Keskiviikko 14.11.2018

HS-gallup: SDP lähestyy kokoomusta

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.11.2017 09:40
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Hallituspuolueiden yhteenlaskettu kannatus on HS-gallupin mukaan 38,1 prosenttia. Arkistokuvassa hallitusryhmien puheenjohtajat Juha Sipilä, Petteri Orpo ja Sampo Terho.
|

SDP on ottanut kokoomuksen etumatkaa kiinni tuoreimman HS-gallupin mukaan. 

Sunnuntaina julkistetussa gallupissa kokoomuksen kannatus on 21,4 prosenttia ja SDP:n 19,0 prosenttia. Kannatuksen ero on kaventunut 2,4 prosenttiyksikköön: edellisessä mittauksessa lokakuussa ero oli 3,8 prosenttiyksikköä.

Kolmanneksi suosituin puolue HS-gallupissa on vihreät 15,7 prosentin kannatuksella ja neljäntenä keskusta 15,1 prosentin kannatuksella.

Hallituspuolueiden yhteenlaskettu kannatus on HS-gallupin mukaan 38,1 prosenttia, eli kokoomuksen osuus hallituspuolueiden kokonaiskannatuksesta on yli puolet.

Lue myös: ”Vihreiden kannatuksessa on ilmaa kuin kasvissyöjän mahassa” - Yle: Puoluebarometrissa kolmen suuren paluu

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Harri Mäki-Petäjä

Keskustan johdolla tehdään "sotemaku"-uudistusta, joka vie kuntien rahoista leijonan osan maakunnille. Suuret kaupungit vastustavat rahamenetystä Jan Vapaavuoren johdolla. Pienistä kunnista menee rahat ja palvelut. Pienten kuntien äänestäjät hylkäävät keskustan eivätkä äänet lisäänny suurissa kaupungeissakaan. Keskustan johdolla valmisteltu terveydenhuoltolain ja asetuksen muutos ajaa alas alue- ja paikallissairaaloiden toimintaa. Keskusta puhuu kauniisti hajautetusta yhdyskuntarakenteesta ja lähipalveluista, ja vaalipuheissa köyhänasiasta. Politiikka johtaa kuitenkin maaseutukuntien näivettymiskierteeseen ja vie entistä enemmään pienituloisia ihmisiä leipäjonoon, varsinkin kun vähimmäisturvaakin (esim. kansaneläke) on keskustavetoisen hallituksen aikana leikattu.

Pasi Käyhkö

Sotea ja etenkin keskustan ajamaa maakuntauudistusta tule jo lähivuosina sotkemaan ihmisten yhä lisääntyvä muutto kasvukeskuksiin. Mitä tarvetta on tyhjenevillä maakunnilla?
Tämä ei tunnu mahtuvan keskustalaisten ajatusmalliin.

Seppo Simonen

Onko HS - Gallup on nimensä mukaisesti "Helsingin gallup" olisihan se merkittävä uuden ajan alku Keskustapuolueelle kannatus noussut nyt uuteen sfääriin. Kaupunkilaismiesten herjaama kepulandia ja maakuntauudistus yltää nyt Helsinkiin saakka, vaikkei se mitään mieluista ole tämä hiilimustan kaupungin ytimiin pääsy. Junan tuomat nyky Helsinkiläiset häipyvät turvalliselle maaseudulle puhtaan valkoisen lumen maisemiin.

Pasi Käyhkö

HS-gallup on Hesarin pyytämä kysely. Jos et tiedä niin Helsingin Sanomilla on lähes koko maan kattava jakelu.
Ihmisten muuttohalukkuus on tänne pääkaupunkiseudulle (Helsinki, Espoo, Vantaa) erittäin voimakasta. Tänä vuonna tänne muuttaa n.17000 ihmistä muualta Suomesta.

Mauri Nygård

Ovat kuuroja, sokeita, laiskoja ja ennen kaikkea välttelevät vastuuta mielipiteistään. Jos ihmiset esimerkiksi selvittäisivät, mitä kaikkea Sauli Niinistö on tehnyt ja harhaanjohtanut, niin luulisi kannatuksen kuitenkin merkittävästi laskevan. Lukekaa toisinajattelija.fi.

Viljo Tuononen

IHANAA IHANAA IHANAA JA VIELÄ KERRAN IHANAA KIELLONPÄÄLLE JOS NÄIN IHANASTI KÄY MITÄ TOIVON TODELLA VILPITTÖMÄSTI.
Mikään ei voi olla ainakaan tällä hetkellä saatu uutinen, niin ihanaa kuin se , että hallitus voi kaatua erimielisyyksiinsä ja siitä minä kyllä nautin myös vilpittömästi jos näin oikeasti käy. Hallitus on ollut surkea jo alusta lähtien , että heillä ei ole kakki kotona jonka he ovat käytönnössä osoittaneet joten tämä on valitettavaa ja surullista.
Maamme tarvitsee tällä hetkellä Kekkosen tyyppistä henkilöä joka laittaa maamme asiat kuntoon ja joka väittää muuta , niin häntä ei voi ottaa täydestä koska sellaista henkilöä pitää kohdella varauksellsesti sillä sellainen henkilö on vaarallinen yhteyskunnallemme ja hän vaarantaa Suomen uskottavuuden kaikissa asioissa. Jos joku tällä hetkellä olevista suomen asioiden päättäjistä jotka ovat hallituksessa haluaa opastusta miten asioita pitää hoitaa, niin minä voin sellaista opastaa ilomielin jos hän on luotettava ja suostuu sellaiseen.