Maanantai 20.5.2019

Poliisi: Tampereen tapahtumia aletaan tutkia väkivaltaisena mellakkana

Luotu: 
21.10.2017 15:55
Päivitetty: 
21.10.2017 17:11
  • Kuva: Sisä-Suomen poliisilaitos
    Kuva
    Poliisi jatkoi tilanteen seuraamista lauantaina iltapäivällä Tampereen keskustassa, kun suurin osa mielenosoittajista oli jo poistunut paikalta.
|

Poliisi on tähän mennessä ottanut kiinni neljä henkilöä Tampereella järjestettyjen mielenosoitusten vuoksi. Tampereella pidettiin lauantaina kaksi mielenosoitusta.

Poliisin mukaan varsinainen mielenosoitus oli aluksi Laukontorilla, josta mielenosoittajat siirtyivät marssien oikeustalolle. Vastamielenosoittajat kokoontuivat Keskustorille.

–Vastamielenosoitusta pitäneet ryhmittymät pyrkivät hyökkäämään ns. varsinaiseen mielenosoitukseen osallistujia kohtaan mm. Hämeensillalla ja Satakunnansillalla ja he heittelivät paukkupommeja toisia mielenosoittajia ja poliiseja kohti, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Poliisi asettui ylikomisario Harri Nojosen mukaan ryhmittymien väliin, jotta vastamielenosoittajat eivät pääseet varsinaisiin mielenosoittajiin käsiksi.

 

–Poliisi ei hyväksy mellakointia. Tähän mennessä tapahtunutta aletaan tutkia epäiltynä väkivaltaisena mellakkana, Sisä-Suomen poliisi kertoi Twitter-tilillään.

Iltapäivällä hieman ennen kello neljää suurin osa mielenosoittajista oli poliisin mukaan jo poistunut Tampereen keskustasta. Aikaisemmin liikenne oli poikki muun muassa Hämeensillalla Tampereen keskustassa.Myös junaliikenne Vaasan ja Porin suuntaan jouduttiin pysäyttämään hetkeksi, koska mielenosoittajia oli raiteilla.

Poliisi kertoi ensin, että yksi henkilö on otettu kiinni rikosperusteisesti ja kolme henkilöä poliisilain perusteella. Myöhemmin lauantaina Sisä-Suomen poliisi tarkensi, että kaksi henkilöä on otettu kiinni rikosperusteisesti ja kaksi poliisilain perusteella.

 

 

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
 Sari Laitinen
Sari Laitinen
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Antti Kettunen

Vasemmistolainen väkivalta. Ei kuitenkaan niin paljon parempaa kuin olisi voinut kuvitella. Huvittavasti tästä ei revitä läheskään samanlaisia otsikoita kuin siitä Oulussako tapahtuneesta oikeiston väkivaltaisesta mellakasta.

Miksiköhän ...

Jukka Laitinen

Niin miksi?

Käytännössä koko perinteinen media toimii asiassa kuten "valemedia". Vääristelyä on sekin, että jätetään olennaisia asioita kertomatta. Päätoimittaja voi varmasti selittää sen - miksi?

Tällä menolla vastarintaliike saa haluamaansa julkisuutta. Juuri median yksipuolisen kirjoittelun ja vastamielenosoitusten "ihannoinnin" kautta. Olisiko sittenkin parempi vaieta nämä marginaaliporukat kuoliaaksi? Ja jättää heidät uhoamaan omiin porukkoihinsa? Muutaman aattenkannattajan uhoaminen saa nauramaan.

Ilari Kivi

Ottamatta kantaa puoleen tai toiseen, itseasiassa. Väkivalta ja siihen yllyttäminen on aina vakavaa ja tuomittavaa. Vasemmisto voisi katsoa peiliin. Anarkismi, venäjän komminismi tai muu hömppä ei Suomalaisia kiinnosta, olemme taistelleet itsellemme itsenäisyyden ja demokratian.

Juha Kuikka

"Vasemmisto voisi katsoa peiliin. Anarkismi, venäjän kommunismi tai muu hömppä ei Suomalaisia kiinnosta, "

Kommunistinen puolue on Venäjällä tosin Putinin aikana sallittu uudelleen. Sehän kiellettiin Jeltsinin aikana. Mutta tuosta kosmeettisesta uudistuksesta huolimatta Venäjä Putinin hallintoineen on lähinnä juurikin samaa mitä tuo Suomen Vastarintaliike edustaa juutalais- ja homovastaisuuksineen.

Mikko Toivonen

Tiedote jättää ilmeisen johdattelevasti tarkentamatta kuka kävi kenenkin kimppuun ja kuka itseasiassa mellakoi ja kuka piti laillista kokoutumista.

Ei näitä asioita saada koskaan järjestykseen jos tarkoitushakuisesti vain valittua osapuolta leimataan ja useimmiten perusteitta.

Jos joko olisi ryntäillyt karatepotkuin provosoijien kimppuun olisi tietenkin kerrottava niin kuin tapahtui mutta silloinkin kokonaisuudessaan niin kuin tapahtui.

Esimerkiksi rautatientorin tapauksessa media ei vieläkään haluaisi kertoa koko totuutta vaan ainoastaan valitsemansa eli vaihtoehtoisen totuuden.

Minä kansalaisena vaadin jokaisesta tilanteesta koko totuuden enkä poliittisesti asennoituneita sepityksiä. Sitten voin itse vetää johtopäätöksen kuka on oikeasti paha ja kuka vain suurennellusti ja vääristellysti paha.

Raimo Laine

Mikä ihme Suomea vaivaa, kun joitakin ryhmiä suojellaan tietoja pimittämälla ja vääristämällä. Näitä rymiä ovat mm. pakolaiset, vasemmistolaiset ja sateenkaariporukat.
Ketkä ovat tämän toiminnan takana rajoittanassa demokratiaa ja sananvapautta.

Raimo Laine

Toisaalta on ryhmiä, joiden kimppuun media käy raivokkaasti ja jatkuvasti. Tällaisia ovat mm. Perussuomalaiset, äärioikeisto ja Trump.
Onko takana suuri salaliitto ? Homma alkaa muistuttaa Kekkosen-aikaa, jolloin mediaa johdettiin Tamminiemestä, mutta silloin siihen toki oli syynsä.

Gun-May Arffman

Nämä äärivasemmistolaiset hyökkäilivät SVL:n kimppuun ja provosoivat rauhallista marssia. Kaikki oli katsottavissa nettivideoilta reaaliajassa. Vihreiden Touko Aallolta olemme saaneet kuulla vastuuttomia kannanottoja lähes anarkian hyväksymisestä. Olisiko aika Vihreiden ja Vasemmistoliiton tulla julkisesti lausumaan selvän kantansa mitä mieltä he ovat näistä kahinoista ja lausumaan selvän irtiottonsa tällaisesta käyttäytymisestä.

Valtamediat harrastivat edelleen mielikuva uutisointia ja se mikä on tässä häirinnyt, jätetään kokonaan uutisoimatta, että mieltä osoitetaan sananvapauden säilymisen puolesta ja siitä, että oikeussalissa käydään oikeutta poliisihallituksen nostamaa vaadetta SVL:n kieltämiseksi. Voisiko toivoa valtamedioissa ryhdistäytymistä. Omalta osaltaan valtamediat edesauttavat myös vastakkainasettelun syntyä, kun uutisia uutisoidaan viherpunaväritteisen ideologis taustaisen asenteen pohjalta.

Oiva Luosujarvi

Ymmärrän mielenosoitusten olevan oikeutettuja puolesta ja vastaan eri asioissa.

Kuitenkin uutisissa on aina nämä vastamielenosoittajat ja vasemmistoradikaalit vastustamassa populismia, nationalismia, kantaväestöä, joilla laillinen oikeus mielenosoitukseen.
Vastamielenosoittajissa on laumoittain ihmisiä, joiden ulkonäkö ei vastaa kantasuomalaista ulkonäköä ja uutisia katsoessa ensiksi tulee mieleen niiden olevan ulkomaalaisten organisoimia islamisaation edistämisen puolesta olevia kannattajia ja maksettuja tappelijoita.

Vastustavat poliisia, haluavat hakata kantaväestön järjestämän mielenosoituksen osallistujia. Melkein mielenosoituksen järjestäjien asiasta huolimatta.
Jos ei kannata alkuperäistä asiaa ja haluaa olla mukana vastamielenosoituksessa, niin hyvä se on ja mielipide tulee huomioitua.
Mutta Poliisin vastustaminen, kivien heittäminen, polttopullojen käyttö, savukranaattien heittely, pahoinpitelyt yms.
Ei kuulu mielenosoituksiin ja sellaisesta toiminnasta olisi rangaistava vuoden pakkotyöllä kuritushuoneessa, vaikka se ei enää kuulu suvaitsevaisen vapaa kasvatus yhteiskunnan kannabiksen käyttäjien yhteiskuntaan, jossa mustat ja ruskeat vihervasemmistolaiset on aina oikeassa.

Timo Hietanen

Pääasia on, että Suomen hallitus, Sipilä ja Orpo ovat viime kädessä syyllisiä tähänkin
ilmiöön. Olikos tällaisia härdellejä tämän tästä ennen vuotta 2015 ? Siis ennen Tornion
ovien avaamista tuhannen ja yhden yön tietäjille ?