Maanantai 22.10.2018

Paavo Väyrynen: ”Raaka totuus on, että kannattajani ovat saaneet toistaiseksi kokoon vain vajaat 10 000 kannattajakorttia”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
12.11.2017 11:05
  • Kuva: Kimmo Haapala
    Kuva
    Paavo Väyrynen.
|

Europarlamentaarikko, presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Paavo Väyrynen kertoo Puheenvuoron blogissaan kannattajiensa saaneen tähän mennessä kokoon vajaat 10 000 kannattajakorttia. 

Presidentinvaalien kannattajakortit on viimeistään luovutettava oikeusministeriölle. Kannattajakortteja tarvitaan vähintään 20 000 ja ne on luovutettava viimeistään 12. joulukuuta oikeusministeriölle.

–Raaka totuus on, että kannattajani ovat saaneet toistaiseksi kokoon vain vajaat kymmenen tuhatta kannattajakorttia. Jäljellä oleva aika ei riitä siihen, että kortit saataisiin kerätyksi äänestäjiä henkilökohtaisesti tapaamalla. Tästä syystä pyrimme keräämään niitä myös postin välityksellä, Väyrynen kertoo.

Väyrynen sanoo joutuneensa uutispimentoon, mikä on hänen mukaansa vaikeuttanut korttien keräämistä. 

–Tähän hiljaisuuteen näyttää vaikuttavan se, että kaikkien muiden ehdokkaiden kannattajat toivovat, että en olisi vaaleissa mukana - että jotenkin lakkaisin olemasta. Kaikki tietävät, että olen Sauli Niinistön ohella vahvin ehdokas vaalin toiselle kierrokselle ja ainoa ehdokas, jolla on mahdollisuudet voittaa hänet.

Väyrysen mukaan lisäksi ”vastavoimat” ovat ryhtyneet häiritsemään kannattajakorttien keräämistä.  

–Sosiaalisessa mediassa on levitetty tehokkaasti ”uutista”, että kannattaisin tavoitteita, joita George Soroksen väitetään ajavan: maahanmuuton lisäämistä, samaa sukupuolta olevien avioliittoja, Ukrainan integroimista EU:iin ja Venäjän vastustamista. Kaikkien pitäisi tietää, että olen ajanut maahanmuuton patoamista tiukemmin kuin kukaan muu ja että olen vastustanut samaa sukupuolta olevien avioliittoja. Kaikkien pitäisi tietää, että olen arvostellut EU:n ja Naton Ukraina-politiikkaa. Kaikkien pitäisi tietää, että minun väitetään suhtautuvan liiankin ymmärtäväisesti Venäjään, hän kommentoi.  

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jaakko Aalto

On aika tunnustaa, että parasta ennen -päivämäärä on takanapäin, ja siirtyä emerituspoliitikon rooliin. Näin sitäkin suuremmalla syyllä, kun oivaltavimmat puheenvuorot kuullaan nykyisin emerituspoliitikkojen suista ja siihen rooliin Väyrysen mahatava kokemus antaa hyvääkin paremman perustan.

Kari Aaltonen

Keskustalaisilla on tämä politiikka vähän kuin maanviljely, jos kirjotetaan niin vainotaan ja jos ei kijoiteta, ollaan pimennossa, vijelyssäkän ei koskaan ole hyvin, tuli hyvä tai huono sato, niin aina on aihetta valitukseen. Pitäisikö Väyryselle maksaa pimentokorvausta.

Risto Nikander

Oikein, Tuomas. Tosin presidentti Niinistö kyllä täyttää ainakin minun odotukseni niin hyvin, etten näe tällä hetkellä muuta järkevää vaihtoehtoa. Toivotaan Paavolle jatkoa. Ei seitsemällä alkava ikä ole pulma, jos on terve.

Tarja Pitkänen

Maaseudun Tulevaisuus on myytävänä tänään R-kioskeilla, hinta 1.90 €uroa. Siellä on kannattajakortteja 2 kappaletta ja postimaksu on maksettu. Kansalaispuolueen sivullta löytyy myös samanlaiset, maksetut. Kortit saadaan kyllä kokoon mutta kannattaa huomioida, ettei jätä postiläheystä viime tippaan sillä postin kulku on hidasta.

http://www.paavopresidentiksi.fi/File/kannattajakortit.pdf?37248

Näin on tarjolla kaksi kansanliikettä: Niinistön ja Väyrysen, kummatkin yli puoluerajojen.

Tapio Mäkeläinen

Raaka totuus on sekin että äänestäjät ovat jo kolmesti valinneet toisen henkilön maan Presidentiksi eivätkä ehdolla ollutta Väyrystä.
Mies on kahden puolueen jäsen eikä kai edes puheväleissä pääministerin kanssa samasta konklaavista.
Väyrysestä tuli menneisyyden mies samana päivänä kun ikuinen Neuvostoliitto loppui.

Hannu Rautomäki

Paavon pitäisi jo keskittyä kiikkutuoliin, tohveleihin ja muistelmien kirjoittamiseen.
Aika, ja sinänsä oikea EU-kriittisyys ajoivat jo ohi, kun jees-poliitikkojen valtavirta on EU:n perässähiihtäjiä leikkaamassa Suomen itsemääräämisoikeutta.

Hannu Kauppinen

Paavo Väyrynen kaikkien mahdollisten tukien hakijana ja hyödyntäjänä (maaseututuet, yritystuet, kehittämistuet, investointituet, EU tuet ja palkkiot) ei ole näköjään vielä tajunnut, että näihin hankkeisiin ei ole olemassa kuin suora kansantuki ja nehän ei irtoa kuin henkilökohtaisella luottamuksella.

Hattua pitää nostaa Paavolle tästä uskosta ja yrittämisestä, josta jokaisen kannattaa ottaa opiksi ja ojennukseksi.

Pentti Piirala

Paavo on muistanut niin monella sähköpostilla vuosien varrella minua toimistaan.Olenhan jo vuosikymmenten takaa tuntenut hänet.Matkustelimme sanoja kyytejä pääkaupunki seudulle .hän löysipoikana eduskuntaan ja minä öljynporauslautoille Norjaan hitsailemaan.Minä toin maahamme rahaa Paavo vei.Paavo parempi .Olisi ollut mukavaa vielä kuulla mukana väittelyssä, vaikkei hän minulta kannatuskorttiin ole saanutkaan nimeä.

Pentti Piirala

Paavo on muistanut niin monella sähköpostilla vuosien varrella minua toimistaan.Olenhan jo vuosikymmenten takaa tuntenut hänet.Matkustelimme sanoja kyytejä pääkaupunki seudulle .hän löysipoikana eduskuntaan ja minä öljynporauslautoille Norjaan hitsailemaan.Minä toin maahamme rahaa Paavo vei.Paavo parempi .Olisi ollut mukavaa vielä kuulla mukana väittelyssä, vaikkei hän minulta kannatuskorttiin ole saanutkaan nimeä.