Maanantai 21.1.2019

”Suomessa jäätiin saivartelemaan” – Kansanedustaja vaatii Ruotsista mallia lastensuojeluun

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.11.2017 11:23
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Aila Paloniemi.
|

Perhehoitoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Aila Paloniemi (kesk.) vaatii lastensuojelun työntekijöiden asiakasmäärän kirjaamista lakiin kiireellisesti.

Lastensuojelun resurssipula nousi jälleen esiin tänään maanantaina, kun yli tuhat sosiaalityöntekijää julkisti poliitikoille suunnatun vetoomuksen lastensuojelun kriisiin puuttumiseksi. Yhtä työntekijää kohti saattaa Suomessa olla jopa 80 asiakasta, mikä ylittää ohjemäärät reilusti. Työntekijöiden mukaan lasten oikeudet eivät enää tällöin toteudu.

– Ruotsissa on kirjattu lakiin, että yhdellä työntekijällä saa olla enintään 35 asiakasta. Meillä on jääty saivartelemaan sitä, että asiakasmäärää on vaikea määrittää yksiselitteisesti, koska työtehtävät ovat erilaisia eri yksiköissä. Tässä ei ole mitään järkeä, Paloniemi kritisoi tiedotteessaan.

Hän huomauttaa, että työntekijän kymmenistä asiakkaista ”valtaosalla voi olla paitsi neurologisia ongelmia, myös traumoja ja kiintymyssuhteen häiriöitä”.

Paloniemi kertoo saaneensa itsekin hätähuutoisia yhteydenottoja kokeneilta lastensuojelun työntekijöiltä, jotka kuvaavat työolojaan kaoottisiksi.

Lue lisää: 1000 sosiaalityöntekijän hätähuuto lastensuojelusta – ”Poliitikot ummistavat silmänsä heitteillejätöltä”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pekka Roponen

Lakeja on helppo säätää, mutta mitä sitten tehdään, kun sosiaalityöntekijöitä ei kerta kaikkiaan ole? Sosiaalityöntekijöiden pitäisi nyt tehdä sama temppu, minkä lääkärit tekivät, reppufirmat pystyyn, ja vaatimaan kunnollisia palkkoja repputyöstä.