Tiistai 18.12.2018

Timo Soinin valtiosihteeri: Lähetin Sipilälle tekstiviestin ja puhuin kahdesti – ei ollut salaliittoa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
25.10.2017 09:31
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Samuli Virtanen (vasemmalla) ja ulkoministeri Timo Soini. Arkistokuva.
|

Ulkoministeri Timo Soinin (sin.) valtiosihteeri Samuli Virtanen kiistää Aamulehden uutisen, jonka mukaan hän piti tiiviisti yhteyttä pääministeri Juha Sipilään (kesk.) viime kesäkuussa perussuomalaisten puoluekokousviikonloppuna. Myös Uusi Suomi uutisoi asiasta Aamulehden tietoihin nojaten.

–Lähetin Sipilälle yhden tekstiviestin ja puhuin hänen kanssaan kahdesti koko viikonlopun aikana. Minun mielestäni sitä ei voi kutsua tiiviiksi yhteydenpidoksi, Virtanen kirjoittaa omassa Puheenvuoron blogissaan.

Aamulehden mukaan Virtanen oli puoluekokousviikonlopun sunnuntaina ollut yhteydessä Sipilän väkeen, kun loikkaukseen valmiita kansanedustajia alkoi kertyä riittävä määrä. Virtanen kuitenkin kiistää, että hän olisi raportoinut suoraan Sipilälle uuden vaihtoehdon perustamisesta.

–Tällainen ei pidä paikkaansa. Ei ollut mitään salaliittoa tai suunnitelmaa, josta pääministeri olisi voinut olla tietoinen. Ei ollut kaavailuja sen enempää uudesta vaihtoehdosta kuin sinisestä tulevaisuudesta.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan ajatus uuden eduskuntaryhmän ja puolueen perustamisesta syntyi lauantai-iltana jyväskyläläisessä Musta kynnys -ravintolassa. Sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo on kertonut Suomen Kuvalehdelle, että häntä kysyttiin ryhmään mukaan sunnuntai-iltana.

Sipilä on eduskunnassa kiistänyt tienneensä uuden 20 kansanedustajan ryhmän perustamisesta mitään ennen tuota viikonloppua. Tiistaina julkaistu kirja, Perussuomalaisten hajoamisen historia, katsoo, että Sipilällä oli tieto varautumissuunnitelmista jo etukäteen. 

Virtanen on pahoillaan, että häntä koskevan uutisen on nähty vahvistavan kirjan väite.

–Mediassa julkaistujen virheellisten juttujen korjaaminen on äärimmäisen vaikeaa, jopa mahdotonta, minkä vuoksi siihen harvoin viitsii ryhtyä. Mutta tänään on pakko, Virtanen aloittaa kirjoituksensa.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
 Samuli Virtanen
Samuli Virtanen
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kai Auvinen

Poliittisten mehiläisten puhdistautumislento osuu tänä vuonna loppuvuoteen. Johtuuko kesän aikana kertyneestä p.....sta.

– Puhdistautumislennolla mehiläiset tyhjentävät talven aikana täyttyneen suolensa ja lannoittaa samalla pihan lähitienoot, Latvakangas kertoo.

Mauri Gardin

Kylläpäs LännenMedia sai haluamansa keskustelun aikaan. Kaikki sen lehdet ovat nyt pullollaan Sipilää ja Suomen suurinta puoluetta, Suomen keskustaa, mollaavia keskusteluja. Ja kaiken takana on omilla palkkalistoillaan olevan ns.
journalistin fiktiivinen kirja. Kyllä Sipilä kestää ja keskusta tiivistyy. Olettehan valmiita, maakuntauudistus tulee! Sen jälkeen keskustaa ei pysäytä mikään.
Vapaavuorikin saa esimiehen ja vielä demokratian kautta.

Marja-Liisa Kalkela

Niinhän sitä luulis. Kepu lentää hallituksesta vielä ennen joulua.Ja tulee ole
maan oppositiossa ja pitkään .
Mitä ministerivala sisältää mikä vannotaan sormet piplian päällä?

Jos joku potkitaan hallituksesta textarin takia millä ei ollut päätösteon kanssa mitään tekemistä niin...?

Teijo Myllylä

Salaliitosta on aivan turha puhua, kansalle ei kerrota mitään. Kepuradiolle kerrotaan sopivia satuja. Lopulta kaikki on sopivaa hämmennystä. Niistä ei ota kukaan selvää. Ja kepuradio vaikenee. Voi vaikka rahoitus vaikeutua. Näinhän tää menee. Voisi uutisoinnin jo jättää muiden kuin ylen tehtäväksi. Se on kepun ja kokkarien media. Valitettavasti.