Tiistai 18.12.2018

Poliisi vahvistaa peräkonttitempun: Soinin valtiosihteeri Virtanen myönsi teon – selviää huomautuksella

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.11.2017 13:30
Päivitetty: 
17.11.2017 14:58
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Valtiosihteeri Samuli Virtanen ja ulkoministeri Timo Soini arkistokuvassa.
|

Helsingin poliisi kertoo saaneensa valmiiksi esitutkinnan Kesärannan niin sanotusta peräkonttikohusta ja hallituspuolueiden neuvotteluiden jälkeen tapahtuneesta liikennerikkomuksesta.

– Esitutkinnassa selvisi, että liikennerikkomuksesta epäilty meni auton takakonttiin ja kulki siellä muutaman kymmenen metrin matkan yleisellä tiellä noudattamatta tieliikennelain mukaista turvavyön käyttövelvollisuutta, poliisi kertoo.

– Tapahtumalle ei ollut ulkopuolista silminnäkijää, mutta epäilty on myöntänyt teon.

Takakonttiin kiipesi mediaa välttelemään pyrkinyt Timo Soinin (sin.) valtiosihteeri Samuli Virtanen. Hän oli neuvotellut pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kanssa sunnuntaina 11. kesäkuuta perussuomalaisten hajaannuksen alettua lauantain puoluekokouksessa.

Poliisi on antanut epäillylle suullisen huomautuksen.

– Kesärannantie on yleistä tietä, mutta käytännössä siitä liikennöidään vain yhdelle kiinteistölle, joten liikenne on melko vähäistä. Kuljetuksessa ei aiheutunut muille kuin epäillylle haittaa. Annettu huomautus katsotaan riittäväksi seuraamukseksi tässä asiassa, toteaa rikoskomisario Pekka Seppälä Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi on lopettanut esitutkinnan, eikä asiaa lähetetä syyttäjälle syyteharkintaan.

Ministeri Soinin valtiosihteeri Virtanen ei ole varsinaisesti myöntänyt eikä kieltänyt peräkonttiasiaa julkisuudessa. Sen sijaan pääministeri Sipilän poliittinen erityisavustaja Riina Nevamäki kiisti Iltalehden ja Aamulehden mukaan peräkontissa piileskelyn todeten, että se on "aivan uskomaton väite".

Virtasen tavoin perussuomalaisista Sinisiin siirtynyt kansanedustaja Tiina Elovaara puolestaan kertoi jo aiemmin julkisesti, että valtiosihteeri Virtanen kävi pääministerin luona kyseisenä sunnuntaina ja kiipesi hetkeksi peräkonttiin välttääkseen mediahuomiota poistuessaan pääministerin virka-asunnolta.

Poliisin esitutkinnan tuloksista kertoi jo ennen virkavallan tiedotetta SDP:n puoluelehti Demokraatti.

LUE LISÄÄ: Puhuiko Sipilä eduskunnassa ”muunneltua totuutta”? – Poliisin tutkinta ei anna vastausta

Lue myös:

Poliisi vahvistaa: Kesärannan kohutusta peräkonttimatkasta rikosilmoitus – ”Emme ota kantaa henkilöllisyyteen”

Kansanedustaja myöntää Soinin valtiosihteerin piilottelun: ”Auton peräkontissa saa matkustaa”

Juha Sipilää hiillostettiin eduskunnassa: ”Ensin oli avokonttori, sitten u-käännös ja nyt peräkontti”

Sipilä ja Halla-aho kommentoivat valtiosihteerin piilottelua Demokraatille: ”Toivottavasti on turvallisesti matkustettu”

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Arsi Saarijärvi

Tällaiseen matkustamistapaan on ehdottomasti ollut ihan pätevä syy. Reilussa meiningissä ja selkärankaisen suorana hyvin epäreilun ja epädemokraattisen äänestystuloksen jälkeen ilman omaa aloitetta ryhmästä poisheitettynä esitettiin syytökset oikeilla ja paikkaansapitävillä faktatiedoilla perusteltuna käytiin julkiset ja läpinäkyvät etukäteishallitusneuvottelut vain ja ainoastaan suomalaisten kannattajien hyväksi. Kuljetusvälineet olivattäynnä, joten ainoa vapaa matkustajan paikka löytyi peräkontista. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/235375-timo-soini-ftssa-perussuomalaise...