Lauantai 25.5.2019

3-vuotiaan surmasta epäilty isä on Ranskan kansalainen

Luotu: 
13.11.2017 14:25
Päivitetty: 
13.11.2017 14:59
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Arkistokuva.
|

Porvoon järkyttävästä veriteosta epäilty, lastaan puukottanut mies on noin 40-vuotias Ranskan kansalainen, poliisi kertoo.

Miehen epäillään puukottaneen omaa lastaan varhain maanantaina Porvoon keskustassa Lyseon leikkipuistossa. 3-vuotias lapsi toimitettiin välittömästi sairaalahoitoon, mutta hän menehtyi väkivallanteossa saamiinsa vammoihin.

Poliisi otti välittömästi tapahtumapaikalta kiinni epäillyn tekijän, joka on menehtyneen lapsen isä. Poliisi tutkii teon motiivia ja olosuhteita. Epäillyn kuulustelut aloitetaan tiistaina. MTV:n tietojen mukaan epäillyllä isällä ja lapsen äidillä on ollut käynnissä kiista lapsen huoltajuudesta ja isälle oli myös haettu lähestymiskieltoa.

Poliisi pyytää mahdollisia silminnäkijöitä ilmoittautumaan virka-aikana numeroon 0295 438729.

Tekoa on tutkittu henkirikoksena, mutta nimike voi muuttua murhaksi.

Lue tarkemmin: Isä puukotti 3-vuotiasta lastaan leikkipuistossa – Poliisi tutkii henkirikoksena

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Nenonen

"Ranskan " kansalainen on tarkoituksenmukaisen epämääräinen kuvaus, jolla luultavasti pyritään peittämään henkilön todellinen alkuperämaa. Kun luin tästä asiasta Iltasanomista, arvasin välittömästi, ettei kyseessä ollut kantasuomalainen hemmo. Ei meillä ole tapana tappaa omia lapsiamme. Mutta, mutta, on eräs ihmisryhmä mualimalla, joka ei kunnioita ihmishenkeä minkään arvoisena, ja kaikki tietävät sen nykyään. Mutta totuutta ei iljetä sanoa julkisesti, koska sensuuri.

Jukka Mattsson

Olenko todella sanonut että suomalaiseen kulttuuriin ei kuulu tappaminen?

Kyllä täällä saa nykyään tarkkana olla kun avohuollon ongelmat näkyvät kadulla. Pidä sinäkin pää pystyssä ja kulje tarkkana. Koskaan ei tiedä kuka kulman takaa tulee vastaan ;-)

Jukka Mattsson
Vastaus kommenttiin #33

Sorry Pasi että vastasin Timolle esitettyyn kysymykseen. Tälläinen lapseen kohdistunut veriteko menee syvälle tunteisiin. Tekijä on joko täyshullu tai täysin tunteeton rikollinen ja ihmettelen suuresti eikö näitä saada poistettua maasta ennen järkyttäviä tapahtumia.

Mitenkä Porvoon lastensuojelu toimii? Olisiko syytä tutkia tarkemmin?

Veikko Savolainen

Dramaattinen ajallinen yhteys suomalaiseen isänpäivään ei saa paisuttaa järkytystämme entisestään. Voi olla, ettei sillä ollut mitään merkitystä vierasmaalaiselle enempää kuin olisi ollut ns. lläheisenpäivälläkään. Mutta voi se myös nostattaa monen etävanhemman tunteet pintaankin, myös tuhoisan sairaalla tavalla.
"Poliisi tiedotti vähän kello 14 jälkeen, että epäilty on noin 40-vuotias Ranskan kansalainen." Toivottavasti etniset yleistykset ja syyllistämiset loppuvat ennen kuin toden teolla alkavatkaan. Ensinnäkin käsitteet kansallisuus ja kansalaisuus sinällään ovat aivan eri asioita, joten ei kiirehditä asioiden edelle tekemään liian pikaisia päätelmiä. Toisekseen mikään kansallisuus tai kansalaisuus eivät tee kenestäkään pahaa tai hyvää, niin kuin ei mikään kulttuuritaustakaan yksin.

Tapio Mäkeläinen

Jos nyt niin on että puukottaja on eri kulttuuritaustaan kuuluva niin ei se ihan sattumakaan ole. Olihan hän jo kurittanut toistakin lasta.

Tietysti on selvää, että suomi- urpot syyllistyy ihan käsittämättömiin perhetragedioihin.

Voisi myös huomata että Usa ampumisjutuissa nyt omi syypää looser valkoinen.

Eipä kannata heittää ekaa kiveä mutta en muöskään hyväksy hyssyttelyä.

Veikko Savolainen

MTV3:n rokostoimittajat tiesivät kertoa, että epäilty Ranskan kansalainen on aiemmin tuomittu teini-ikäisen tyttärensä pahoinpitelystä kunniaväkivaltamotiivein. Tuollainen tieto vie pohjaa monilta kyteviltä etnisiltä syytöksiltä, koskapa ranskalaisten ei tiedetä omaksuneen kunniaväkivaltatakulttuuria enempää kuin muutkaan kansallisuudet. Vaikka siis vastaantulijan ärrä vähän sorahtaisikin, ei edelleenkään heti aleta epäilemään häntä mahdolliseksi roistoksi. Valtaosa franskeista on ihan ok väkeä, jotka rakastavat perheenjäseniään enemmän kuin jotain sairaalloista oikeauskoiskulttuuriharhaa.

Kimmo Tallqvist

Ei kulttuuritausta yksin mutta todennäköisyys väkivaltaan kasvaa huomattavasti henkilöillä joiden kulttuuriin brutaali väkivalta on hyväksytetty.
Esimerkkeinä esim. Aavikko- ja savanniuskomuskultit joissa tyttölasten sukuelimet väkivaltaisesti viipaloidaan ja naaras-sukupuolinen henkilö aviottomasta lapsesta ja/tai aviorikoksesta kaivetaan kaulaa myöten hiekkaan ja kivitetään kuoliaaksi.

Kimmo Tallqvist

Kulttuurilla ja uskontoja tekosyynä käyttäen on iät ajat selitelty väkivaltaa ja näillä haettu teoille oikeutusta.
Pyrkimys on lähes aina rajoittaa naisten vapauksia,erityisesti seksuaalisuutta sekä minimoida nalkutusta.
Karibialla elää vahva macho kulttuuri ja egyptissä imaami saarnaa miten vaimoa hakataan uskonnolisesti oikea-oppisesti.
Suomessa jos akka nalkuttaa ( lue vit•••lee ) kohtuuttomasti niin sitä härmäläinen vetää viikonloppuna kännissä turpiin.
Kaikenlaista kulttuurinrikkautta sitä maailmasta löytyy.

Kimmo Tallqvist

Ranskan kansalainen ja "ranskalaistaustainen" uutisoi MTV.
Hieman epäilyttää tuo todellinen kulttuuritausta.
Jos olisi ollut vaikka perus-svedu kantaruotsalainen niin olisi uutisoitu ruotsalainen ei ruotsalaistaustainen.
No, jokatapauksessa monikulttuuri taas rikastutti suomea.
Näin on tulkittava koska stupido ei ikinä perustellut mikä se monikulttuurin rikkaus on.
Ei mulla muuta.

Petri Hämäläinen

Tämä menee täysin vasmmistovihreän pelikirjan mukaan.

Ihmisiä kuolee ja väkivalta lisääntyy.

Kantaväestön väkivallan romahdettua agressiivia miehiä ja miesten väkivaltaa on tuotettava ulkomailta.

Voitte olla varmoja siitä, että huomisesta alkaen julkisuudessa vaaditaan kollektiivista rangaistusta kaikille kantasuomalaisille miehille tästä(kin) veriteosta.

Sama logiikka oli käytössä Ruotsissa jossa Bråvallan musiikkifestivaalit peruutettiin kokonaan ja kaikilta siksi, että maahanmuutajataustainen väestö syyllistyi festivaaleilla mittavaan seksuaaliseen häirintään. Tämän jälkeen KAIKILTA miehiltä kiellettiin sisäänpääsy.

https://www.expressen.se/tv/noje/expressen-fordjupning-mansfria-festivaler/

Jaakko Paasonen

Jos suvakit saavat päättää,niin näitä kulttuurimurhia tulee lisää ja niistä vaietaan kaikin EUn/ komission/ Jyrki Kataisen vaatimin ,kepuli Sipilän
konstein... Kannattajia kokoomus ja vihervasemmisto/demari/RKp,ym.kristilliset muslimien maahantuojat.
Tämähän oli taas yksittäistapaus...
joo,monesko ? no,ei,saa yleistää eikä antaa pelolle valtaa.
Vittu mitä paskaa.

Oiva Luosujarvi

Suomessakin on monta kymmentä tuhatta afrikkalaistaustaista uus-suomalaista ja lähi-idästä pakolaisena tullutta, joita sanotaan suvakkien piirissä Suomalaisiksi ja Suomen kansalaisiksi.
Musta on musta ja ei siitä tule valkoista Suomalaista, vaikka voissa paistaisi ja jos paistaisi niin ei sen liha ainakaan syötäväksi kelpaisi, kun varmaan elintarvikevirasto kieltäisi sen ruokana käyttämisen.

Juhani Vinberg

silkminnäkijät kertovat, että se polisin rsutoihn lyöömä hemmo on voimakkaasti pigmentoitunut. kun nämä jakkupukuuranaisten biologinen kello hälyttää, niin pitää lähteä hakrmaan se tumma mies pohjoisafrikasta, ranskan entisiltä siirtomaa-alueilta. ei saanut hivb:tä, mutta lapsi tuli. sittenn tuiota väkivaltaaiseksi osoittautunutta siitoskonetta ei saanutkaan tipautettua pois.