Sunnuntai 26.5.2019

Nyt tuli vahvistus: Alkoholin hinta nousee – oluen vero +10,6%

Luotu: 
2.11.2017 14:30
Päivitetty: 
2.11.2017 14:57
  • Oluen valmistevero nousee 10,6 prosenttia. Veronkorotukset nostavat alkoholijuomien vähittäismyyntihintoja keskimäärin 5 prosenttia.
|

Alkoholijuomien vähittäismyyntihinnat nousevat ensi vuonna keskimäärin noin viisi prosenttia, valtiovarainministeriö kertoo.

Hallitus antoi tänään torstaina esityksen alkoholiverotuksen korottamisesta. Alkoholijuomien yleinen valmistevero nousee ensi vuonna keskimäärin noin 10 prosenttia. Veronkorotus koskee kaikkia alkoholijuomia, mutta ”painottuu lievästi muihin kuin väkeviin juomiin”, ministeriö kertoo.

– Mietojen käymisteitse valmistettujen juomien veroa korotettaisiin 15,4 prosenttia, viinin veroa 12,7 prosenttia, oluen veroa 10,6 prosenttia ja välituotteiden veroa keskimäärin 9,5 prosenttia, esityksestä selviää.

Väkevien alkoholijuomien valmisteveroa puolestaan korotetaan 4,8 prosenttia.

Listan ensimmäinen ryhmä eli ”miedot käymisteitse valmistetut juomat” tarkoittaa käytännössä siideriä tai kauppojen myymää lonkerojuomaa. Välituote puolestaan tarkoittaa juomaa, jonka alkoholipitoisuus on enintään 22 tilavuusprosenttia ja joka ei ole olutta, viiniä eikä muuta käymisteitse valmistettua juomaa, kuten esimerkiksi väkevöidyt viinit.

Budjettiriihessä päätettyjen korotusten arvioidaan lisäävän valtion verotuloja vuositasolla noin 100 miljoonaa euroa. Veronkiristyksillä rahoitetaan hallituksen mukaan työn verotuksen keventämistä.

Lue lisää:

Alkoholivero nousee 100 miljoonalla – kaiken alkoholin verotus kiristyy

Ravintola-ala tyrmistyi: ”Hallitus käänsikin nurin niskoin – Baltia ja risteilijät voittavat”

Laskelma: Näin oluttölkin ja viinipullon hinnat nousevat – ”Hallituksen intressi, että kulutus kohdistuu enemmän mietoihin”

Alkoholiverotuksen kiristys on...

Huono juttu
82% (2413 ääntä)
Hyvä juttu kaikin puolin!
7% (211 ääntä)
Hyvä juttu koska työn verotusta lasketaan samalla
6% (177 ääntä)
Ei kiinnosta
6% (181 ääntä)
Ääniä yhteensä: 2952
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kimmo Tallqvist

4 € risteilyn varasin heti tallinaan jutun luettuani.
Tupakkaa en ole ostanut suomesta enään kohta 1.5 vuoteen ,kiitos sipilän rajut korotukset.
Ravintolakäynnit ruokineen ja juomineen sekä hotellipalvelut hoituu ulkomaanmatkoilla myòs.
Kiitos kotimaisen korkean alv;n,MaRa - Alan palveluiden käyttöni kotimaassa pudonnut lähes 0 %;iin.
Kalja- ja viinakuorman raahaan suomeen jo nyt ihan piruuttani.paljousalennukset laivoilla vieläkin kohtuulliset.
Aikaisemmin toin vain laatuviinejä jotka ovat todella halpoja vieläkin maissa baltiassa kontra alkon monopoli.
Luulisin näin koska alkossa asioin viimeksi pari vuotta sitten ja alle10 € kulutin .
Laatujuustot ja makkarat mm.saksasta kulkee repussa myös aina tuliaisina.
Toivottavasti kokonaisverotuotto laskee niin hallituskin ehkä oppii jotain uutta.
Mm.yhteisöveron lasku 20 %:iin ei kaventanutkaan verotuloja vaan ne pysyivät ennallaan ja osin jopa kasvoivat.
Vvm:öön olisi syytä palkata laskentataitoisia henkilöitä.
Jos veroa ja hintaa lasketaan niin kysyntä ja kulutus kasvaa jolloin kokonaisverotuotto saattaa jopa nousta.
Alkoholille voisi tehdä saman kokeilun koska ainakaan kulutuksen haittoihin ei tällä korotuksella haluta puuttua vaan ainoastaan rahastaa.
Huuhaa vakioselityshän korotuksille on aiemmin ollut kulutushaittojen ehkäisy ja pyrkimys siirtää kulutusta mietoihin juomiin kansanterveydellisistä syistä.
Nyt kehoitetaan siis siirtymään kirkkaisiin koska veronkorotuksen painopiste on miedoissa juomissa tai lähtemään reissuun ulkomailla.
Laivayhtiöiden osakkaat kiittävät hallitusta jälleen kerran lähes varmoista miljoonaosingoista !

Marja-Liisa Kalkela

lainaus: tuloverok
Veronkiristyksillä rahoitetaan hallituksen mukaan työn verotuksen keventämistä.

Hallitus päätti budjettiriihessä 270 miljoonan euron tuloverokevennyksestä ensi vuonna kaikille tuloluokille.
VEROKEVENNYKSET maksavat osaltaan kansalaiset: Alkoholi ja asuminen kallistuvat .

Hallitus kiristää alkoholiverotusta sata miljoonaa euroa ja nostaa lämmitys-, työkone- ja voimalaitospolttoaineiden energiaveroja 45 miljoonaa euroa.

" tuloverokevennyshän" ei koske
600 000 työtöntä
1 milj.eläkeläistä
opiskelijoita

"Kevennys" valuikin takaisin kirstuun.
Kepu pettää aina.

Marja-Liisa Kalkela

Riittääkö tuloja saavillaa viinaan ja tupakkaan, jotka saa kaikki Kelan etuudet tulojensa päälle?
Koska joku kysyisi mihin he tarvitsevat sosiaalista tukea verovaroista.
Ansiosidonnaisena vielä tulojen mukaan . Yksi Kela-vähennys terveyskuluissa voi olla työttömän 1 kk tuki elantoon.
12x kotihoidontuki/vuodessa Nordean seinään vastiikkeettomasti. Sitä ei työtön ole saanut-94 jälkeen eikä lapsilisiä.

Marja-Liisa Kalkela

Uskon että kyläkauppojen myynti laskee ennestään ja kauppoja sulkee ovensa. Panimoista potkitaan väkeä pihalle .
Viina on halpaa tehdä itsekkin marjoista,hedelmistä viiniä. Kaljaemmeet saa kaupasta ja onkin tujua olutta. Sahtia saa pitäjistä eikä isännät paljonkaan siitä "rokota" litralta!

JP Immonen

Ei sieltä Virostakaan kannata enää mitään hakea vaan ajaa 200km Ainaziin Latvian rajalle, tiet paremmat kuin Suomessa, joten ajaa helposti ja nopeasti. Latviassa IV lava bisseä alle 9 euroa, Jim Beam 1l 13 euroa yms.

Arto Savolainen

Hinnan korotuksella on hyvätkin puolensa. Yritäjyys kokoistaa kun työtömät ja vähävaraiset hakee farmari ja paketti autoillaan latviasta tai virosta juotavaa. Hyvä bisnes kun myy juomat suomessa, kannustaa työttömiä kokeilemaan yrittämistä.

Ari Hartikainen

No tämä se sitten oman urani ravintola-alalla tulee lopettamaan. Tässä meni sitten viimeinenkin mahdollisuus palkata ketään ulkopuolista töihin. Jo tällä hetkellä ohuella nuoralla taiteilua koko ala ja vaikeammaksi tehdään. Sivukulut alalla valmiiksi jo niin kovat ja siihen verot päälle niin saapahan "rakas" isänmaamme tuhansia työttömiä jälleen koe tietoon. Mikä ihmeen lestadiolaisuus täällä vallitsee että alkoholi nähdään pahimpana mörkänä yhteiskunnassamme kun kovat huumeet leviävät kulovalkean tavoin. Eikö hallituksella todellakaan ole munaa tehdä edes kerran oikeita ratkaisuja jatkuvien väärien ja ihmisten elämää kurjistavien päätösten takia. Toivottavasti kansa ei niele kaikkea paskaa mitä Arkadianmäellä päätetään ikuisesti. Ja te kansanedustajat jotka me SUOMEN KANSA olemme sinne äänestäneet lunastakaa kerrankin lupaukset jotka ennen uraanne annoitte. Omaan napaanne vain tuijotatte etuja nauttien. Kyllähän KANSA on kaikki kestänyt mutta säkki alkaa pikku hiljaa ylitäyttyä ja se tulee väistämättä näkymään yhteiskunnassamme tavalla jota kukaan ei halua. Terv.Tuleva työtön.

Veli-matti Paavilainen

Juuri oikea suunta. Saadaan baarit, nuo paheiden pesät tyhjiksi ja porukat koti soffille lipittämään yksikseen halpoja "viron kaljoja". Nyt jo älytön hintaero S-Marketin ja baarin kaljalla. S:llä taitaa halvimmillaan olla n 0,80€ purkki, kahvilassa (omassa) 4,40€. Eikä taatusti hintaero johdu omistajan ahneudesta.

Ismo Koponen

Kansanedustajat - siis, kansan edustajat - alkavat ymmärtää edustettaviaan, kun kansanedustajan palkka vastaa työssäkäyvien kansalaisten mediaanipalkkaa. Sen on jokainen kansanedustaja (saattanut, parhaassa tapauksessa) ansaita.

Jussi Keskinen

Valinnanvapaus toimii, Virosta koppa 24tlk 5.2% =11€ ja samalla lääkäriin, jos on tarvis. Hampaat tietysti hoidetaan Virossa, koska puoleen hintaan. Viva valinnanvapaus !

Ehdinkin jo miettiä, että kannattaako mutta kyllä kannattaa.

Kauko Aalto

Eikö olisi jo aika harkita käänteistä jizya veroa oikeauskoisille, koskapa monikulttuurisuus on ainut koko ajan lisääntyvä kansantalouden tuote. Tätä veroa on lähes mahdotonta kiertää, koska sosiaaliturva järjestelmämme on tehnyt siitä olennaisen ja keskeisen osan monikulttuurisuuden levittämisessä. On myös ajateltava sitä ajan hetkeä kun monikulttuurisuus muuttuu monokulttuuriksi, jolloin jizya vero tullaan panemaan voimaan sen alkuperäisessä merkityksessään.