Keskiviikko 14.11.2018

Turvapaikanhakijoiden Dublin-sääntö uusiksi? Suomalaismepeistä Halla-aho yksin vastaan

Jaa artikkeli:
Luotu: 
16.11.2017 15:14
  • Kuva: Arttu Laitala
    Kuva
    Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho vastusti ainoana suomalaismeppinä neuvotteluita Dublin-sopimuksen uusimiseksi. Euroopan parlamentti hyväksyi neuvotteluiden aloittamisen.
|

Euroopan parlamentti on hyväksynyt neuvottelujen aloittamisen jäsenmaiden kanssa niin sanotun Dublin-menettelyn uudistamiseksi. Euroopan parlamentti äänesti asiasta torstaina iltapäivällä.

Uudistus tähtää laajempaan vastuunjakoon turvapaikka-asioissa. Sen myötä esimerikiksi EU-maa, johon turvapaikanhakija saapuu ensimmäisenä, ei enää vastaisi automaattisesti turvapaikkahakemuksen käsittelystä. Jos taakanjaosta kieltäytyisi, jäsenmaa voisi menettää EU-rahaa.

Nykyisin toiseen EU-maahan saapunut turvapaikanhakija palautetaan Dublin-säännön mukaan siihen maahan, missä hän on ensiksi rekisteröitynyt turvapaikanhakijaksi.

Suomalaismepeistä sen puolesta äänestivät Nils Torvalds (r.), Merja Kyllönen (vas.), Heidi Hautala (vihr.), Miapetra Kumpula-Natri (sd.), Liisa Jaakonsaari (sd.), Petri Sarvamaa (kok.), Henna Virkkunen (kok.). Vastaan äänesti Jussi Halla-aho (ps.). Tyhjää painoivat puolestaan Paavo Väyrynen (kp.) ja Hannu Takkula (kesk.).

Neuvotteluiden aloittaminen jäsenmaiden kanssa hyväksyttiin äänin 390–175. Euroopan parlamentti on nyt valmis aloittamaan neuvottelut, kunhan sisäministereistä koostuva ministerineuvosto muodostaa ensin oman kantansa.

Lue myös:

Näin Euroopan turvapaikkajärjestelmä murtui – ”Dublin-asetusta mahdoton noudattaa”

Keskusta: Turvapaikanhakijat käännytettävä pikana länsirajalta – ”Ruotsihan on turvallinen maa”

Historioitsija kulki pakolaisreitin ja yllättyi: ”Rajat ovat jo kiinni – tämä johtaa katastrofeihin”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

J I

Tässä jälleen huomataan, että mepit eivät ole oman kansansa asialla sekä heidän tietämättömyytensä 80% suomalaisten näkemyksistä.
Kaksi tyhjää on verrattavissa pelkuruuteen olla eri mieltä.
Onneksi Halla-aho uskaltaa.

Harri Tapani

Eihän meppien tehtävä varsinaisesti ole olla oman maan asialla, vaan EU:n asialla. Kunkin EU maan Hallitus ja ministerit sitten tai ainakin heidän pitäisi..."kunkin EU-maan hallitus ja ministerit ajavat oman maansa etuja EU:n neuvostossa."

https://europa.eu/european-union/about-eu/institutions-bodies_fi

EU-komissaarit siten ajavat vain EU:n etuja eivät esim. kotimaidensa etuja, näin aivan antamansa valan tai juhlallisen vakuutuksen velvoittamana.

Komissio on se joka sitten asiat oikeasti päättää, mepit on ollut enemmän sellainen puolivallaton joskin hyväpalkkainen keskustelukerho joka saa esittää muutoksia eteensä tuotuihin lakiehdotuksiin, jotka siis on jo osittain tai kokonaan muotoiltu ja valittu valmiiksi...näin Komission ei juurikaan tarvitse tai ole tarvinnut välittää meppien mielipiteistä muutenkaan.

Hannu Mononen

"Nykyisin toiseen EU-maahan saapunut turvapaikanhakija palautetaan Dublin-säännön mukaan siihen maahan, missä hän on ensiksi rekisteröitynyt turvapaikanhakijaksi."

Paitsi tietenkin Suomesta, jossa keskellä syvintä lamaa v. 2015 kansainvaelluksessa pääministeri Juha Sipilän ja tuolloisen sisäministeri Petteri Orpon mielestä nimen omaan suomalaisille veronmaksajille kuului yli 30 000:n turvapaikanhakijan elättäminen koko tutkinnan ja päätöksiä koskevan valituskierteen ajaksi, sekä kaikki näistä aiheutuneet seurannaiskustannukset. Täsmällinen loppusumma on valtiosalaisuus, jota ei kerrota maksajille ikinä.

Suomalaismepeistä Halla-ahoa lukuun ottamatta joka ainoa haluaa vastaavan menettelyn toistuvan jatkossakin.

Timo Hietanen

Hienoa, että EU päättää Suomenkin puolesta, ketä meidän pitää ottaa vastaan ja
keitä ilman emme todellakaan tule toimeen. Hienoa, että tuli kolmas versio Tunte-
mattomasta sotilaasta, ikään kuin muistutukseksi, mitä itsenäisyyden säilyttämisen
eteen on vuodatettu. Miksi juhlia 100-vuotiasta Suomea ylipäänsä, jos ei voi itse
päättää omista sisäisistä asioistaan ?

Harri Tapani

Vai olisiko kyse pelkästä välinpitämättömyydestä, Suomessa on jo vuosia vietetty asunnottomien yötä, jossa kaiken menettäneet suomalaiset ovat hetkellisen huomion kohteena muodolisesti, mutta se siittä, sen jälkeen he unohtuvat tärkeämpien asioiden ja ihmisten tieltä ja jatkavat asunnottomuuttaan majaillen roskiksissa, konteissa ja rappukäytävissä yms. osan talvisin poistuen "luonnollisena" poistumana hautuumaille asuntojonoista joissa vuosia ovat turhaan jonotelleet, eikä kukaan oikeastaan välitä, näiden välinpitämättömien itsetunnosta en mene mitään arvelemaan...

http://asunnottomienyo.fi/

Esko Riikonen

Yksi turvapaikan hakija horjuttaa taloutta 50 000 e/a ja 20 000 miljardin vuodessa.
Ja valtaosa hakijoista ei ole oikeita pakolaisia ja eivät saa edes oleskelulupaa.
Ja ei tulijat ole edes siirtolaisia, koska siirtolainen ei ilmoita olevansa pakolainen ja hae turvapaikkaa.

Milli Maja

Eihän sillä Suomelle ole mitään merkitystä jos Dublinin sääntöä muutetaan. Eihän nämä nykyiset lammaspoliitikkomme noudattaneet tuota nykyistäkään sääntöä eivätkä käännyttäneet noita 30 000 elättiä Ruotsiin vuonna 2015. Ja tämähän jatkuu vieläkin kun vuosittain Ruotsista tulee vieläkin noin 600 elättiä lisää meille maksettavaksi....