Keskiviikko 26.6.2019

Terrorismisyytteet nostettu kolmea vastaan – Valtakunnansyyttäjä: Valmistautuivat taistelemaan terroristijärjestön riveissä

Luotu: 
18.10.2017 12:11
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
    Terrorismiepäilyä käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa. Arkistokuva.
|

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on nostanut syytteet kolmea Suomen kansalaista vastaan terroristisessa tarkoituksessa tehtävän rikoksen valmistelusta.

Nostetut syytteet liittyvät Syyrian konfliktiin. Epäillyt rikokset on tehty loppuvuoden 2012 ja kesän 2013 välisenä aikana Suomessa. Vastaajien epäillään valmistelleen osallistumista Syyrian konfliktiin terroristijärjestön vierastaistelijoina. 

Vastaajat ovat kiistäneet syyllistyneensä asiassa rikoksiin.

Yhtä vastaajista heistä syytetään myös koulutuksen antamisesta terrorismirikoksen tekemistä varten ja yhtä värväyksestä terrorismirikoksen tekemiseen. Vastaajien epäillään rahoittaneen toimintaansa tekemällä talousrikoksia. Talousrikoshaara käsitellään omana prosessinaan ennen terrorismirikosasian käsittelyä.

Syyttäjä on lisäksi tehnyt yhden henkilön osalta syyttämättäjättämispäätöksen terroristisessa tarkoituksessa tehtävän rikoksen valmistelusta. Päätös on tehty ei näyttöä -perusteella.

Valtakunnansyyttäjän määräyksestä syytettä terrorismirikoksista ajaa Helsingin syyttäjänvirasto. Asia käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa.

 
 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Oiva Luosujarvi

Lelusalakuljettaja varmaan salakuljetti myös aseita samalla kertaa.
Onhan tieto ase ja hän levitti tietoa miten Suomessa rangaistaan raiskaajia, murhaajia ja jopa terroristeja ei luovuteta pois muualle tuomittavaksi.
Siksi tuli niin paljon huonoa porukkaa ihmisten joukossa pakolaisina esiintyen.

Pekka Hovatov

Minkälaisen tuomion mahtavat saada. Stadin kämppä jonon ohi, Kelan taikaseinästä lisärahaa jonon ohi ja kaikki muukin jonon ohi, ettei vain pikku muslimimussukat tunne oloaan eristetyksi. Ilkeä tuomari sitten heristelee etusormeaan oikeudessa ja sanoo "Hyi, hyi pojat minkä meinasitte tehdä, älkää enään tehkö noin, voi että" Ja niin terroristinalut vapautuvat "rankan ja kovan rangaistuksen kera" Suomen julman lainsäädännön ja oikeudenkäytön alta. Samanaikaisesti ylikomissaario Taponen on jo järjestämässä pojille opiskelupaikkaa poliisiamattikorkeakoulussa, jonon ohi, jossa pojat saavat kunnon koulutuksen aseenkäyttöön, tulevia poikien kujeita varten, joista tuhma tuomari jo aikaisemmin julmasti heristi sormea. Poikien ei tarvitse hakea edes opintotukea, kun Kelan avuliaat tädit täyttävät hakemukset taikaseinää varten poikien puolesta, jonon ohi, ja taas on rahaa riittävästi pojilla hiusgeelituotteisiin ja diskoon. Samaan aikaan Rasmusryhmäläiset pitävät joukolla huolen, ettei poikien pussit pääse täyttymään turhasta lastista, tätä ei tarvitse tehdä jono ohi, koska jonoa ei rasmusryhmäläisillä ole, eikä Suomalaisista sitä koskaan pääse tulemaan...