Torstai 13.12.2018

Perussuomalaisista eronneen valtuutetun ulostulo: ”Sain tappouhkauksen - näin syvissä vesissä uidaan”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
11.11.2017 10:28
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Jussi Halla-aho nousi perussuomalaisten puheenjohtajaksi kesäkuun puoluekokouksessa. Puolueesta eronneen kunnallispoliitikko Anne Snellmanin mukaan kokouksen puheenjohtajavalinnat olivat järkytys.
|

Perussuomalaisista lokakuussa Siniseen tulevaisuuteen siirtynyt Oulun kaupunginvaltuutettu Anne Snellman valottaa Puheenvuoron blogissaan syitä siirtymiselleen ryhmästä toiseen. Hän sanoo suoraan, että Jussi Halla-ahon valinta perussuomalaisten puheenjohtajaksi on päätöksen taustalla.

–Ennen perussuomalaisten puoluekokousta olin päättänyt, että, jos Halla-ahosta tulee puheenjohtaja, eroan samantien puolueesta. Syynä muun muassa Halla-ahon aiemmat kirjoitukset. No, menin kyseiseen kokoukseen. Hyvä, että menin, koska sain todistaa, miten vallankaappaus suoritettiin paikan päällä. Ja miten Perussuomalaiset-puolue hajosi, hän kirjoittaa.

–Tuon kokouksen puheenjohtajavalinnat olivat järkytys. Shokki. Huh, hän jatkaa.

Snellman kertoo kuitenkin jääneensä vielä seuraamaan tilannetta samaan aikaan, kun moni erosi perussuomalaisista heti. 

–Puoluekokouksesta viikon kuluttua sain tappouhkauksen, josta tein heti rikosilmoituksen. Kun kerroin tästä eräälle perussuomalaiselle, hänen mielestään syyksi riitti se, etten ollut Kalevan haastattelussa kommentoinut tilannetta. Olisi siis varmaan pitänyt hehkuttaa tilannetta ja Halla-ahoa. Näin syvissä vesissä perussuomalaisissa uidaan, Snellman kertoo.

–Se, että jäin vielä puolueeseen johti siihen, että minua kytättiin. Olisi pitänyt valita puoli - perussuomalaisten Halla-aho vai Sinisten Soini. Puheet hyvästä ilmapiiristä eivät pidä paikkaansa, hän toteaa.

Snellman kertoo eronneensa perussuomalaisista virallisesti 10. lokakuuta. Hänen mukaansa perussuomalainen puolue on muuttunut yhden asian liikkeeksi. 

–Nykyisen Perussuomalaiset-puolueen ainoana teemana on maahanmuuton vastustaminen, jonka ympärille kaikki toiminta keskittyy. Silmänlumeeksi voidaan muustakin puhua, mutta kaikkia asioita puntaroidaan tosissaan vain ja ainoastaan maahanmuuton näkökulmasta.

Helsingin Sanomat kertoi syyskuun lopulla, että perussuomalaisia kunnanvaltuutettuja on siirtynyt sinisiin 40–50.

Sininen tulevaisuus sai lokakuussa kokoon  uuden puolueen perustamiseksi tarvittavat 5 000 kannattajakorttia. Uudella puolueella on aloittaessaan 19 kansanedustajaa ja 5 ministeriä.

Lue lisää:

HS: Vain 6,5 % perussuomalaisista on loikannut – sinisten mukaan yksi syy on pelko

Suomessa on pian uusi hallituspuolue – Sampo Terho painottaa kokoomuslaisena nähtyä teemaa

Ex-perussuomalainen avautuu viime viikoista: ”Välillä sydäntä painaa ja hengittäminen on vaikeaa”

Perussuomalaisista loikannut paljastaa kiusaamisen ryhmässä: ”Tulee oikein huono olo”

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kari Heimola

Järkytyshän se on kun äänestystulos ei ole mieleinen.
Vanha systeemi oli paljon parempi, kun Soini päätti mitä mieltä kukin on.

Hassua kun kaikki muu kuin maahanmuutosta puhuminen on "vaan silmänlumetta", ja maahanmuutosta puhuminen sitten sitä muuta p**kaa.

Onneksi sinisissä on sillä tavalla helppoa.
Ei tarvi miettiä muuta, kunhan vaan muistaa missä järjestyksessä Juha ja Petteri käski niitä JAA/EI nappeja painaa.

Sitä paitsi onhan se jutun arvoista jos joku laittaa kännissä tappouhkauksen s-postiin, mutta se nyt ei niinkään, kun tullaan konkreettisesti iholle Turun illassa (Halla-Aho)

Esko Riikonen

Siniset on Orpon ja Sipilän käskyjen mukaan äänestävä poppoo.
Oli se kumma, kun Soinin aikana kelpasi oikein hyvin halla-aholaisten äänet. Nyt ovat niin suuria syntisiä, että pitää jättää se porukka.

Mitä sinisille jää jäljelle, kun jätetään ulkopuolelle maahanmuutto ja EU-kritikki. Tästähän siniset ovat irtisanoutuneet. Jää se, mikä on kokoomuksen, kepun, demareitten, kristillisten jne ohjelmassa. Sillä ei kannatusta saada.

Raimo Salo

Jotkut narisee että ps- on vain yhden asian liike .Asia on niin että puolueen mielestä eu ja haittamaahanmuutto ovat kiireysjärjestyksessä ykkössijalla, kun ne asiat saisi kuntoon niin moni muu asia tulisi kuntoon luontojaan.Näillä sumusinikoilla on pallo hukassa.

Veijo Murtomäki

Näinköhän tämä on totta? Tappouhkauksia ilmeisesti satelee poliitikoille melko helposti. Mutta jos tällä tavalla puolueissa toimittaisiin, kyllähän toiminta muuttuisi poliisiasiaksi. Jos olet saanut jolta kulta tappouhkauksen, ei muuta kuin ilmoitusta tekemään. Kyllä uhkauksen tekijän henkilöllisyys aina löytyy. Mutta lienee vain pihlajanmarjapolitikointia?

Olavi Nieminen

Ihmettelen, että Sinisillä on suhteettoman paljon valtaa.
He säilyttivät sen pienenä protestiryhmänä.
Onko tämä avointa demokratiaa vai kähmintää?
Sen lisäksi on outoja juttuja ja juoruja, joita levitellään ja maksellaan vanhoja kalavelkoja.

Seppo Himanen

Eiköhän oikeusministerin salkusta luopuminen ollut tämän suunnitelman alkutahteja. Saatiin kokoomus suopeaksi suunnitelmalle sen painoarvoa nostamalla. Yksi asia, kansallisen edun ajaminen kaikissa asioissa, riittää minulle ja toivottavasti monelle muullekin.

Risto Nikander

Sana "suhteeton" ei ole tarpeellinen. Jokainen sinisten ryhmästä on valittu eduskuntaan entisen puheenjohtajan vaalikampanjan politiikkaa toteuttamaan. Mikä tahansa luku ä ja jaettuna nollalla on ääretön, sillä ei ole suhdetta. Silti heillä on ministerejä ja "kansanedustajia" melkein 20, (en vaivaudu tarkistamaan selkärangattomien lukumäärää).

Gun-May Arffman

Niin, sepä ei ylitä uutiskynnystä missään, jos se tappouhkaus tulee Perussuomalaiselle ja varsinkaan, jos sen on tehnyt joku vihervasemmistolainen.

Presidentinvaalit ovat tulossa. Kaikkea täytyy kaivaa, että Perussuomalaiset saataisiin mahdollisimman huonoon valoon ja tätä mielikuvaa pidettyä myös yllä äänestykseen saakka. Kumma kun en muista milloin vihervasemmistoa olisi kaivettu yhtä innokkaasti.

Oiva Luosujarvi

HIV Afrikassa
"Toivottavasti afrikkalainen raiskaa sinut"
Kyllä se lause voidaan tulkita tappuhkaukseksi uhrille, hänen perheenjäsenille, sukulaisille, tutuille, työkavereille ja muille, jotka ovat uhrin kanssa tekemisissä raiskauksen jälkeen.
HIV on sairaus, johon on lääkkeitä ja ne lääkkeet hidastavat tautia. Mutta silti lääkkeistä huolimatta on tauti kuolemaksi ajan kanssa.
Sama kuin tupakointi, jossa yksi savuke ei tapa. Mutta vuosien kuluttua voi saada kuolemaan johtavan sairauden ja syy tupakointi.

https://fi.wikipedia.org/wiki/HIV
HIV-tartunnat ja aids ovat suuria ongelmia erityisesti Saharan eteläpuolella. Siellä on 22,4 miljoonaa HIV-tartunnan saanutta ja 5,2 % aikuisista HIV-positiivisia. HIV-positiivisista naisia on 60 %. Siellä on 72 % kaikista maailman uusista aids-kuolemista ja 91 % maailman uusista lasten HIV-tartunnoista. HIV leviää edelleen tiedon puutteen, väärien uskomusten, syrjinnän, häpeän, naisten heikon aseman, heikon terveydenhuoltojärjestelmän ja muiden syiden vuoksi. Tartuntoja siirtyy myös HIV-positiivisilta äideiltä vauvoille. Lisäksi köyhyys ajaa tyttöjä ja naisia prostituutioon ja sodissa tapahtuu siviilien raiskauksia.

Esimerkiksi Swazimaassa moni mies uskoo, että tartunnasta paranee makaamalla neitsyen kanssa. Lisäksi maan kulttuurissa pidetään miehen tekemiä syrjähyppyjä positiivisena ja miehekkäänä asiana. HIV-tartuntaa pidetään tabuna ja moni ei suostu testauttamaan itseään tai myöntämään läheisensä sairautta.[30]

Monien Afrikan kirkkojen on ollut vaikea hyväksyä HIV/aids -ohjelmaa, jolla ei ole kristillistä arvopohjaa, mutta vuodesta 2004 on ollut käynnissä Pipliaseurojen Laupias samarialainen-koulutusohjelma. Se muokkaa asenteita ja levittää oikeaa tietoa sekä eheyttää koko yhteisöä. Yhteistyökumppaneina ovat kirkot, järjestöt, terveysviranomaiset, koulut ja kyläyhteisöt. Ohjelma on tuottanut lupaavia tuloksia, mm. HIV-tartunnan saaneet ovat päässeet takaisin yhteisön jäseniksi. Erinomaisten tulosten ansiosta ohjelma toimii 24 maassa ja 11 suunnittelee liittymistä mukaan.[31]

Jaakko Paasonen

Pääministeri ja hallitus suoritti kaikille maahan päästämilleen ,40 000 paperityomalle ählämille, HIV testit ja pOrpo totesi jotta terveitä ovat ,,sekä kilttejä? Niinkö? ja ..Eivät raiskaa eivätkä murhaa ketään.?. Turussakaan.
Pääministeri Sipiläkin kommentoi ,jotta "ei saa antaa pelolle valtaa" sekä aiemmin kutsui heitä kotiinsa?!
Nyt on tullut ilmi että kokoomuslainen opetusministeri , Sanna Grahnlaasonen ,on vaatinut ja vaatii edelleen,että näitä "terveitä" partalapsia, joiden taustoja ei tiedä kukaan,edes sinttuSoini ,sijoitetaan kouluihin ja luokkiin kantaväestön lasten sekaan.. Uskomatonta..ja mitä sanoo arvojohtajamme, Sauli Niinistö tähän? Ei mitään.
Visusti on kyllä vaiti siitä että mahdollisesti omat tai kokoomus ym. ystäviensä lapset pysyvät loitolla näistä puolueensa/hallituksensa maahantuomista,mahd.raiskaaja murhaajista ,joita on hallituksessa ja eduskunnassa istuvien suvakkien avulla Suomeen päästänyt.
Presidentti Niinistö sekä hallitusta tukeva oppositio mukaan lukien

Jaakko Paasonen

Snellman on nimenä Suomessa jo kokenut rappion, josta nämä nykyiset, suvakkisnellut ,ovat kyllä pitäneet huolen.
Tämä historiamme tuntema ,
J.V Snellman,on kyllä jo pyörähtänyt tai oikeammin pyörinyt haudassaan useasti, kun näiden ,suvakki/nimikaimojensa epäisänmaallisia typeryyksiä olemme joutuneet seuraamaan.

Marjatta Marttila

Anne Snellman; Suosittelen astumista peilin eteen ja karistamaan marttyyriviitan harteilta. Timo Soinin pj kautena jäsenistö ei juuri häntä tavannut. Miehelle oli tärkeämpää oman uran/vallan pystyssäpysyminen. Ahneus, minulle-heti-kaikki kepun ja kokoomuksen juoksupoikana, sinisenä varjona on säälittävää. Perussuomalaiset värikäs puolue, mutta rehellinen tekemisissään - liiankin politiikan kiemuroista poiketen.

Markku Savikivi

EU käy hybridisotaa kansallisvaltioita vastaan mm. maahanmuuton avulla. Sota-aikana sotaan liittyvät asiat näyttävät kiinnostavan sekä isänmaallista osapuolta että kansallisvaltiomme vihollisia ihan isoihin mielenosoituksiin asti, ikään kuin kansallisvaltiomme vihollisilla ei olisi sen parempaa tekemistä. No sodassa isänmaatamme vastaan ei näytä olevan "parempaa" tekemistä.