Keskiviikko 12.12.2018

Paavo Väyrynen aikoo palata eduskuntaan keväällä – Mikko Kärnä joutuisi väistymään

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.10.2017 08:23
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Arkistokuva.
|

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk.) aikoo palata eduskuntaan ensi keväänä, jos ei menesty presidentinvaaleissa. Väyrynen ei tosin ole vielä ehdokkaanakaan, vaan kerää parhaillaan kannattajakortteja voidakseen asettua ehdolle.

Keräyksen onnistuminen vaikuttaa Väyrysen mukaan myös seuraavan vuoden eduskuntavaalien asetelmaan. Presidentinvaaleja varten on saatava kasaan 20 000 kannattajakorttia, jotta pääsee ehdolle. Väyrysen kampanjasta on kerrottu, että toistaiseksi kasassa on nelinumeroinen luku.

– Jos kannattajani saavat kootuksi tarvittavan määrän kortteja, olen ehdokkaana ja teen parhaani päästäkseni toiselle kierrokselle ja voittaakseni vaalin. Jos en tulisi valituksi, jatkaisin työtäni Suomen suunnan muuttamiseksi eduskuntavaalien kautta. Niihin valmistautumisen aloittaisin palaamalla eduskuntaan jo seuraavalla kevätistuntokaudella, Väyrynen kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Väyrysen tilalle eduskuntaan nousi kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.), joka saisi väistyä, jos Väyrynen tekee paluun Brysselistä. Kärnä on profiloitunut aktiivisena somepoliitikkona ja kannanottajana. Hän sai aikaan some-kohun puolustettuaan voimakkaasti katalonialaisia meneillään olevassa konfliktissa, joka koskee Katalonian itsenäistymispyrkimyksiä.

Uusi Suomi ei ole tavoittanut Kärnää kommentoimaan tilannetta.

Keskustan kunniapuheenjohtaja Väyrynen on ajautunut ristiriitoihin keskustan kanssa ja perustanut oman Kansalaispuolueen.

 

Lue lisää:

Väyrynen haluaa oman eduskuntaryhmän: ”Mahdotonta, ettei 20 000 kannattajaa löytyisi”

Näkökulma: Yksi mies voi tehdä tyhjäksi Laura Huhtasaaren pelin

Paavo Väyrynen: ”Vallankumouksen henki leviää myös Suomeen”

Kova ryöpytys hallituksen turvapaikkapolitiikalle: ”Johtanut verovarojen väärinkäyttöön”

Väyrysen Kansalaispuolue vaatii Suomen pakolaiskiintiötä alas – moittii sisäisiä siirtoja

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tapio Mäkeläinen

Pakkomielteelle ei kai mitään voi. Kolme kertaa Suomen kansa on jo ilmaissut ettei halua tätä miestä Presidentiksi. Tarvitaan siis 4. kerta .
Näyttää siltä, ettei 20000 korttia löydy määräajassa. Olis löytynyt jo jos niin olisi asian laita.
Voi Paavo Paavo..

Seppo Simonen

Mikko Kärnästä on nyt syytä tehdä Ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen siirtyy siten kansanedustajaksi. Tällä Mikko Kärnän kunningastie jatkuu polittesella saralla. En nyt tiedä tuleeko Paavo Väytynen oman puolueensa Kansanedustajsksi vai Keskustapuolueen, ei erkkikään tiedä tätä venkoilua. On kyllä Sipilän tehtävä laittaa rivit suoraksi. Mutta eikös Mikko Kärnällä ole korkea sotilasarvo hoitaa asiaa.

Marja-Liisa Kalkela

On se hyvä kun itse saa valita "työpaikkansa" verovaroilla. Työttömät ei saa vaikka samasta kirstusta rahat tulee molempiin.
Sukkuloidaan EU ja eduskunnan väliä ? Mitä äänestäjä reppana tästä voi edes sanoa? Äänestät EU ajamaan Brysselissä Suomen asioita? Palataan bumerangina toiseen kertaan takain Argadianmäelle? Kuten -07 Ulkomisteriksi Vanhasen hallitukseen.
Pistäskö vaatia "valalla"vannominen että pysyy siellä mihin äänestetään?
EU-vaalit ,paikka on Brysseli.Toiset on eduskunta-vaalit paikka on Argadianmäellä.