Torstai 21.2.2019

Poliisi epäilee: Työntekijät veivät Turun kaupungilta satoja tuhansia euroja – parkkiautomaateista

Jaa artikkeli:
Luotu: 
15.11.2017 18:02
Päivitetty: 
15.11.2017 18:10
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva

Poliisi epäilee Turun kaupungin menettäneen jopa satoja tuhansia euroja vuosikausien ajan kestäneessä kaupungin työntekijöiden kavallustoiminnassa. Rikosepäilyn mukaan varat on viety kolikkoina – kaupungin parkkiautomaateista.

Keskusrikospoliisi on käynnistänyt esitutkinnan epäillyistä törkeistä kavallus- ja varkausrikoksista, jotka ovat kohdistuneet Turun kaupungin varoihin. Esitutkinnan perusteella kahden Turun kaupungilla työskennelleen henkilön epäillään kavaltaneen huomattavan summan käteistä rahaa työtehtäviensä yhteydessä.

Kaksikon työtehtäviin on kuulunut Turun kaupungin pysäköintimaksuautomaattien tyhjennys. Heidän epäillään varastaneen huomattavan määrän automaateista tyhjennettyjä kolikoita aina 1990-luvulta lähtien.

– Rikollisen toiminnan epäillään alkaneen jo 1990-luvulla ja esitutkinnan perusteella se on ollut jatkuvaa poliisin suorittamiin kiinniottoihin saakka, Krp kertoo tiedotteessaan.

Poliisi otti rikoksesta epäillyt kiinni lokakuun lopussa ja heidän hallustaan takavarikoitiin anastettuja käteisvaroja. Poliisi on lisäksi suorittanut kymmenen kotietsintää anastettujen varojen ja todistusaineiston löytämiseksi.

Rikosvahingon määrä on esitutkinnan perusteella vähintään useita satoja tuhansia euroja. Keskusrikospoliisi on kohdistanut turvaamistoimia epäiltyjen omaisuuteen rikosvahingon takaisin saamiseksi. Esitutkinnassa tutkitaan lisäksi useiden muiden henkilöiden osalta muun muassa törkeitä kätkemis- ja rahanpesurikoksia, ”jotka liittyvät rikoksella saatujen käteisvarojen piilottamiseen ja häivyttämiseen”.

Poliisi epäilee, että rikollisessa toiminnassa on ollut mukana myös kolmas henkilö. Hänen osaltaan tekoa tutkitaan törkeänä varkautena. Kolme henkilöä on ollut vangittuna asiaan liittyen.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: