Sunnuntai 26.5.2019

Kokoomus hurjistui: ”SDP ryöstäisi 355 miljoonaa itsenäisyyden juhlarahastolta”

Luotu: 
14.11.2017 13:39
Päivitetty: 
14.11.2017 13:45
  • Kuva: Ossi Kurki-Suonio
    Kuva
    Oppositiopuolue SDP:n Antti Lindtman, Antti Rinne ja Krista Kiuru julkistamassa puolueen vaihtoehtobudjettia tiistaina.
  • Kuva: Alma Media arkisto / Jussi Eskola
    Kuva
    Kokoomuksen Outi Mäkelä haukkuu SDP:n vaihtoehtobudjetin.
|

Kokoomuksen kansanedustaja, valtiovarainvaliokunnan jäsen Outi Mäkelä arvostelee oppositiopuolue SDP:n tiistaina julkistettua varjobudjettia vastuuttomaksi. Mäkelän mukaan ”SDP ryöstäisi varjobudjetissaan itsenäisyyden juhlavuotena itsenäisyyden juhlarahastolta 355 miljoonaa”.

SDP esittää varjobudjetissaan 1,7 miljardin euron edestä menolisäyksiä. Suurin yksittäinen tulonlisäys SDP:n mallissa on 355 miljoonan euron erä, jonka puolue ottaisi suoraan Suomen itsenäisyyden juhlarahaston eli Sitran taseesta. SDP:n mukaan tämä kertaluontoinen tuloerä vastaa kokoluokaltaan SDP:n kaavailemia kertaluonteisia menoeriä.

– Edes Suomen itsenäisyyden juhlarahasto ei ole Suomen 100-vuotisjuhlavuotena demareille pyhä. SDP ei oppinut viime vuodesta, vaan esittää jälleen kerran Sitran ryöstöä. SDP olisi valmis ryöväämään Sitran taseesta 355 miljoonaa, kokoomuksen Mäkelä paheksuu tiedotteessaan.

Mäkelä kritisoi sitä, että ”SDP peruisi lukuisia hallituksen säästöjä, mutta ei esitä tilalle realistisia vaihtoehtoja”.

– Varjobudjetti ei myöskään kestä tarkempaa tarkastelua epäuskottavien tuloarvioiden takia.

Lue lisää: Antti Rinne: Sipilän hallitus epäonnistui – Seuraava leikkaa taas

Mäkelän mukaan ”tuloarvioiden epäuskottavuudesta kertoo se, että SDP kuvittelee saavansa harmaan talouden torjunnasta 200 miljoonan euron lisätulot 20 miljoonan panostuksella”.

– Demarit syyttävät hallitusta toimettomuudesta, ja uskovat saavansa veroparatiisien vastaisesta taistelusta taikasauvan heilautuksella 100 miljoonaa euroa. Muistutuksena demareille ja muulle oppositiolle, Suomi on hallituksen johdolla mukana kaikissa kansainvälisissä hankkeissa estämässä veronkiertoa ja tuhoamassa veroparatiiseja, Mäkelä ryttää.

Mäkelän mielestä oppositiolla on vaikeuksia esittää vaihtoehtoja tilanteessa, jossa talous ja työllisyys kasvavat.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Gun-May Arffman

Mäkelän on tekopyhää väittää, että talouden ja työllisyyden kasvu olisi Kokoomuksen ja tämän hallituksen ansiota. Nousu johtuu maailmantalouden parantumisesta Lisäksi Mäkelä voi tutkia sinne omaan pesään, kuinka paljon Kokoomus on jaellut rahaa satoja miljoonia hyödyttömiin kohteisiin ja todellisuudessa kasvattanut Suomen velkataakkaa.

Tapio Koskinen

Mikä tämän artikkelin tarkoitus mahtaa olla, Kaikki esim. tietää ettei talouden nousu ja nykyinen hallitus ei tee mitään samassa lauseessa. Oppositiolle ei edes veljesten clubi ole pyhää ?, miten voi ihminen sanoa näin joka on puolueessa mikä myy ulkomaille kaiken mitä irti saa.

Kari Aaltonen

Miten Kokoomus ja Mäkelä voivat olla niin kovin tuohtuneita toisten kommenteille, kun ovat olleet parikyt vuotta vallan kahvassa ja on ollut mahdollisuus tehdä asiat paremmin kuin muut, nyt isi varmasti korkea aika tehdä inventaario mitä Kokoomus on saanut aikaan....äkkiä tulee mieleen, opiskelioiden leikkaukset/opiskelun kallistuminen moninkertaiseksi, verotuksen kiristyminen, agressiivisen verosuunnittelun helpottaminen, verovarojen käyttö hyödyttömiin kohteisiin, kuten Talvivaara, Kokoomus on ollut mukana lisäämässä maataloustukia, maksanut järkyttäviä summia raunioille perustettaviin pakolaiskeskuksiin ja näin on saatu kaverieen tappio yritys tuottamaan miljoona voitot veronmaksajien kustannuksella, ym,ym.