Sunnuntai 16.12.2018

Kirjapaljastus: Tämä blogi käynnisti Jussi Halla-ahon kampanjan – Lue koko teksti

Jaa artikkeli:
Luotu: 
24.10.2017 09:12
Päivitetty: 
24.10.2017 09:34
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Uutuuskirjan mukaan Toimi Kankaanniemeä pyydettiin kesällä 2016 kirjoittamaan blogikirjoitus Jussi Halla-ahon ehdokkuuden puolesta. Kuvassa Kankaanniemi puoluekokouksessa 2017, jossa Halla-aho nousi puoluejohtajaksi.
|

Jussi Halla-aho lupautui perussuomalaisten puheenjohtajaehdokkaaksi jo kesällä 2016 järjestetyssä salaisessa kesäkokouksessa. Samalla sovittiin, että puolueen kansanedustaja Toimi Kankaanniemi kirjoittaa asiasta blogin.

Tiedot ilmenevät toimittaja Lauri Nurmen tänään julkaistavasta kirjasta Perussuomalaisten hajoamisen historia (Into), josta Aamulehti uutisoi jo ennakkoon. Nurmi tuli tunnetuksi perussuomalaisten hajoamisen ennakoineesta lehtijutusta, ja kirja tarkentaa kesään 2017 huipentunutta tapahtumaketjua.

Jussi Halla-aho vahvistaa kirjassa, että hän antoi suostumuksensa salaisessa kokouksessa. Sen olivat järjestäneet häntä ehdokkaaksi ja puheenjohtajaksi toivoneet kansanedustajat. Kirjan mukaan Halla-ahon valtaannousu sai siis alkunsa perussuomalaisten eduskuntaryhmän sisältä, ei suinkaan Facebookin kevään 2017 keskusteluryhmistä, kuten on esitetty.

Kirjan mukaan salaisessa kokouksessa sovittiin, että kansanedustaja Teuvo Hakkarainen pyytää kollega Toimi Kankaanniemeä julkaisemaan Halla-ahon ehdokkuutta tukevan blogikirjoituksen. Tämä julkaisi sen Uuden Suomen Puheenvuoro-blogipalvelussa 16. kesäkuuta 2016, mutta teksti jäi melko vähälle huomiolle. Kankaanniemi valittiin tehtävään, koska Halla-ahon tunnetuimmat kannattajat tuntuivat liian ilmeisiltä ratkaisuilta nostamaan tämän ehdokkuutta esiin.

Kankaanniemi otsikoi: Katseet kohdistuvat Juhaan ja varsinkin Timoon! ”Tulos tai ulos!”. Hän arvioi, että ”yllätyksiä voi tulla missä puolueessa tahansa kuten Jutan [Urpilaisen] tapaus osoitti”. Kankaanniemen mukaan haussa oli ”tiukempi ote turvapaikkaturismia ja monikulttuurisuushömppää kohtaan”.

– Brysellissä on yksi erittäin varteen otettava, alallaan huippuasiantuntija, jolla on taskussaan ylivertainen 80 000 äänestäjän luottamus. Vaikka Timo [Soini] ansaitsee kiitoksen ja politiikanteon nobelin, olisi virkistävää ja puolueelle eduksi, jos uskottava haastaja astuisi esiin, Kankaanniemi puhui Halla-ahon puolesta.

Koko Kankaanniemen blogin voit lukea tämän linkin takaa.

Lue myös: Sampo Terho: ”Hajaannus oli lopulta parhaaksi kaikille osapuolille”

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Marja-Liisa Kalkela

Olihan se. 12v jälkeen kansa äänesti Ps hallitukseen. Mitä ne teki?
Alkoi leikkiä kesken kaikein valtapeliä puolueessaan. (Työttömyys,velat,Sote ym)
Unohtuiko miksi ne sinne äänestettiin.Hoitamaan maan ja kansan asioita.
Olisivat vapaa-ajallaan pistänyt nyrkkeilyhanskat kouraan ja mennyt kehään katsomaan kumpi on pomo.Soini vai Halla-Aho.