Tiistai 18.12.2018

Puhuiko Sipilä eduskunnassa ”muunneltua totuutta”? – Poliisin tutkinta ei anna vastausta

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.11.2017 14:33
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Pääministeri Juha Sipilää on syytetty jopa valehtelusta hänen kiistettyään eduskunnassa, että hallituksella olisi ollut valmis suunnitelma jatkosta perussuomalaisista irtautuneen kansanedustajaryhmän kanssa.
|
Poliisin esitutkinta niin kutsutussa peräkonttigatessa ei tuonut selvyyttä siihen, puhuiko pääministeri Juha Sipilä (kesk.) muunneltua totuutta eli palturia eduskunnassa viikko sitten kyselytunnilla.
 
Kyselytunnilla vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson tivasi Sipilältä vastausta Aamulehden ja Iltalehden uutiseen, jonka mukaan tuolloin vielä perussuomalaisten ulkoministerinä toimineen Timo Soinin (sin.) valtiosihteeri Samuli Virtanen poistui pääministerin virka-asunnolta Kesärannasta auton peräkontissa.
 
Tapauksesta tehtiin rikosilmoitus poliisille, sillä autossa matkustaminen ilman turvavyötä on liikennerikkomus.
 
Sipilä kiisti eduskunnassa Anderssonille vastatessaan, että hänellä olisi ollut mitään tietoa siitä, millä tavalla Virtanen paikalta poistui. Vastauksessaan Sipilä vakuutti, että tapaaminen käytiin vasta perussuomalaisten puoluekokouksen jälkeen. Aamu- ja Iltalehden mukaan Virtanen poistui Kesärannasta sunnuntaina 11. kesäkuuta vielä, kun perussuomalaisten puoluekokous oli yhä kesken.
 
–Tapasin valtiosihteeri Virtasen Kesärannassa, niin kuin olen aikaisemminkin kertonut, ja keskustelimme siitä, miltä perussuomalaisten tilanne näyttää. Se oli siis sen viikonlopun jälkeen, puoluekokouksen jälkeen tapahtuva tapaaminen, Sipilä sanoi pöytäkirjan mukaan.
 
Poliisin esitutkinnassa ei selvinnyt Virtasen poistumisen tarkkaa ajankohtaa. Tehdyn rikosilmoituksen mukaan Virtanen olisi poistunut Kesärannasta puoluekokouksen aikana. Tapaukselle ei kuitenkaan ole silminnäkijöitä. 
 
Kesärannantiellä 11. kesäkuuta sattunutta liikennerikkomusta tutkinut rikoskomisario Pekka Seppälä kertoo Uudelle Suomelle, että esitutkinnan aikana epäilty on selvittänyt vain oman osuutensa tapahtumiin. Auton merkki tai malli taikka ajoneuvon kuljettaja eivät ole poliisin tiedossa.
 
 
Lue myös:
 
 

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Seppo Simonen

Ja ha uusi toimittaja on nyt laitettu tuleen. mikään ei muutu. Tämä on journalismin huonoakuvaa vihjailusta. Lyökää nyt arvon toimittajat todistefaktat pöytään. Missä suuri Sylttytehdas sijaitsee, se on jo helppo arvata, te toimittajat teette työtä käskyjen alaisena.
Hyvää viikonloppua sinne toimitukseen kuitenkin.

Kari Heimola

Tässähän on lyöty faktat pöytään....valtiosihteeri oli kontissa.
Myös otsikossa mainitaan ettei se todista Juhan puhuneen paskaa....siis muunneltua totuutta.

Jokainen voi siitä sitten tehdä omat johtopäätöksensä.

Jari Ikonen

Onpahan taas esitutkinta. Varsinainen rikkomuksen tekijähän on auton kuljettaja jolle siis pitää tulla sakkoa eikä päänsilitystä. Eikö arv. poliisitutkijalle tosiaan tullut mieleen kysyä valtiosihteeriltä kuka sitä autoa ajoi tai kysyä sieltä pääministerin turvamiehiltä -jotka ovat kai nekin poliiseja- että kenen autolla Virtanen liikkui ?

Haiskahtaa jälleen ns. "isokenkäisten rikkomuksen tutkinnalta" kun selkeääkin selkeämmin tässä suojellaan jotakuta.

Eipä ole laki taaskaan kaikille sama.

Matti Virtanen

Helppo nakki.
Toimittajat voivat marssittaa Sipilän ison kirja eteen.
Jos Sipilä sanoo että hän ei valehdellut minä ainakin uskoisin.
Käsittääkseni juha on tiukka lestadiolainen ja heillä päin ei valehdella Jesselle, veriylkälle, whatever mitä näitä on.

Matti Virtanen

Voin olla joo.
Omat kokemukseni lestadiolaisista on positiivinen.
Olen elämäni varella asunut aika ison yhteisön lähellä ja he kyllä elivät niinkuin opettivat. Omaa etuaan ajoivat joka asiassa mutta suoranainen valehtelu oli kyllä pois suljettu. Jeesuksen nimeen ei kyllä puhuttu paskaa.

Tietysti tämä on täysin yksittäinen pikimustan pakanan mielipide jonka totuusarvo on nolla.