Torstai 27.6.2019

Fiskars kypsyi J. Kärkkäisen toimintaan – lopettaa kaiken yhteistyön

Luotu: 
10.11.2017 08:40
  • Kuva: Fiskars
    Kuva
    Fiskarsin päätöksellä muun muassa Iittalan, Arabian ja Hackmanin tuotteet poistuvat J. Kärkkäiseltä.

Muun muassa Arabian, Iittalan ja Hackmanin tuotteista tunnettu bränditalo Fiskars lopettaa kaiken yhteistyön tavaratalo J. Kärkkäisen kanssa, Markkinointi & Mainonta kertoo.

Tavaralon uusnatsiyhteydet ovat aiemmin saaneet muun muassa pyöräyhtiö Helkaman ilmoittamaan yhteistyön lopettamisaikeista. Jo aiemmin yhteistyöstä ovat luopuneet Finlayson ja Otava.

Fiskars ilmoitti päätöksestään torstaina tiedotteessa.

– J. Kärkkäinen Oy:n toimitusjohtaja ja omistaja Juha Kärkkäinen on ollut viime vuosien aikana toistuvasti esillä yhteyksissä, jotka eivät edusta Fiskars-konsernin näkemyksiä. Olemme olleet useaan otteeseen yhteydessä J. Kärkkäinen Oy:n kanssa ja tuoneet näkemyksemme esiin, Fiskars kertoo.

Tiedotteen mukaan Fiskars on saanut ”haitallista näkyvyyttä yhteyksissä, joita emme yhtiönä halua edistää ja jotka eivät ole arvojemme mukaisia”.

Yhtiö haluaa oman ilmoituksensa mukaan olla vastuullinen ja sanoutua irti ääriajattelusta. Yhteistyö Fiskarsin ja Kärkkäisen välillä päättyy tämän vuoden lopussa, elleivät tavarataloyhtiön johto ja omistajat sanoudu irti ääriajattelusta. Äärijärjestö tarkoittaa J. Kärkkäisen tapauksessa ennen kaikkea natsivaltiota halajavaa Pohjoismaista Vastarintaliikettä, jonka jäsenet ovat syyllistyneet myös rikoksiin.

Fiskarsin tuotteita saattaa vuodenvaihteenkin jälkeen olla jonkin verran myynnissä Kärkkäisellä. Kärkkäisellä saattaa esimerkiksi olla Fiskarsin tuotteita varastossa.

Lue lisää: Uusnatsiyhteydet olivat liikaa – Helkama luopuu pyörämyynnistä Kärkkäisellä ”erittäin todennäköisesti”

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Harri Salonen

"Yhteistyö Fiskarsin ja Kärkkäisen välillä päättyy tämän vuoden lopussa, elleivät tavarataloyhtiön johto ja omistajat sanoudu irti ääriajattelusta."

Tämän pitää varmaan olla kaikkien yksimielinen lausunto, eikä käy, jos muut paitsi Juha Kärkkäinen tekevät näin? Nyt vähän veikkaan, että kaikille muille kelpaisi bisnes Fiskarsin kanssa, mutta yksi jääräpää ei tule antamaan periksi..

Tapani Pokkinen

Ei tämä ajojahti henkilöä Juha Kärkkäinen kohtaan ole enää uusi ilmiö. Syykin on päivän selvä, astunut liian monen, niin rahavallan kuin lääkefirmojenkin varpaille. Ja yhtä selvä on, etteivät muut saman konseptin omaavat kauppiaat tai tavarantoimittajat uskalla Juha Kärkkäistä alkaa puolustamaan koska pelkäävät itse joutuvansa tämän mafia tai sanoisinko kauniimmin hyvävelijärjestön kostotoimenpiteiden kohteeksi.

Hattua nostan Juha Kärkkäiselle, mutta ikävä kyllä joudut suoraselkäisyytesi takia luopumaan liiketoiminnastasi. Tuulimyllyjä vastaan ei pysty taistelemaan ja korruptio on meillä sen suurempaa mitä korkeammalle vain mennään. Oikeuslaitos ja sen yläpuolella oleva hallitus kuin eduskunta on pelkkä kumileimasin ja täysin suomalaisen mafian alaisuudessa.

Jaakko Paasonen

Joo,ja tätä suomalaista "mafiaa" ohjaa suvakkimedia / EUn muslimimashantuojien nuoleskelijat.
Itse en ole koskaan käynyt ko.liikkeessä ,mutta nyt sinne suuntaan oitis ,kun reitin varrelle sattuu. Porukalla mennään.;-).. ja
jopa pieni koukkauskin tulee tehtyä,sillä näin hyvää ilmais
mainosta ei voi ohittaa.
ps, kyseiset tuotemerkit voi jo nyt korvata helposti vaikka halpatuonti tavaroilla,sillä eivät ne mitään kotimaisia arvoja ole edustaneet enää vuosiin,koska köyhdytetty ( EUn köyhdyttämä ja köyhin kansa) tekee ja on aina tehnyt ostovalintansa kukkarollaan.
Valtaeliitti ja ym. vidervassarit/ ex stallari suvakit ,ostakoon nämä brädfituotteensa edelleenkin muualta ,eli siis netin kautta ulkomailta.
Me mennään Kärkkäiselle..
Siitä tehtiin juuri yksimielinen päätös.

Harri Salonen

"Yhteistyö Fiskarsin ja Kärkkäisen välillä päättyy tämän vuoden lopussa, elleivät tavarataloyhtiön johto ja omistajat sanoudu irti ääriajattelusta."

Tämän pitää varmaan olla kaikkien yksimielinen lausunto, eikä käy, jos muut paitsi Juha Kärkkäinen tekevät näin? Nyt vähän veikkaan, että kaikille muille kelpaisi bisnes Fiskarsin kanssa, mutta yksi jääräpää ei tule antamaan periksi..

Tuomas Sikander

Enemmän olisi syytä laittaa natottajjen ja viidennen kolonnan liikkeet kansalaisten ostoboikottiin.
Pitäisikö ottaa joku oikeistokommunistin suunnittelema merkki pakolliseen käyttöön jotta kansalaiset osaisivat välttää väärin ajattelevia kauppoja?
._.

Mikko Toivonen

Minä en edelleenkään tiedä=lue eno ole kaivanut esiin, mitä Kärkkainen tai yhtiön johto on ollut jostain mieltä.
Sen sijaan olen kyllä ostanut Kärkkäisen liikkeestä kun tavara on ollut erinomaista, hinnaltaan kohtuullista ja toimitukseltaan nopeaa ja täsmällistä.

Näillä eväillä tulen jatkamaan ostamista Kärkkäiseltä mutta lopettamaan ostamasta Fiskarsin ja esimerkiksi Finlaysonin Tom of everyplace tuotteita.

Juha Karhu

Jatkossa siis ostetaan kärkkäiseltä ulkolaisia tuotteita kotimaisten sijaan, jos siis fiskarssin tuotteet edes kotimaisia on. Ei se kauppa mihinkään lopu vaan jatkuu samalla lailla, eri valmistajien tuotteilla vain.

Tapio Mäkeläinen

Sun juttus on oletuksia ylipäätään. Ota selvää asioista. Fiskarsin tehtaita on joka puolella maailmaa koska se on kansainvälinen suuryhtiö eikä mikään Römpsänperän rekikorjaamo. Saksitehdas On Fiskarsissa.
Hieno päätös eräältä maailman vanhimmista yhtiöistä.

Harri Kovala
Vastaus kommenttiin #10

Yhdenvertaisuuslaki:

8 §
Syrjinnän kielto

Ketään ei saa syrjiä iän, alkuperän, kansalaisuuden, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, poliittisen toiminnan, ammattiyhdistystoiminnan, perhesuhteiden, terveydentilan, vammaisuuden, seksuaalisen suuntautumisen tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella. Syrjintä on kielletty riippumatta siitä, perustuuko se henkilöä itseään vai jotakuta toista koskevaan tosiseikkaan tai oletukseen.

Välittömän ja välillisen syrjinnän lisäksi tässä laissa tarkoitettua syrjintää on häirintä, kohtuullisten mukautusten epääminen sekä ohje tai käsky syrjiä.

Esko Kotilainen
Vastaus kommenttiin #10

Ahaa,siis valmistetaan muualla kuin Suomessa,paitsi jos Fiskars on Suomessa.En ole koskaan kuullutkaan moisesta paikasta.Missä se on?
Fiskars nimisiä tuotteita olen nähnyt Australiassakin rautakaupassa,hinta on vaan sellainen ettei niitä juuri kukaan osta,kun vieressä on muutakin samaa laatua,samalla laadulla.Sama on täällä Norjassakin.
Olettaisin että teidän pitää laskea palkkoja saksisepille.

Tapio Meriluoto

Esko on ihan oikeilla jäljillä. Esimerkiksi Iittalan astioissa lukee tänä päivänä melkein järjestään "Made in Thailand".

Ja tämä on siis nykypäivän tilanne; vielä joskus 10 vuotta sitten tilanne oli hieman toinen - puhumattakaan siitä mitä se oli 20 vuotta sitten. (Ei siis kannata vedota johonkin kotoa löytyvään 1990-luvulla hankittuun astiastoon, jonka joka osassa lukee "Made in Finland". Se kun ei kerro tämän päivän tilanteesta yhtään mitään.)

Raimo Laine

Fiskarsin kilpailijat ovat vähän halvempia, mutta aina kun olen niihin sortunut niin ne ovat teknisesti huonompia ja erityisesti rikkoutuvat helposti eli huonompi suunnittelu ja huonommat materiaalit. Hyvää ei yleensäkin saa halvalla.

Heikki Paananen
Vastaus kommenttiin #13

Sama kävi minulle. Ostin hölmöyksissäni vielä uudet samanlaiset sakset. Kohta on nekin kaatopaikalla pilaamassa luontoa.

Kun katsoo Fiskarsin oksasaksien mekaanista rakennetta, vaikuttaisi siltä, että siihen on tahallisesti tehty heikko kohta, josta muovinen leuka katkeaa.

Taitaapa jäädä Fiskarin tuotteet hyllyyn tästä lähtien. Pitää katsoa minkä laatubrandin Kärkkäinen tuo valikoimaansa Fiskarsin tilalle, ja suosia sitä.

Tapio Meriluoto

Tämä on kyllä totta! Pari vuotta sitten tulin hankkineeksi Fiskarsin paistinlastan. Sillä tosin oli hintaa vähän enemmän kuin vieressä olleella "vähemmän nimekkäällä" tuotteella, mutta tyylikäs ulkomuoto ja hyvä ergonoma vakuuttivat.

Iloa ei kuitenkaan riittänyt pitkään, sillä lasta hajosi jo parin kuukauden käytön jälkeen. Kuului vain "naps", ja lasta meni poikki siitä kohdasta, jossa lastaosa liittyy varteen.

Ajattelin kyseessä olevan vain joku satunnainen valmistus- tai materiaalivirhe, ja kävin ostamassa uuden samanlaisen lastan. Mutta suunnilleen parin kuukauden kuluttua ihan sama juttu tämänkin kohdalla!

Sen jälkeen päätin olla ostamatta enää Fiskarsia. Uudeksi paistinlastaksi valitsin sellaisen "vähemmän nimekkään" tuotteen - ja se onkin palvellut luotettavasti jo parin vuoden ajan.

Mikko Toivonen

En tiedä minäkään, mutta törmäsin siihen tavarantoimittajana netissä kun olin hakemassa eräitä terveysalan erikoistuotteita. Mitään propagandaa tai natsituotteita en ole heidän valikoimissaan nähnyt mutta valikoima on kattava ja siinä on suomalaisia tuotteita yhtä paljon kuin minkä tahansa kauppaliikkeen valikoimissa. Alkaen "brunbergin n-pusuista"

Markku Nieminen

Minä kypsyin Fazerin ja Fiskarsin ym. boikotoijiin ja lähetin palauteviestiä joissa painotin että en hyväksi minkäänlaisia painostustoimia rehellistä isänmaallista yrittäjää kohtaan, minkään mielipiteen vuoksi, ja siksi lopetan kaiken yhteistyön ja ostamisen heiltä! Kaikki mukaan!

Sami Mikkonen

"Rehellinen isänmaallinen yrittäjä" ei pidä holokaustia valheena eikä rahoita uusnatseja. Natseilla ja siihen liittyvillä aatteilla ei ole mitään tekemistä isänmaallisuuden kanssa. Ehkä jätit historian (ja aika monta muutakin tuntia) väliin ja poltit röökiä koulun nurkalla. Eli ei, en lähde mukaan.

Markku Nieminen

En jättänyt! Historia oli, ja on minun lempiaineitani ja olin siinä erittäin hyvä. Luen paljon Suomen ja Karjalan kansan historiaa nyt vieläkin.
Noilla mainitsemillasi asioilla ei ole isänmaallisuuden kanssa yhtään mitään tekemistä. Ne ovat toisen maailmansodan ja Saksan historiaa.

Pentti Westerholm

Riittääkö oikeusvaltiossa,että Helkama ja Fiskars toteaa Kärkkäisen toimineen moraalisesti väärin ja katkaisevat liikesuhteet?Perusteet vaikuttavat enemmän syrjinnältä kuin oikeilta vaikuttimilta.Suomessa on lait ja asetukset jos jos niiden puiteissa toimii ei ole kenenkään muun syytä lähteä tuomitsemaan ja rankaisemaan .

Esko Kotilainen

Ai,voiko?Minä yrittäjänä ,jos en suostu ottamaan muslimia asiakkaakseni,en kuitenkaan uskonnon takia ,vaan ainaisen rahariidan aiheuttaman ylimääräisen työn takia.Voin siis sen tehdä?Kiva.
Muslimin ajatuksien takia ,jos kieltäydyn,joudun heti oikeuteen.Siis tälleen.
Siispä olenkin käyttänyt laillisia toimia toimia asian ratkaisemiseen.Ensin,kolminkertainen hinta,toiseksi puolet käteen,ennen työn aloittamista,näin turvaan omani aina joka tapauksessa.Ja eihän hänen tarvitse ostaa minulta,enkä heitä asiakkaakseni haluakkaan.
Kaikki tyytyväisiä.

Harri Tapani
Vastaus kommenttiin #36

Onhan noita uutisia ollut, että kun ravintolat on valinnut aisakkaitaan, eli estänyt joidenkin sisäänpääsyn, niin oikeudessa ovat olleet ja tuomioita saaneet. ne ravintolat. Ravintolat kuulemma ovat yrityksiä...

Pasi Käyhkö
Vastaus kommenttiin #27

Juuri niinhän myös Fiskars on juuri tekemässä Kärkkäisen suhteen. Eiku purkamassa asiakassuhteen. Vieläpä ihan laillisesti. Eikä muutkaan, jotka ovat purkaneet Kärkkäisen kanssa asiakkuuden ole tehneet mitään rikosta.

Esko Kotilainen

Monellako teistä on Ikean tuotteita kotona?Eikös se ole vielä pahempaa?Oletko tietoisia mihin osakkeisiin sijoitatte?Ja mihin fondeihin?
Suomessa näyttää olevan trendi ajaa hykertelevää oman itsensä paremmuuden tunnetta ylös.
Sehän todistaa ainoastaan,epätoivosta tulevaisuuteen.
Kärkkäisen kannattaisi nostaa kanteet tälläisestä syrjinnästä,ja mustamaalauksesta.
Eli Suomessa ei saa käydä kauppaa,jos et ole tiettyä mielipidettä edustava.Hyi helvetti,mitä porukkaa.

Jari Mikkola

Antakee armoa fiskarsille. On pahasti puun ja kuoren välissä ainoastaan Helsingin sanomien likasanko journalismin vuoksi. Hesari on uhannut tavaran toimittajia jos jatkavat yhteistyötään Kärkkäisen kanssa

V*t*u mitä pelleilyä!

Mikko Virtanen

Onhan Fiskarsin tuotteiden laatukin laskenut vanhasta huomattavasti. Puutarhalapion saa nykyisin helposti taipumaan 90 asteen mutkalle ja jopa poikki saakka kun vääntää uudemman kerran. Ennen näin ei ollut. Puutarhavälineiden valmistus siirretty Puolaan - se siitäkin kotimaisuudesta.

Esko Kotilainen

Luulisin,hackmannin kattiloiden erinominaisuus perustuu saksalaisen Schindlerin ,aikoinaan pyörittämään ,vatiteollisuus teknolokiaan,juutalaisilla työntekijöillä.
Nyt tekijät ovat vain muualta,koska kaikki juutalaiset kuolivat Saksassa,aikoinaan.

Harri Tapani

Hiukka samaa vikaa, kiinanrautaa yms. saa halvemmallakin, jos sitä johonkin tarvitsee. Nykyisin pyrkii etsimään tietyt tuotteet/työkalut käytettyinäkin, kunhan on suomessa tehtyjä, tai yleensä Euroopassa ennen EU:ta, joskus pelkkä pikku huolto riittää ja työkalu on kuin uusi, tosin moni muukin on hoksannut saman asian ja tiettyjen vanhojen työkalujen hinnat ovat alkaneet nousta jo useita vuosia sitten, käytetty vanha brittitaltta voi maksaa saman verran ja enemmänkin kuin kokonainen kiinalainen talttasarja.

Jaakko Paasonen

Jep. näin tehdään ja vanhaa laatu työkalua kunnostetaan verstaalle jatkossakin .
Fiskarsin ym. Ikeakrääsän voi jättää kaikkien kauppiaiden hyllyyn pölyttymään.
Kärkkäisellä käyntiä, en jonkun jonkun Hesarin tms.monikulttuuria ihannoivan suvakkimedian valheisiin ja syrjintään kiihoittavan jutun takia kuitenkaan aio unohtaa.
Itseasiassa ko liikkeeseen mennään tänöäuonna Joulu ostoksille.. ensimmäistä kertaa ..ikinä. ;-)

Reko Kauranen

Eikö Magneettimedian juutalaisvastaisuus hetkauta yhtään? Ihmettelen, Pitääkö ruveta uskomaan että täällä Suomessa on oikeasti natseja? Olen islamkriittinen ja islamilaisten maahanmuuttoon krittiinen. En todellakaan halua yhdistää islaminvastaisuutta ja natsisimia yhteen. Näin tehdään hallaa islamvastaisuudelle ja tiolle maahanmuuttokriittisyydelle. Mää ihmettelen kauhias.

Pentti Kupari

Ihmisten ylipäätään pitäisi perehtyä asioihin tarkemmin mistä muodostavat käsityksensä. Nyt tuntuu vaan että mielikuva ratkaisee kaiken ja se tehdään mututuntumalla. Silloin jää taustat ja faktat tarkistamatta. Nykyajan journalismi on sitä että ihmisille tarjotaan pelkkiä mielikuvia asioista eikä taustoihin perehdytä. Sillä tavalla ihmisiä vedätetään median haluamaan suuntaan. Todellisen tiedon etsiminen jääkin lukijan vastuulle. https://lehti.karkkainen.com/artikkelit/1489/tiedote-yhteistyokumppaneil...