Sunnuntai 26.5.2019

Sinisten kansanedustaja myöntää Soinin valtiosihteerin piilottelun: ”Auton peräkontissa saa matkustaa”

Luotu: 
9.11.2017 07:57
Päivitetty: 
9.11.2017 08:10
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Ulkoministeri, entinen perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini (sin.) ja valtiosihteeri Samuli Virtanen arkistokuvassa.
|

Hallitusryhmä Sinisten kansanedustaja Tiina Elovaara myöntää, että ulkoministeri Timo Soinin valtiosihteeri ”vältti mediahuomiota” viimeiseen asti neuvotellessaan pääministeri Juha Sipilän kanssa perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajoamisen alla.

Elovaara viittaa Iltalehden ja Aamulehden uutiseen, jonka mukaan Soinin valtiosihteeri Samuli Virtanen tapasi pääministeri Sipilän jo perussuomalaisten puoluekokousviikonloppuna. Lehtien lähteiden mukaan sunnuntain tapaaminen oli niin salainen, että Virtanen poistui paikalta auton matkatavaratilaan piiloutuneena.

Elovaara vahvistaa verkkosivuillaan, että ”puoluekokouksen ratkaisevien valintojen jälkeen nykyiset Siniset keskustelivat keskenään, neuvottelivat hallituskumppanien kanssa ja valtiosihteeri Virtanen kävi pääministerin luona sunnuntaina”.

– Se että hän vältti mediahuomiota, tilanteen ollessa vakavin mahdollinen ja tietovuoto kansanedustajien siirtymisestä liian suuri, ei ole rikos. Peräkontissa saa matkustaa jos katsoo sen parhaaksi vaihtoehdoksi tilanteen huomioon ottaen, Elovaara kirjoittaa.

 

Sen sijaan pääministeri Sipilän poliittinen erityisavustaja Riina Nevamäki kiistää väitteen IL:lle ja AL:lle todeten, että se on "aivan uskomaton väite". Virtasta itseään lehdet eivät ole tavoittaneet.

Elovaara huomauttaa, että sunnuntain tapaaminen ei tarkoita, että perussuomalaisilla ja hallituksella ”olisi ollut valmis suunnitelma ENNEN puoluekokousta”. Asiassa on kiistelty siitä, valehteliko pääministeri Sipilä kiistäessään, että hallituksella olisi ollut B-suunnitelma valmiina jo ennen perussuomalaisten puoluekokouksen päätöksiä. Elovaaran mukaan Sipilä ei ole valehdellut.

– Media pidettiin ulkopuolella jotta Suomen hallituksen osapuoli, hajonneen puolueen kansanedustajien enemmistö, saattoi käydä rauhassa taistelun omien arvojensa ja olemassaolonsa puolesta sekä estää hallituksen kaatumisen. Tämä on kunniateko, taitavaa politiikkaa oikeiden asioiden puolesta, Elovaara katsoo.

– En hyväksy mustamaalaamista jota nyt harrastetaan. Pääministeri ei ole valehdellut. Mikään ei ollut varmaa ennen kuin kansanedustajien nimet olivat paperissa tiistaina 13.6. Siihen saakka pääministeri on varautunut uusiin mahdollisiin hallitusneuvotteluihin. Keskusteluja meidän suuntaan sunnuntain ja tiistain välillä oli käytävä.

Myös valtiosihteeri Virtanen itse on kiistänyt, että perussuomalaisista loikanneilla ja hallituksella olisi ennen puoluekokousta ollutta valmista suunnitelmaa, ”salaliittoa”. Hän kertoi taannoin blogissaan yhteydenpidostaan pääministeriin näin:

– Entä se tiivis yhteydenpito? Lähetin Sipilälle yhden tekstiviestin ja puhuin hänen kanssaan kahdesti koko viikonlopun aikana. Minun mielestäni sitä ei voi kutsua tiiviiksi yhteydenpidoksi, Virtanen kirjoitti epäilyistä.

Lue myös: SDP vaatii Juha Sipilältä selitystä: ”Ei minulla ole tapana matkustaa kontissa – herättää paljon kysymyksiä”

LUE LISÄÄ:

Näin valehtelusta syytetty Juha Sipilä tarkalleen sanoi 19.6.2017

Orpo paljastuskirjan jälkeen: ”Käynnistin prosessin ennen PS:n puoluekokousta”

Sipilä kiistää valehdelleensa – Halla-aho väläytti heti erokorttia

Uutuuskirja: Juha Sipilän lento Turkuun oli näytöstä – ei kertonut totuutta eduskunnassa

Juha Sipilä vastasi kovasanaisesti epäilyihin B-suunnitelmasta: ”Täyttä mielikuvitusta”

Timo Soinin valtiosihteeri: Lähetin Sipilälle tekstiviestin ja puhuin kahdesti – ei ollut salaliittoa

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Per-ole Stenman

Onko Sipilä Soini ja Orpolaisia uusi suomalainen mafioso? Miksi nyky politiikojen toiminta ei kestä päivänvalo? Ja vielä halutaan Sipilä jatkokaudelle se on hyvä tietä eläkeläsille työttömiä sairata ja muu köyhistö älkä äänestäkö keskustalaisia seuravalle kaudelle eikä sitä seurava koska Sipilä siellä kyttä että pääsis vielä toteuttamaan unelmanssa jos vielä pääse halitukseen ja pääministeriksi silloin tämä hänen touhu jatkuu ja kikyt ja taas leikkataan köyhältä ja kovalla kädellä palkkat alas ulos vaan tuo ropusakki.

Markku Nieminen

No, mikäs tässä nyt kun peräkontissa saa kerran kuljettaa henkilöitäkin. Onkohan poliisi ja surullisen kuuluisa liikenteen turvallisuusvirasto Trafi samaa mieltä kansaedustajan kanssa? Vai onko kyse siitä, että lait eivät koskekaan kansanedustajia eikä ministereitä?

Nyt loppui tilanahtaus autosta. Pari kaveria peräkonttiin lepäilemään eväspullon kera ja kaupunkiin ravintolaan. Samalla tavoin takaisin.

Jukka Mattsson

Komppaan Pasia.
Tässä ei ole petetty pelkästään PS äänestäjiä vaan koko Suomen kansaa.

Oikea Suomi 100 juhlavuoden päänäytös kuinka kansalaisilla ei ole maassamme mitään demokratiaa ja poliitikot saavat valehdella ja rötöstellä miten haluavat!

Pertti Moisio

Taitaa Elovaara olla väärässä. En usko että peräkontissa saisi matkustaa. Ensinnäkin sieltä puuttuvat kaikki auton matkustajaa suojaavat turvavälineet. Elovaara on ennenkin heitellyt kommentteja asoista joista ei ymmärrä mitään. Tällä tasolla siis on edustajiemme amattitaito. Voi surkeutta, mutta kertoo paljon mistä löytyy syylliset suomen tilaan.

Antti Harkila

Koville tuntuu ottavan laskevat kannatusluvut?
Epäasialliset kommentit kertoo kommentoijista aika paljon, ei sivistystä, ei kielitaitoa. Taitaa mennä debitit, kreditit ja devalvaatiot, revalvaatiot, prosentit, miljoonat ja miljardit sekaisin? Asioita voisi tietysti opiskella, jos viitsii.

Oiva Luosujarvi

Mikä on Poliisin mielipide asiassa?

Paljonko on sakkoja annettu, kun ajoneuvossa matkustaminen on tapahtunut ilman turvavyötä, on matkustettu tilassa, joka ei ole ihmisille tarkoitettu.

Kuvatodisteita on julkisuudessa ollut, joten kai Poliisin olisi reagoitava asiassa.
Jos kuljettajana on henkivartija-poliisi, niin paljonko kuljettaja on saanut samoin sakkoja? Paljonko valtiosihteeri on sakkoja saanut?