - hyvätuloiset vastaan matalatuloiset, vaikka tosiasiassa veroprogressio tasaa tulot riittävästi. Suuromistajat saavat olla rauhassa pienine veroprosentteineen. Muutamat tyypit omistavat käytännössä kaiken. Raha on täten tullut laiskaksi, ei kierrä tarpeeksi

Mikko Toivonen

Eipä kannata turhaan murehtia. Sekä vihreille, että vasemmistoliitolle mitkä lopulta ovat henkisesti sama puolue huolimatta vihreiden 30 luvun ideologisen synnyn liitoshistoriasta.

Vihreille ja vasemmistoliitolle kävisi samoin kuin Itävallan vihreille kävi jos valintajärjestelmät olisivat samanlaiset.

Ainoa ero minkä näen vassareissa ja vihreissä on se, että ymmärrän vassarit rehellisempinä kuin vihreät. Tuon rehellisyyden vuoksi vassareita voi jotenkin paremmin ymmärtää