Keskiviikko 24.7.2019

Yleltä jättiyllätys: Suomen euroviisuedustaja onkin jo valittu – Saara Aalto on UMK:n ainoa esiintyjä

Luotu: 
7.11.2017 14:22
Päivitetty: 
7.11.2017 14:42
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Yleisradio kutsui Saara Aallon Suomen viisuedustajaksi. Aalto tunnetaan Suomen lisäksi Britanniassa, jonka X Factor -ohjelmassa hän sijoittui toiseksi.
|

Yleisradio järjesti suomalaisille yllätyksen maan euroviisuedustajan valinnassa. Hänet on jo valittu: Suomea edustaa Portugalissa Saara Aalto.

Euroviisuedustaja on viime vuosina valittu Uuden Musiikin kilpailussa, jossa on ollut useita kilpailevia esiintyjiä. Nyt esiintyjiä on vain yksi: Aalto, jonka kolmen eri kappaleen välillä yleisö pääsee äänestämään.

Aalto on ensimmäinen kutsuartisti Suomen viisuedustajana. Ylen mukaan ”uudistuksen takana on ensisijaisesti tavoite menestyä Euroviisuissa viime vuosia paremmin”.

– Uskomme, että valovoimainen ja kansainvälistä uraa luonut Saara on valttikorttimme. Laitamme nyt kaikki panostukset siihen, että meillä on kolme ennennäkemättömän hyvää kappaletta ja show’ta, joista paras nähdään toukokuussa Lissabonissa, UMK:n tuottaja Anssi Autio sanoo Ylen verkkosivujen uutisessa.

Yle järjesti tänäkin vuonna avoimen haun UMK- ja viisukisaan haluaville, mutta ”haun kautta ei kuitenkaan löytynyt sopivia ehdokkaita, minkä vuoksi kilpailun toteutustapa päätettiin uudistaa tulevaksi kaudeksi”.

– Katsojat ovat toivoneet meiltä suuria tähtiä ja kutsuartistimalli on kiinnostava mahdollisuus palvella Ylen katsojia paremmin, Anssi Autio kommentoi.

Yleisradion mukaan kutsuartistimalli on tavallinen käytäntö monissa viisumaissa.

Ylen ratkaisu ohittaa UMK-kisa ja kutsua Saara Aalto euroviisuedustajaksi on...

Hyvä ratkaisu
48% (231 ääntä)
Huono ratkaisu
23% (108 ääntä)
Samantekevää
22% (104 ääntä)
Ihan ok
8% (39 ääntä)
Ääniä yhteensä: 480
Henkilöt: 
Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit