Tiistai 18.12.2018

Suomessa kopioiduilla pankkikorteilla nostettu rahaa Aasiassa - Poliisi: 19 rikosilmoitusta

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.11.2017 10:59
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Poliisi kehottaa tarkkaavaisuuteen kun ostos tai palvelu maksetaan kortilla.
|

Keski-Suomessa kolmen viimeisen päivän sisällä poliisille on tehty 19 rikosilmoitusta samankaltaisista maksuvälinepetoksista, joissa on nostettu luvatta rahaa asianomistajien pankkikorteilla ulkomailla. Sisä-Suomen poliisilaitos kertoo asiasta tiedotteessaan.

Tilanteet ovat paljastuneet, kun ihmiset ovat havainneet luvattomat nostot omista tilitiedoistaan tai oma pankki on ottanut heihin niistä yhteyttä. 

–Kaikki tapahtuneet nostot ovat tapahtuneet kuluneen viikon aikana Aasiassa, vaikka asianomistajat kortteineen ovat olleet täällä Suomessa. Vaikuttaa siltä, että asianomistajien pankkikortit on jossain käyttötilanteessa onnistuttu kopioimaan ja samalla urkkimaan tunnusluvut. Vielä ei ole varmaa käsitystä, missä tämä on tapahtunut, poliisi kertoo.

Asianomistajat ovat poliisin mukaan lähiaikoina liikkuneet ja käyttäneet korttejaan Jyväskylän, Laukaan, Tikkakosken ja Äänekosken sekä Suolahden alueilla.

Aikaisemmin korttien kopiointiyrityksiä on ilmennyt erilaisilla pankki- tai maksuautomaateilla, joihin rikolliset ovat kiinnittäneet lisälaitteita kortin kopioimiseksi ja tunnusluvun tallentamiseksi.

–Mikäli automaatti vaikuttaa rakenteeltaan oudolta tai siinä havaitaan ylimääräisiä laitteita, tulee asiasta välittömästi ilmoittaa poliisille hätänumeroon soittamalla lisävahinkojen estämiseksi ja asian välittömästi tutkimiseksi, poliisi suosittelee.

Poliisi kehottaa tarkkaavaisuuteen myös muissa maksutilanteissa, joissa maksetaan ostos tai palvelu kortilla. 

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Seija Randell

Pidän aina kättä tai korttikoteloa näppäimistön päällä, mutta mietin siinä, että pystyykö kädenliikkeistä päättelemään numerot ? Yritän tehdä sitten hämäysliikkeitä. Luulen nimittäin, että voi onnistua päättelemään.

Ingmar Forne

Jos on niin tietämätön - etten sanoisi typerä - että on sortunut käyttämään näitä pankkien valheellisesti turvallisiksi väitettyjä kortteja, niin olisi minusta oikein jos myös itse saisi kärsiä menetykset. Näitä kortteja markkinoidaan pankkien valtapyrkimysten takia. Onko kukaan muuten koskaan kuullut sellaisesta tapauksesta jossa seteli olisi onnistuttu skimmaamaan??