Sunnuntai 16.12.2018

3-vuotias ei selvinnyt isän puukon iskuista – kuoli sairaalassa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
13.11.2017 11:08
Päivitetty: 
13.11.2017 14:33
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Tänä aamuna Porvoon keskustassa Lyseon leikkipuistossa tapahtunutta väkivallantekoa tutkitaan Itä-Uudenmaan poliisissa henkirikoksena. Uhri, 3-vuotias lapsi, menehtyi väkivallanteossa saamiinsa vammoihin sairaalassa.

Itä-Uudenmaan poliisi jatkaa henkirikoksen tutkintaa epäillyn ja silminnäkijöiden kuulusteluilla heti, kun se on mahdollista. Tutkinnan tässä vaiheessa poliisi ei tiedota tapauksesta enempää. Epäilty tekijä on nyt poliisin hallussa.

Poliisipartio sai aamulla noin klo 7.59 tehtävän Porvoon keskustaan Lyseon leikkipuistoon. Isä oli hakenut lapsen luvatta kotoa, vienyt hänet leikkipuistoon ja puukottanut lasta siellä. Poliisi kertoo tiedotteessaan, että sai keskeytettyä väkivallanteon käyttämällä tarvittavia voimakeinoja.

Lue lisää: 3-vuotiaan surmasta epäilty isä on Ranskan kansalainen

Lue tarkemmin: Isä puukotti 3-vuotiasta lastaan leikkipuistossa – Poliisi tutkii henkirikoksena tai sen yrityksenä

Jaa artikkeli:

Kommentit

Gun-May Arffman

Medialukutaito tarvitaan tässä tapauksessa. Ilmiselvästi tekijä ei ole suomalainen, koska sitä ei ole mainittu ja tuo poliisin kommentti "poliisi ei tiedota asiasta enempää" kertoo sekin asian. Järkyttävä tapaus kuitenkin ja tekijän alkuperä tulee esille viimeistään siinä vaiheessa, kun oikeusistunto alkaa.

Mauno Strandén

Poliisi ja media on vaitonainen, kun ne tietää, että joillekin teko on vain kulttuurinen teko! Eräs entinen presidenttikin on kova ihailemaan sellaita hienoa kulttuuria, jota me rahoitamme ja se pitäisi tehdä ilomielin ja hymyssä suin ja ottaa oppia siitä!

Oiva Luosujarvi

Myöhemmin sitten tietoa onko kyseessä kantasuomalainen, jolla mielenterveys ongelmia ja vapaus sairaalasta, koska eihän mielenvikaisia voi sairaalassa pitää suljetulla osastolla, kun heillä on ihmisoikeuksia ja vapaus on tärkein ihmisoikeus.

Jos taas myöhemmin selviää kyseessä olevan ihminen, jolla vain uskonnon tai kulttuurin tuomia rajoituksia ymmärtää lapsen oikeutta elämään.
Jos kyse uskonnon tai kulttuurin rajoittaman ihmisen toiminnasta, niin toivottavasti se toinen vanhempi kuuluu samaan uskonnon tai kulttuurin piiriin, niin pysyy asia perhepiirissä ehkäpä eräänlaisena kunniamurhana, joita on Suomessakin tehty jo liian monta pakolaistaustaisissa perheissä.
Niin sekin kyllä selviää aikanaan.

Mikko Toivonen

Artikkelissa mainittu "Ranskan kansalainen" on riittävän indikoiva siitä, että kyseessä ei ole ranskalainen vaan Ranskan kansalaisuuden saanut. Ketkä sellaisista ovat taipuvaisia kaappaamaan lapsiaan ja puukkoja käyttämään on jokaisen reaalitietotason varassa päätellä.

Harri Vinkki

Onko tässä taas kulttuurien yhteentörmäys? Moni ei ymmärrä ettei naisilla useissa maissa ole arvoa Suomen oloihin verrattuna. Naisen päätöksiä on vaikea sulattaa ja seuraukset voi olla kamalat jos ei suostu miehen vaatimuksiin. Tulee mieleen tyttöparka joka poltettiin ladossa. Rauha näiden poloisten sieluille. Kerrotaankohan meille vain kaikkein kauheimmat teot joita ei voi salata?

Mauno Strandén

Vaikuttaa, että liekkö eri kulttuureilla oikein erilaiset laitkin Suomessa? Joissain kulttuureissa voi uhkailla ihan rauhassa tappamisella ja vaikka kokoperheen murhilla, nämä uhkaukset valuu viranomaisten mielistä kuin vesi hanhen selästä? Oma kokemus on, kun kuulivat että uhkailijat on ednisiä, poliisi ilmoitti ei tulla, sitten tullaan kun ruumiita alkaa tulla? Oli pakko muuttaa ja heti, mutta henki säilyi!