Tiistai 11.12.2018

Halla-aho paljastaa kirjassa: Soini pelkäsi ”nuivien” loikkausta – uusi puolueviritelmä oli uhka

Jaa artikkeli:
Luotu: 
24.10.2017 10:44
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoo uutuuskirjassa, kuinka Timo Soini halusi varmistaa maahanmuuttokriittisten pysymisen puolueessa eduskuntavaaleissa 2011.
|

Perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Timo Soini halusi vuoden 2010 aikana varmistaa, että Jussi Halla-aho hakisi seuraavan vuoden eduskuntavaaleihin juuri perussuomalaisten listalta. Asiasta kertoo Halla-aho tänään julkaistussa Perussuomalaisten hajoamisen historia -kirjassa (Into).

Miehet tapasivat säännöllisesti Helsingin Sokoksen kahvilassa vuoden 2009 alussa ja tapaamiset tiivistyivät vuonna 2010. Halla-aho toteaa kirjassa, että häntä oli houkuteltu uuden, maahanmuuttokriittisen Muutos 2011 -puolueen listoille. Soini vahvistaa tapaamiset, muttei kommentoi sisältöä.

–Minulle syntyi mielikuva, että perussuomalaisissa oltiin huolissaan Muutos 2011 -puolueesta ja nähtiin, että minulla on kannatuspotentiaalia siellä, ja pelättiin sitä, että lähden mukaan hankkeeseen. Perussuomalaisten puolelta tuli aloite, että lähtisin heidän ehdokkaakseen, Halla-aho sanoo.

Halla-aho arvioi, että hänen eduskuntavaaliehdokkuudellaan haluttiin osaltaan varmistaa, etteivät perussuomalaisiin tulleet maahanmuuttokriittiset karkaisi toiseen puolueeseen. Hänen mukaansa ilmassa oli ”konkreettinen riski, että Muutos 2011 -hankkeesta tulee jotain”.

Halla-aho ja hänen kannattajansa julkaisivat heinäkuussa 2010 ”Nuivan vaalimanifestin”. https://web.archive.org/web/20150223182946/http://www.vaalimanifesti.fi/index.php/manifestin-allekirjoittajat

–Timo kyllä ymmärsi sen, että [maahanmuutto] on poliittisesti merkittävä ja perussuomalaisille tärkeä, jos puolue haluaa etsiä suuntia, joissa kannatusta on saatavilla, Halla-aho kertoo.

Halla-aho oli ollut perussuomalaisten listoilla ehdokkaana kevään 2007 eduskuntavaaleissa ja seuraavan kevään kuntavaaleissa hän nousi perussuomalaisten listalta Helsingin kaupunginvaltuustoon. Eurovaaliehdokkuutta Halla-aho ei kuitenkaan saanut.  Hän katsoo, että Soini söi sanansa, sillä tämä oli Halla-ahon mukaan luvannut hänelle ehdokaspaikan kävi hänen oikeudenkäynnissään miten vain.

Halla-aho sai ennen vaaleja blogikirjoituksestaan tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jussi Halla-aho

"Halla-aho sai ennen vaaleja blogikirjoituksestaan tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan."

Ossi vain ei saa faktoja oikein.

Eurovaalit järjestettiin keväällä 2009. Sain tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan kesällä 2012.

Pekka Hovatov

Nyt alkaa pikkuhiljaa paljastumaan myös niille, jotka keväällä eivät Sipilän, Orpon ja Niinistön kuvioita ymmärtäneet(tai eivät halunneet ymmärtää ja nähdä tilannetta), että koko "sinisten" irtautuminen persuista oli pelkkää etukäteen harjoiteltua näytelmää, jolla he yrittivät sinuakin vedättää. Kiitos sinulle siitä, että olit joukon ainoa selkärangan omaava henkilö. No vaalit tulossa, pidetään yhdessä huoli, että ainakin yksi tuosta kolmikosta jää eläkkeelle hoitaman lastaan. : )