Sunnuntai 18.11.2018

Jussi Halla-aholta vaatimus omille: Riitely loikkareiden kanssa lopetettava – muille herkkua, meille haittaa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.11.2017 11:37
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho.
|

Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho katsoo, että puolueen edustajien tulisi lopettaa julkinen riitely puolueesta loikanneiden sinisten kanssa.

–Sanailu sinisten kanssa on syytä lopettaa, vaikka itse kullakin on ymmärrettävästi kiusaus siihen osallistua. Etenkin kun toimittajat meitä siitä jatkuvasti tenttaavat, Halla-aho sanoo perussuomalaisten puoluetoimistolla järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

–Sinisille meitä vastaan hyökkäily on ainoa keino saada julkisuutta, muille puolueille tämä riitely on herkkua, mutta meille siitä on pelkkää haittaa.

Perussuomalaisten gallupkannatus laski Ylen marraskuisessa mittauksessa kolme prosenttiyksikköä 6,9 prosenttiin. Halla-aho korostaa, että yksittäistä mittausta tärkeämpää on seurata pidemmän aikavälin trendejä.

Hän kuitenkin pohtii, että syynä galluppudotukseen voi olla otoksesta johtuva mittausvirhe tai toisaalta kyse voi olla aidostakin pudotuksesta.

–Jos pudotus kuitenkin on aito, on mietittävä syitä. Yksi tärkeä seikka tuoreessa kyselyssä on se, että 40 prosenttia ei ilmoita, mitä puoluetta he kannattaisivat vaaleissa. Niistä jotka äänestivät perussuomalaisia vuoden 2015 eduskuntavaaleissa yli puolet on niin sanotusti katsomossa.

–Tulkinnan täytyy olla, että vanhat äänestäjämme kaipaavat edelleen vaihtoehtoa konsensuspuolueille, mutta eivät ole varmoja, olemmeko me se vaihtoehto.

Perussuomalaisten puheenjohtaja pohtii myös, että gallupnotkahdus voi johtua puolueen julkisuuskuvasta

–Vallitseva tarina on, että perussuomalaisista on tullut yhden asian liike, äärioikeistolainen puolue, joka joko ei tee mitään tai sitten puhuu ainoastaan maahanmuutosta tai riitelee loikkareiden kanssa julkisuudessa, Halla-aho pahoittelee.

–On selvää, että gallupeilla on merkitystä. Ne kertovat jostakin ja vaikuttavat ihmisten mielialoihin ja toimintaan. Notkahdukset aiheuttavat helposti paniikkireaktioita.

Lue myös:

Perussuomalaiset mullistaisi kehitysavun – ”550 miljoonan euron säästö” valtiolle

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

petteri ritala

Joskus olen käyttänyt sanontaa, että matokin oppii :)

Halla-aho itse on ollut eniten äänessä kun on ollut puhe sinisistä, no nyt kun se paniikki tuosta kannatuksesta on iskenyt, niin nyt sitten tulee se herätys. Tilanne on kuitenkin selvä, persujen kannatus alkaa olla siellä, missä sen kuulukin olla.

Jyrki Tikkakoski

Miten on Petteri, oletko ajatellut vastata kysymyksiini?
Eräs asia on eroa meillä, siis sinulla ja minulla on Halla-ahoon verrattuna.
Kun Halla-aho puhuu sinisistä, niin yleensä niistä on media kysynyt tai niistä voi antaa opetuksen n. 11 000 jäsenelle.
Se ero meillä on siis Jussiin nähden ettei meiltä ole kysynyt kukaan mitään, eikä me pystytä ketään neuvomaan.
Mutta meilläkin on eroa, siis sinulla ja minulla. Minä en rieku vttulemassa joka ristuksen kerta kun punavihreistä kirjoitetaan.
Ja onhan se sen verran eroista jatkettava, että minä kirjoitan myös ajoittain asiaakin.

Reijo Vuoriheimo

Sehän on mainioksi avuksi lapsille, kun oppivat ihmisten halveksimisen, pilkkaamisen, nolaamisen, kiusaamisen jne. Saamme lapsista loistavat esiintyjät viihdeohjelmiin, kuten Putous, Uutisvuoto, Noin viikon uutiset jne. Saamme kaikki olla kitollisia Trumpille, Putinille, Persuille ja monille muillekin suomalaisille poliitikoille.

Markku Nieminen

Perusuomalaisiksi reilusti tunnustautuvat harvoin, jos koskaan, syytävät sontaa suustaan. Kuka nimimerkin takaa huutelee ja pilkkaa, sitähän me emme tiedä, mutta usein se on poliittisen värittyneet vasemman laidan kannattaja joka trollaa.

Petri Sakkinen

"–Tulkinnan täytyy olla, että vanhat äänestäjämme kaipaavat edelleen vaihtoehtoa konsensuspuolueille, mutta eivät ole varmoja, olemmeko me se vaihtoehto."

Totta kai olette: tavoitteenahan on yhden puolueen ehdoton valta ja Halla-aholle valtakunnankanslerin asema.

Persut ovat siis edelleenkin vaihtoehto demokratialle.