Maanantai 17.12.2018

Halla-ahoa vastustanut PS-veteraani: ”Aikansa kutakin – eiköhän yli 30v. riitä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
13.11.2017 11:51
Päivitetty: 
13.11.2017 14:59
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
|

Perussuomalaisveteraani Raimo Vistbacka ei tavoittele jatkoa puolueen Etelä-Pohjanmaan piirin johtoon. Perussuomalaisten piirijärjestö valitsee uudet luottamushenkilöt Kauhavalla pidettävässä kokouksessaan 26.11.

–En pyri. Aikansa kutakin. Eiköhän yli 30 vuotta puolueen erilaisissa vastuullisissa tehtävissä riitä, Vistbacka viestittää Uudelle Suomelle.

Vistbacka oli perussuomalaisten ensimmäinen puheenjohtaja sekä ensimmäinen ja ainoa kansanedustaja kahdeksan vuoden ajan. Puolueen 20-vuotisjuhlakokouksen kynnyksellä Vistbacka muisteli Uudessa Suomessa, että olisiko puoluetta enää pystyssäkään, jos hän ei olisi tuota aikaa taistellut.

Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtajan tehtävien ohella hän toimii yhä Perussuomalaisten Tukisäätiön puheenjohtajana.

Vistbacka vastusti Jussi Halla-ahon valintaa puheenjohtajaksi viime kesän puoluekokouksessa. Puolueen eduskuntaryhmän jakauduttua Vistbacka totesi, ettei hänen johtamallaan tukisäätiöllä ole kiinnostusta tukea Halla-ahon perussuomalaisia.

Nykyinen puoluejohto kyseenalaisti kesällä Vistbackan uskollisuuden puolueelle ja pyysi häneltä kirjallisen selvityksen asiasta. Käsittelyn jälkeen puolue ei ryhtynyt toimenpiteisiin. Vistbacka kertoo jatkavansa puolueessa toistaiseksi.

–Seuraan katseella [tilannetta] kuten tähänkin saakka, Vistbacka sanoo.

PÄIVITYS: Uutista on muokattu. Aiemmin siinä kerrottiin, että nykyinen puoluejohto olisi kehottanut Vistbackaa eroamaan puolueesta. Puheenjohtaja Halla-aho kiistää painostuksen. Alla hänen kommenttinsa.

 

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ossi Kurki-Suonio

Hei,

olit Iltalehdessä todennut liittyen mm. Vistbackalle lähetettyyn selvitykseen, että toivot sellaisten henkilöiden eroavan itse, jotka eivät ole puolueelle lojaaleja.

Vistbacka oli aiemmin pohtinut, voiko hänen johtamansa Tukisäätiö tukea perussuomalaisia. Lisäksi puolueenne lehti kertoo, että heti puoluekokouksen jälkeen oli tällainen operaatio: https://www.suomenuutiset.fi/raimo-vistbacka-puuhasi-perussuomalaisten-p...

Jussi Halla-aho

Selvityksellä pyritään juuri selvittämään, onko henkilö lojaali puolueelle. Puoluehallitus sai Vistbackalta selvityksen eikä ryhtynyt toimenpiteisiin.

Voisitko siis kertoa, missä puoluejohto on kehottanut Vistbackaa eroamaan puolueesta? Tai vaihtoehtoisesti poistaa tällaisen väitteen artikkelista?

Jussi Halla-aho
Vastaus kommenttiin #4

Ei tuo ole mikään oikaisu. Uutisessa esitettyjen väitteiden tulee perustua tosiasioihin, tai muuten väitteet on jätettävä esittämättä. Olen ymmärtänyt, että tämä erottaa "oikean" median ns. valemediasta.

Uutisen oikeellisuuteen ei vaikuta lainkaan se, kiistänkö minä siinä esitetyt väitteet vai en.

Johanna Sirén-Kaplas

Harjoitellaan zuurnalismia, osa 1:

"Nykyinen puoluejohto kyseenalaisti kesällä Vistbackan uskollisuuden puolueelle ja pyysi häneltä kirjallisen selvityksen asiasta."

Niin, siis jääkö tämä asia nyt toimittajalta tässä korjaamatta, vaikka puoluejohto (JH-A) itse on jutun perässä kertomassa, että asiaa _selviteltiin_? Selvittäminen ja kyseenalaistaminen ovat kaksi eri asiaa.

Jääkö toimittajalta myös kertomatta, että puoluejohto pyysi vastaavia selvityksiä muiltakin tahoilta? Onko liian vähäpätöinen yksityiskohta?

Olli Turtiainen

Kaikesta huolimatta on sanottava, että Raimo Vistbacka on ollut harvinaisen suoraselkäinen poliitikko kuin häntä vertaa Vaasan vaalipiirin perussuomalaisiin, nykyisiin sinisiin kansanedustajiin, jotka kaikki ovat loikanneet pois perussuomalaisista pois. Vistbacka edusti pitkään yksin koko puoluetta eduskunnassa. Vastustajien houkutukset ja maanittelut ovat olleet varmaan usein esillä. Arvostan Vistbackan asennetta. Kesäisessä perussuomaalaisten hajoamisessakin hän säilytti malttinsa.