Maanantai 22.7.2019

TE: Suurmoskeijan säätiö tyssäsi hakemuspuutteisiin – tonttivaraus pian käsittelyyn

Luotu: 
18.10.2017 08:09
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Kuvituskuva. Helsingin Sörnäisiin suunniteltu suurmoskeija jakaa vahvasti mielipiteitä. Helsingin pormestariksi noussut Jan Vapaavuori (kok.) profiloitui vaalikampanjassaan hankkeen vastustajaksi.
|

Helsinkiin suunnitteilla olevaa kohuttua suurmoskeijaa hallinnoivan säätiön perustaminen on kesken, kertoo Talouselämä. Hankkeeseen liittyvän tonttivarauksen käsittely alkaa kuukauden kuluessa kaupungin tonttiosastolla.

Joulukuussa 2015 hankkeen puuhamiehet jättivät hakemuksen Oasis -nimisen säätiön perustamisesta, mutta Patentti- ja rekisterihallituksen mukaan säätiön perustaminen jäi kesken, eli hakemuksessa olleita puutteita ei ole vielä korjattu.

Tonttivarausta varten on saatu lausunnot sisäministeriöltä, ulkoministeriöltä sekä opetus- ja kulttuuriministeriöltä ja kaikki materiaali alkaa olla kasassa. Tonttivarausta ei kuitenkaan haeta säätiön nimissä.

Suurmoskeija on jakanut vahvasti mielipiteitä puolesta ja vastaan. Myös muslimiyhteisö on ollut hankkeesta erimielinen. Kaupunginhallituksessa hankkeella on vain vähän kannatusta. Eniten epäilyksiä on herättänyt hankkeen rahoitus, joka on tarkoitus kerätä muslimimaista Bahrainin johdolla.

Lue tarkemmin: Suurmoskeijahanke hyytymässä – TE: Kannattajat vähissä kaupunginhallituksessa

Hanke etenee kaupunginhallitukseen tonttiosaston ja kaupunkiympäristölautakunnan jälkeen. Tonttiosasto joko suosittaa tai ei suosita tonttivarauksen tekemistä. Kaupunginhallitus voi päättää asiasta tahtonsa mukaan. Jos kaupunginhallitus hyväksyy hankkeen, se käsitellään vielä kaupunginvaltuustossa, sillä suurmoskeijaa varten pitäisi muuttaa asemakaavaa.

Sörnäisiin suunniteltu lähes 20 000 neliön suuruinen kokonaisuus käsittää moskeijan ja kulttuurikeskuksen sekä liikuntatiloja.

Lue koko juttu Talouselämästä

Jaa artikkeli:

Kommentit

Kimmo Tallqvist

Hieno uutinen että säätiötä ei saatu perustettua.
Kuka tietää mistä hämäräperäisestä fyrkasta rahoitusta junaillaan ?
Tonttiosasto nyt äkkiä päättämãän ettei tonttivarausta suositella.
Poliittisen Islamn toteemeja ei stadiin
Ei jatkoon !

Jaakko Paasonen

Juuri noin..Täällä ollaan porukalla samaa mieltä.
Jos muslimit haluaa monumenttinsa Helsinkiin niin vietäköön se heidän omalla rahoituksella sinne missä asuvatkin,eli esim. Vuosaari/ Itäkeskukseen.
ps. Vieläkö suurkaliffi /pormaisteri,Jan Vapaavuori, vastustaa hankrtta ja mitä tekee sen eteen, että minareetteja ei rakenneta "ei muslimi"veronmaksajien piikkiin.
PerusSuomalaiset on jatkossakin se ainoa puolue tässä asiassa,Jossa kaikki muut hyssyttelevät rasistikorttiaa heiluttaen ja kannattavat moskeijan rakentamista.
Siis kaikki muut.
Kysykää vaikka turkulaisilta ,mitä ovat mieltä hankkeesta.

Pekka Hovatov

Minkä takia sitä terroristien koulutuskeskusta pitää Helsingin kantakaupunkiin suunnitella. Tehkää se vaikka Lehtisaareen, Kauniaisiin tai Ahvenanmaalle. Mieluumin msinne Bahrainiin,rasmusryhmäläiset ja heidän taikaseinät mukaan, jos vaikka Bahrainilaiset haluaisivat täyttää taikaseinää.

Kari Lehto

"Kansan edustajista" kummasti löytyy halua viedä eteenpäin tuota suurmoskeija-hanketta, vaikka mistään ei löydy sitä haluavia äänestäjiä.
Ei mistään.
Edes Suomen muslimit eivät pääsääntöisesti halua tuota. Se on Wahabistien moskeija, jotka voivat vihasääntöjensä mukaan rakentaa vääräuskoisten maahan vain sillä ehdolla, että saavat vääräuskoisten veromaksun. Siksi veronmaksajien raha on heille pakollinen vaikka heidän rahoittajillaan massia löytyykin.

Siksi kysymys kuuluukin, kenen supattelua nuo "kansan edustajat" mahtavat kuunnella, kun kerran kansan taholta toivetta tuolle moskeijalle ei ole tullut, ei edes muslimien. (lukuunottamatta muutamaa vihajärjestömuslimia)

Mikko Toivonen

Suurmoskeija ei kuulu "kristilliseen ja kristillisen" perinteen Suomeen. Siksi hanketta ei saa viedä eteenpäin.
Omien islaminuskoisten pyhätöt luonnollisesti saavat olla täällä ja tulijoiden maahan hajaannutetut rukoushuoneent ilman näkyviä tai kuuluvia symboleja voivat tietenkin olla palvelemassa niitä joiden on pakko uskoa.

On kuitenkin syytä muistaa että jokaisen uskonnon kokoontuminen poikkeuksetta tiivistää sen huonoja puolia ja on aina riski tasapainoiselle ja ihmisarvoiselle yhteiskunnalle.

Jukka Lampinen

Islami moskeija kuuluu nykyään lähes jokaisen valtion kaupunkikuvaan, sehän yksi suurimmista uskonnoista maailmalla.
Helsingissäkin sen paikka on nimenomaan keskustassa, osoituksena suomalaisten humaanisuudesta ja vapaasta demokratiasta.

Me emme välitä vähääkään siitä, mistä tulee raha muidenkaan uskontojen palvonta paikkoihin, eikä se meille kuulukkaan.
On aivan selkeää rasismia ja syrjintää, suhtautua yhteen uskontoon kielteisesti.

Pienet moskeijat on yhden kansan moskeijoita, ne syrjii muiden kansojen uskovaisia.
Tosiasia on, että suurimmalla osalla muslimeista ei ole mitään paikkaa mihin voisivat mennä, turisti ei myöskään voi mennä mihinkään.
Suuri moskeija on välttämätömyys, se pitää saada, että kaikilla muslimeilla olisi edes yksi paikka minne voi mennä.

Oiva Luosujarvi

Jokainen muslimi voi mennä kotimaahansa ja haluamaansa moskeijaan aina halutessaan.

Sunnit sunnien moskeijoihin, shiiat shiiojen moskeijoihin jne.
Itsemurhapommittajat voivat sitten tuhota toisen moskeijan rukoilijoita päästäkseen paratiisiin aina perjantaisin iltarukouksen aikaan, kuten maailmalla on tapana tehdä sunnien ja shiiojen syyttäessä toisiaan vääräuskoisiksi koiriksi.
Me Suomessa voimme hyväksyä molempien kannat ja todeta sunnien ja shiiojen ja muiden muslimien olevan vääräuskoisia koiria.
Se ei ole edes rasismia, koska sunnit syyttävät shiioja vääräuskoisiksi koiriksi, joten jokainen sunni syyllistyy rasismiin. Shiiat syyttävät sunneja vääräuskoisiksi koiriksi, joten jokainen shiaa syyllistyy rasismiin.
Voidaan siis kysyä onko sallittua puolustaa mitenkään sunneja tai shiioja, koska molemmat osapuolet ovat Rasisteja ja syyllistyvät Viharikoksiin toisiansa vastaan ja rasismi + vihapuhe on rikos Suomessa.

Oiva Luosujarvi

Kun asiaa ajaa sunni muslimit ja rahoittajina on saudi-arabia ja muut sunni-valtiot, jotka ovat myös terrorismin suurimmat rahoittajat maailmalla.
Voisi lukea uutisista kuinka monessa valtiossa onkaan sunni-muslimit taistelemassa terrorismin keinoin klaanien välisissä yhteenotoissa ja myös valtaväestöä vastaan oman ideologiansa nimissä.

Kun tutustuu islamilaisten valtioiden klaanien systeemiin, niin Suomen Hyvä Veli järjestelmä pikkulasten leikkejä hiekkalaatikolla niihin verrattuna.
Suomessa kokoomuksen klaaniin kuuluu ihmisiä laajalti ja kaikki johtajat eivät ole Orpo tai Katainen sukunimellä mukana olevia tai niihin naimakaupoilla mukaan päässeitä ja muut klaanit ovat samanlaisia jokaisessa puolueessa. Ihmisiä eri yhteiskunta-luokista, joita yhdistää puolueen jäsenkirja, mutta muuten voivat olla hyvin erilaisia ihmisiä.

Saudeja ja muita sunni-valtioita johtaa klaani ja sen suvun jäsenet on kaikkien muiden yläpuolella melkein seuraavana allahista ja muut klaanit on valjastettu vain johtavan suvun palvelemiseen.

Koska Suomessa ei perinteisesti ole ollut muita sukuja, kuin romaanien suvut, jotka jakavat hallintoalueensa omille suvuilleen ja muut vihamies-suvut ei ole tervetulleita sen alueille. Romaanit voivat estää Suomen perustuslain vastaisesti suvun X alueella kenen tahansa sukuun Y kuuluvan muuttamisen sen hallinoimalle alueelle, koska suvut ovat riidoissa keskenään. Kunnat / kaupungit kuuntelevat romaanien vanhempain-neuvostoja ja eivät järjestä asuntoja vastoin neuvostojen ohjeita muuttamaan haluaville romaaneille.

Niiden lisäksi on Suomessa jo nyt tullut keskittymiä somalien klaanien asumisten järjestelemisissä, koska somaliassa keskenään taistelevat suvut jatkavat taistelua Suomessa, jos ne asutetaan samoille alueille. Siksi eri kaupungeissa Suomessa on erilaiset somali-klaanit ja ns. vihollis-klaanit ei voi majoittua samaan kaupunkiin.
Kun mukaan pyrkii eri klaaneja irakista, turkista, kurdistanista, syyriasta, libyasta, afganistanista, jne. Pian ei ole kaupunkia tai kuntaa, jota ei ole jaettu etupiirien mukaan erilaisille muslimi-klaaneille Suomessa ja vaarallista on se, että viranomaiset tietävät ja hyväksyvät tuollaisen toiminnan hiljaa ollen ilman vastarintaa, koska se on monikulttuuria ja vastustaminen olisi Rasismia ja viharikos muslimeita vastaan.

Junne Kuoljok

Kuinka kauan kestää kun idiootit tajuavat, että islam EI OLE uskonto? Se on teokraatinen, totalitaarinen laajennuspoliitinen inhottava kultti jolla on sotilaalinen komponentti ja joka on sivilisaation uhka ja teeskentelee olevansa uskonto.

Pekka Hovatov

Moskeijahanke käsitellään Suomessa, niinkuin kaikki muutkin ulkomaalaisia ja terroristeja koskevat hankkeet, jonon ohi. Heidän ei tarvitse ostaa itse tonttia, se annetaan kantasuomalaisten verorahoilla, jonon ohi. Heidän ei tarvitse hakea rakennuslupaa, koska se myönnetään, jonon ohi. Heidän ei tarvitse hankkia rahoitusta, koska se tullaan kuitenkin myöntämään verorahoista myöhemmin, kuinkas muuten kuin, jonon ohi. Heidän ei tarvitse välittää Helsinkiläisten moskeijan rakentamisen vastustamisesta kantakaupunkiin, koska valituksia ei käsitellä, vaan mennään jonon ohi. Varusmiehet voitaisiin määrätä pesemään ja puhdistamaan moskeijaan menijöiden jalkoja, hehän kantoivat jo heidän laukkujaan Suomen rajoilla, kun kunniakansalaiset tulivat Ruotsista, jonon ohi. Näin toimien, hiusgeelit eivät pääse menemään sekaisin., kun mennään jonon ohi.....

Jukka Lampinen

Jos näistä kommenteista loppulauselman antaisi, niin yhtään järkevää perustelua vastustaa hanketta en ole lukenut.
Eikä järkeviä perusteita voi ollakkaan, uskonolliseen rasismiin.
On tämä kyllä onnetonta, kun minun ateistina pitää tukea uskonollista toimintaa.

Pekka Hovatov

Suurin osa islamilaisista terroristeista, varsinkin Afganistanissa, Pakistanissa, Jemenissä jne. on saanut koulutuksensa moskeijassa tai moskeijan ylläpitämässä koraanikoulussa. Moskeijat on terroristien koulutusleirejä, ei uskonnon harjoittamispaikkoja. Tännekin suurmoskeijaa puuhaavat ovat ilmoittaneet sen yhteyteen tulevasta"kulttuurikeskuksesta ja koulusta" Riittääkö perusteluksi??

Pekka Hovatov

Mistäs sinä sen totuuden tiedät? Taidat olla varsinainen meedio. Niin kovaa tota moskeija hanketta on ajettu eteenpäin, myös kaikkien muiden ihmisten toimesta, jotka eivät liity asiaan varsinaisesti millään tavalla(kuhan pääsevät pätemään). Hankeen alulle panijat on kaiketi ulosotossa ja moskeijaan on tulossa, todennäköisesti rahoittajien toimesta wahhabilainen imaami, jotka ovat kaikkialla muualla maailmassa niinsanoottuja "vihasarnaajia" jotka ovat rekrytoineet ihmisiä terroristijärjestöjen jäseniksi, muunmuassa Englannissa(henkilö on tuomittu kyseisestä toiminnasta). Tanskasta karkoitettiin juuri kyseistä suuntausta edustava imaami??? Kaikkialla maailmassa missä lähi-idän maat ovat rahoittaneet moskeijoita niihin on tullut wahhabilainen imaami jaz kas kummaa saman tien on alkanut vihasaarnaaminen ja myöhemmin terrorismi. Esimerkkeinä vaikka entiset Neuvostoliiton aasialaiset "alusmaat" joihin rakennettiin lähi-idän tuella moskeijoita. Ymmärtääkseni shiiamuslimit on myös näitä moskeijoita vastaan.