Tiistai 18.6.2019

Marimekon reaktio Kärkkäisen uusnatsiyhteyksiin: ”Selvitämme asiaa”

Luotu: 
25.10.2017 19:35
  • Kuva: Marimekko
    Kuva
    Kuvituskuva. Kuvassa Marimekon mallistoa yhdysvaltalaiselle Targetille. Kärkkäisellä on ollut myynnissä esimerkiksi Marimekon lautasliinoja.

Monet suomalaisyritykset ovat reagoineet viime päivinä leimahtaneeseen kohuun tavaratalo Kärkkäisen ympärillä. Omistajan uusnatsiyhteydet ovat saaneet monet harkitsemaan yhteistyötä. Myös Marimekko reagoi uutiseen.

Kärkkäinen on noussut otsikoihin Helsingin Sanomien (HS) julkaistua sunnuntaina jutun omistajan, toimitusjohtaja Juha Kärkkäisen uusnatsikytköksistä. Lehden mukaan yhteistyö uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen aktivistien kanssa kesti monta vuotta. HS:n mukaan Kärkkäinen sai vuonna 2014 tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja luovutti Magneettimedia-lehtensä Pohjoismaisen vastarintaliikkeen aktivistien julkaistavaksi vuonna 2015.

Marimekosta kommentoidaan Uudelle Suomelle, että asiaa selvitetään nyt lisenssikumppaneiden kanssa.

–Yksi arvoistamme on ”rehtiyttä kaikkia ja kaikkea kohtaan” ja olemme sitoutuneet kunnioittamaan ihmisoikeuksia ja tasa-arvoa kaikessa toiminnassamme. J. Kärkkäinen Oy ja Marimekko eivät ole yhteistyökumppaneita, eikä Marimekolla ole suoraa myyntiä J Kärkkäinen Oy:lle. Joidenkin lisenssillä valmistettavien tuotteiden, kuten esimerkiksi serviettien ja kertakäyttöastioiden, jakelu tapahtuu tuotteita valmistavien lisenssikumppaniemme kautta. Tulemme olemaan yhteydessä lisenssikumppaniimme ja selvitämme asiaa heidän kanssaan, Marimekko sanoo Uudelle Suomelle lähettämässään lausunnossa.

Jo aiemmin Helkama kertoi Uudelle Suomelle luopuvansa pyörämyynnistä Kärkkäisellä erittäin todennäköisesti. Lue tarkemmin: Uusnatsiyhteydet olivat liikaa – Helkama luopuu todennäköisesti pyörämyynnistä Kärkkäisellä

Lisäksi useat muut yritykset ovat kertoneet Helsingin Sanomille harkitsevansa yhteistyötä. Listalla olivat Fazer, Joutsen, Berner ja Tammi. Myös Muumi-yhtiö on turhautunut, mutta ei voi vastata brändin kaikkien lisenssituotteiden puolesta. Muumi-tuotteita valmistaa muun muassa Fiskars, joka sanoi HS:lle sanoutuvansa irti epäeettisestä toiminnasta.

Jo aiemmin yhteistyöstä ovat luopuneet Finlayson ja Otava, jotka pyrkivät nyt HS:n mukaan varmistamaan, ettei tuotteita mene Kärkkäiselle myyntiin enää lisenssivalmistajien tai välittäjienkään kautta.

Henkilöt: 
Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Iiro Koppinen

Jos pomo on hurahtanut, niin se on ikävää henkilökunnan kannalta. Siksi ei ole selvää, että boikotit ovat oikea tie. Käymmehän suurin joukoin ruotsalaisessa huonekaluliikkeessä. Puolueen, joka erityisesti otti asiakseen, moni jopa johtojäsen on tai on edustanut vielä tuhoisampaa ideologiaa.

Mikko Toivonen

Minäkin olen ymmärtämässä asiaa niin, että meillä on punavihreän mediaeliitin vimma päällä. Vimma missä kaikin keinoin etsitään ja nimetään henkilöitä joita tai joiden joitain ajatuksia yritetään joukko vihata ja saada aikaan hysteriaa minkä valtaan saadaan ilmeisesti jopa "rationaaleja" yritysjohtajia.

On pakko kysyä itseltään ja muiltakin, kuka maassa oikein vihaa keittää, kun tiedetään että vihan pääkohdetta eli ns. uusnatseja on koko maassa noin kaksi bussilastillista eivätkä he ole yksilötapauksia lukuun ottamatta päässeet lähellekään kettutyttöjen ja griinpissisten aiheuttamaa haittaa ja vahinkoa!

Esa Mäkinen

Tunetun yrityksen toimitusjohtaja tukee natseja, levittää juutalaisvastaisia hörhöjuttuja ja saa niistä tuomionkin, tursuttaa rokotevastaista propagandaa, niin että laumasuoja Ylivieskan seudulla heikkenee jne jne - ja jotkut silti yhä ulisevat vain jostain vihervasemmiston tyhjästä polkaistusta kampanjoinnista. Käsittämätöntä, miten tyhmiä ja vedätettäviä kämypiirien laumat ovat!

Mikko Toivonen

Kuka sinuakaan käskee innolla lukemaan jotain magneettimediaa tai jonkun firman johtajan yksityis kannanottoja ja mielipiteitä

En lue minäkään, enkä ole koskaan lukenut, mutta sen sijaan luen kyllä Kärkkäinen.comin tuote- ja myyntiesitteitä ja ostan jos satun jotain sieltä tarvitsemaan. Tähän ei tarvitse olla edes Pulkkilasta peräisin.