Perjantai 24.5.2019

Väyrynen haluaa oman eduskuntaryhmän: ”Mahdotonta, ettei 20 000 kannattajaa löytyisi”

Luotu: 
19.10.2017 10:45
Päivitetty: 
19.10.2017 11:10
  • Kuva: Kimmo Haapala
    Kuva
    Arkistokuva.
|

Presidentinvaaleihin aikova europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kp./kesk.) pitää varmana, että hän saa kokoon tarvittavat 20 000 kannattajakorttia oman valitsijayhdistyksen perustamiseksi. Väyrynen kertoi aiemmin Puheenvuoron blogissaan, että mikäli hän ei tule valituksi Suomen presidentiksi, hän palaa eduskuntaan. Hän ei halua arvioida, pysyykö hän europarlamentissa, mikäli kortteja ei saada kokoon.

–Sellaisella vaihtoehdolla en lähde spekuloimaan, koska se vaihtoehto on mahdoton, Väyrynen sanoo.

Eduskunnassa Väyrynen ei enää lähtisi keskustan riveihin, vaikka kertoo olevansa yhä puolueen jäsen ja kunniapuheenjohtaja. Omassa eduskuntaryhmässään Väyrynen ei tue hallitusta, mutta ei myöskään oppositiota.

–Minä olisin oppositiossa nykyistä hallitusta ja myöskin nykyistä oppositiota vastaan. Suomen politiikan valtavirta viime vuosina on ollut keskeisissä asioissa väärä, Väyrynen paukauttaa.

–Eihän oppositio ole esimerkiksi maahanmuutossa esittänyt mitään vaihtoehtoa. Pikemminkin oli niitä, jotka sanoivat, että pitäisi olla enemmän rajat auki. Ulko- ja turvallisuuspolitiikassa ei ole noussut mitään vastarintaa. Esimerkiksi laki siitä, että sotilaita voitaisiin lähettää ulkomaille taistelutehtäviin hyväksyttiin eduskunnassa yksimielisesti, Väyrynen lisää.

Väyrysen on saatava presidentinvaaleja varten kasaan 20 000 kannattajakorttia, jotta hän pääsee ehdolle. Väyrysen kampanjasta on kerrottu aiemmin, että kasassa olisi nelinumeroinen luku. Tänään hän ei ota kantaa korttien lukumäärään.

– Jos kannattajani saavat kootuksi tarvittavan määrän kortteja, olen ehdokkaana ja teen parhaani päästäkseni toiselle kierrokselle ja voittaakseni vaalin. Jos en tulisi valituksi, jatkaisin työtäni Suomen suunnan muuttamiseksi eduskuntavaalien kautta. Niihin valmistautumisen aloittaisin palaamalla eduskuntaan jo seuraavalla kevätistuntokaudella, Väyrynen kirjoitti Puheenvuoron blogissaan.

Aikeistaan hän sanoo päättäneensä eilen keskiviikkona. Väyrysen tilalle eduskuntaan nousi kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.), joka saa väistyä, jos Väyrynen tekee paluun Brysselistä. Väyrynen kertoo laittaneensa Kärnälle sähköpostia vasta tänä aamuna tehtyään päätöksen suunnitelmastaan eilen.

Uusi Suomi ei ole tavoittanut Kärnää kommentoimaan tilannetta.

Väyrynen kertoo hakevansa presidentiksi, koska hänestä tuntuu, ettei nykyisten ehdokkaiden kesken synny todellista kilpailua.

Keskustan kunniapuheenjohtaja Väyrynen on perustanut oman Kansalaispuolueen ajauduttuaan riitoihin keskustan kanssa.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Marja-Liisa Kalkela

No hyvä. Tulee lisävoimia nyt jo 9 puoluetta on veivannut SOTEA jo-10-17 vuotta. Josko vihdoin alkaa tulla valmista?
Puoluetuet voisi poistaa kokonaan .Kerätköön jäsenmaksuilla joka puolue rahansa. Tehköön edustajat puhdetöinä "Vuokko-mukeja" myyntiin kirppareille. Pitkillä lomilla on aikaa reijata savea.

Taisto Pihlajamaa

Niin lutunen tämä meidän Paavo!
Viimeksi vallassa ollessaan saimme useasti kuulla, että "Yön yli nukuttuani, olen ...." Sittemmin tuli ilmi ja kävi selväksi, että hänen kotiryssänsä, eräs Vladimirov oli siinä illan mittaan meidän Paavoamme auliisti ohjeistanut.

Tosi on, että UKK hänet siipiensä suojaan ottaneena ja häntä hänen vallanperijäkseen kouluttaneena joutui jättämään työnsä kesken, inhimillisistä syistä.

Vaikka asiaa tarkastelisi vain jalasmökistä käsin, joutuu ehkä jopa Paavommekin toteamaan, että maailma on sittemmin muuttunut. Tärkein oppi-isä on kuollut. Mutta onko gaspadin Vladimirov tai joku hänen inkarnaationsa ryhtynyt uudestaan tai uudeksi suojelusenkeliksi Paavollemme.

Elämme mielenkiintoisia, ehkä jopa vallankumouksellisia aikoja. Tuskin maltan odottaa, että meitä presidenttinä, samalla pääministerinä ja eduskuntana johtaa uuteen auvoisaan tulevaisuuteen Meidän Oma Paavomme! Vihdoinkin, näiden monen vuosikymmenen mittaisen uurastuksen ja valmistelun jälkeen.