Torstai 13.12.2018

Timo Soini FT:ssä: ”Perussuomalaiset oli sisältä mätä – Kannattajat eivät ymmärtäneet”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
16.11.2017 18:12
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
|

Ulkoministeri, perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Timo Soini (sin.) arvioi Financial Timesin haastattelussa, että perussuomalaisilla petti hermo, kun puolue meni hallitukseen keväällä 2015.

–Maksoimme todella kovan hinnan. En liittynyt puolueeseen huutaakseni varjoista. Halusin näyttää, että pystymme olemaan hyviä ministereitä, Soini sanoo FT:lle.

–Valitettavasti kaikki kannattajat eivät ymmärtäneet, että jos me haluamme, että meillä ei ole mitään vaikutusta mihinkään, voimme seisoa oppositiossa päiviemme loppuun.

Soini myöntää nyt, että perussuomalaisissa tehtiin virheitä.

–Kun ollaan etulinjassa, ei peräännytä, vaan taistellaan. Taistelussa pitää olla yksimielinen. Kukaan ei voinut meille mitään puolueen ulkopuolelta, mutta sisältä me olimme mätä, epäkypsä, Soini arvioi.

Perussuomalaiset hallitukseen luotsannut Soini ilmoitti ennen viime kevään kuntavaaleja jättävänsä puolueen puheenjohtajuuden. Kesän puoluekokouksen jälkeen hän ja 19 muuta perussuomalaista kansanedustajaa jätti eroilmoituksensa ja perusti oman eduskuntaryhmän.

Sen ympärille rakentui Sininen tulevaisuus, joka nousi virallisesti puoluerekisteriin keskiviikkona. Samalla julkisuudessa on käyty keskustelua siitä, kuinka laajalti irtautuminen oli suunniteltu ennen kesäkuun puoluekokousta.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Mattsson

Kuka uskoo tähän? Ei kukaan joka äänesti PS:ää viime vaaleissa. "Kun ollaan etulinjassa, ei peräännytä, vaan taistellaan. Taistelussa pitää olla yksimielinen. Kukaan ei voinut meille mitään puolueen ulkopuolelta, mutta sisältä me olimme mätä, epäkypsä, Soini arvioi."

Ja se suurin mätäpesäke oli Soini ja soinin juoksupojat eli Uuvatit.

Ilkka Repo

Ihailtavaa tuon epärehellisyyden ja paskanpuhujan esikuvan, Timo Soinin, rehellisyys. Ensimmäistä kertaa 2,5 vuoteen Soinilta kuultiin totuudenmukainen lausunto. Perussuomalaiset olivat sisältä mädäntyneitä. Onneksi nämä mädät mätisäkit osasivat oma-aloitteisesti aloittaa perussuomalaisten puhdistamisen. Oma-aloitteisesti kantoivat mädäntyneet korruption ja omanedun kyllästämät mätisäkkinsä ulos puolueesta. Kieltämättä Perussuomalaiset kokivat suuren puhdistuksen ja nyt meidän on niin paljon helpompi toimia, kun mädäntyneet hillotolpan nuoleskelijat ovat poistuneet jaloista isänmaallisista riveistämme. Vielä kun saisi katepillarilla haudata nuo pilaantuneet, mädät raadot syvälle kaatopaikan uumeniin, niin ilma olisi paljon puhtaampaa hengittää.

Markku Nieminen

Hallitukseen pääsy näyttää mädättävän jokaisen. Miten ihminen voi muuttua kaikki tietäväksi kaikki voipaiseksi ylivoimaisen viisaaksi sinne päästyään?
Hallitusohjelma oli kohtalaisen hyvä! Perussuomalaisten oli vain pidettävä siitä kiinni ja vaadittava pikaisia toimia! Mutta, miten kävi? Aikaa kului, eikä mitään tapahtunut. Seliteltiin vain, että homma on hoidossa, vaikka niin ei ole edelleenkään, tänäkään päivänä! Eikä tällä kokoonpanolla koskaan tule!

Irja Röntynen

Tuntuu hullulta lukea näitä teidän juttuja, kun tiedän, että puheenjohtajisto Ps.ssä on Jussi Halla-aho, Laura Huhtasaari ja Teuvo Hakkarainen.
Kenenkään näiden henkilöiden arvoja en jaa, koska tiedän heistä ihan tsrpeeksi.
Taidan siirtyä Sinisten äänestäjäksi.
81 v. Evakko

Markku Nieminen

Evakon ja sotaveteraanin poika olen minäkin. Olin puoluekokouksessa ja voin vakuuttaa, että valinnat olivat demokraattisia ja selviä.
Selvää on että, kansanedustajat ja äänestäjät haluavat enemmän kuin mitä hallituksessa voi saada, se on luonnollista, mutta hajottamalla eduskuntaryhmä ja puolue, pienestä ongelmasta tehtiin suuri. Eikö PS olisi voinut tehdä kuten muut puolueet, antaa aikaa vuosi kaksi uudelle puheenjohtajistolle ja vaihtaa sitten, jos tai kun tarve vaatii!
Nyt petettiin koko äänestäjäkenttä.

Hallitusohjelma oli hyvä. Yhtään suurta, Perussuomalaisille erittäin tärkeää uudistusta ei ole saatu aikaan. Esimerkkeinä vaikkapa turvapaikkatulva ja perustulo. Perustulo tuli kokeiluna joka kaiken lisäksi se vesitettiin aivan kuten ennustin jo vuosia sitten.
Kyllä tuolla kansanedustajamäärällä on oikeus odottaa edes yhtä suurta suunnanmuutosta josta äänestystuloskin ennustaa. Sotkeuduimme lillukanvarsiin ja isot asiat jäi hoitamatta.

Arsi Saarijärvi

Äänestäjänä on täysi oikeus valita äänestämänsä edustaja ja puolue. Itse arvioisin, että PerusSuomalaisissa arvot eivät ole oikeisto-vasemmisto vaan konservatiivit-liberalistit. Jos käytettäisiin oikeisto-vasemmisto-akselia, ei Sinisten eroa PerusSuomalaisista voisi millään selittää. Meillä ei ole tähän mennessä ollut yhtään näin oikeistolaista politiikkaa tehnyttä hallitusta kuin nyt on. Siniset siis ovat melko oikealla liberaalin Kokoomuksen ja liberaalin Keskustan kanssa. Siniset ovat siis heidän kanssaan suunnilleen samalla liberaalius-akselilla. Nykyiset PerusSuomalaiset edustavat konservativismia eli arvoja, joihin tämä maa on rakennettu (koti, uskonto, isänmaa jne.). En osaa oikein muuta eroa tehdä näiden kahden puolueen välillä. Ihmiset ja henkilöt toki ovat hyvin keskeinen tekijä puolueessa ja sen tekemässä politiikassa. Äänestäjä päättää, millä kriteereillä hän valitsee antaa äänensä. Onko se esimerkiksi nyt vaikkapa että kenen tekemä politiikka on ollut suoraselkäistä, läpinäkyvää, johdonmukaista, aitoa, epäitsekästä ja uskottavaa vai jollain muulla kriteerillä. Tämän päivän Suomi on keskustelultaan politisoitunut jopa median taholta, joten totuuden siemen löytyy vain ihmisen herkän intuition kautta.

Juha Hämäläinen

Soini on opportunisti ja äänestäjiensä pettäjä. Hän hakee nyt kovapalkkaista eläkevirkaa. Näin nämä kaltaisensa aina tehneet.

Kokoomos on laajentunut ja siihen kuuluu mustan peruspuolueen lisäksi seuraavat värisävyt: siniset, vihreät ja ruskeat. Jälkimmäinen on kepu.

Markku Savikivi

Jaa, mikä ideologia yhtyneelle puolueelle? Avoin kansallismielisyys. Populismista luopuminen tapahtui, kun Soini luovutti.

Mitä enemmän EU:n integraatio edistyy, sitä enemmän tarvitaan kansallismielisyyttä ja kansallista yhteishenkeä vastakohdaksi kansallisvaltioita ja kansallista yhtenäisyyttä vihaaville tahoille.

Suomi on rankattu Telluksen onnistuneimmaksi valtioksi. Ei tule sallia, että kansallisvaltiomme viholliset sen kukistaisivat sisältä päin.

Juha Wiklund

Kyllä äänestäjät ymmärsivät ja ymmärtävät kun vaaliuurnille mennään mätäpaise Soini pullahti ulos ja nyt PS voi jatkaa puhtaalta pöydältä eteen päin. Luopio Soini oli taakka ja rasite puolueelleen ja siitä syystä hänet kumppaneineen äänestettiin ulos. PS olisi marginaalinen puolue jos Soini useiden takinkääntöineen olisi saanut jatkaa puolueessa. Hyvä näin nyt PS voi taas äänestää