Tiistai 18.12.2018

”Käsittämätön ja epäinhimillinen arvio” – Antti Rinne pöyristyi kokoomuslaisen työttömyyspuheista

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.11.2017 20:26
  • Kuva: Arttu Laitala
    Kuva
    SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne (kuvassa) tyrmää Juhana Vartiaisen (kok.) työttömyyspuheet. Arkistokuva.
|

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne moittii kovin sanoin Juhana Vartiaisen (kok.) työttömyyslausuntoa, kertoo Talouselämä. Vartiaisen mukaan Suomen todellinen työvoimareservi on vain noin 40 000 työtöntä, vaikka Suomessa on yhteensä noin 270 000 työtöntä.

Vartiainen sanoi Helsingin Sanomien haastattelussa lauantaina, että reservi on ihan eri kokoluokkaa kuin mistä yleensä puhutaan. Rinteen mukaan Vartiaisen puheet työttömistä ovat ”uskomatonta roskaa ja osoittavat kokoomuksen täydellistä irtaantumista työttömien arjesta”.

–Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiaisen arvio työttömien ”kyvystä” työllistyä on käsittämätön ja epäinhimillinen. Hänen mukaansa vain 40 000 työttömän on mahdollista työllistyä. Uskomatonta roskaa!!! Hyvällä tuella ja koulutuksella ehdoton enemmistö työttömistä saadaan takaisin työelämään, kunhan talous kasvaa kestävästi, Rinne kirjoittaa Facebookissa.

–Juhana Vartiainen on monien lähteiden mukaan Kokoomuksen tärkein ”työelämäasiantuntija”. Osoittaa Kokoomuksen täydellistä irtaantumista työttömien arjesta ja todellista ylimielisyyttä kanssaihmisiä kohtaan, Rinne jatkaa.

Myös Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas arvosteli Vartiaisen ulostuloa rajusti tänään ja ja kysyi, elävätkö poliittiset päättäjät kuplassa. Suokas otsikoi bloginsa Ylijäämäihmisiksi.

–Eikö heidän perheissään tai tuttavapiirissä ole nuoria, joiden on mahdoton löytää asiallista työtä. Voiko joku hyvällä omallatunnolla suhtautua nuoriin ylijäämäihmisinä, jotka hylätään sovinnolla vanhempien peräkamareihin tai tuttavien nurkkiin, Suokas kirjoittaa.

Lähde: Talouselämä

Jaa artikkeli:

Kommentit

Irma Asikainen

Pakko taas jakaa tämä Vartiaisen näkemys. Olen monesti ihmetellyt, miksi työkkäri ei keskity työkykyisten/-haluisten työllistämiseen sen sijaan, että se keskitttyy kiusaamaan haluttomia ja kyvyttömiä ihmispoloisia, joiden elämä koostuu pääosin työkkärin ahdistelujen välttelystä ja kikkailusta viranomaistenkanssa. Jos nämä tyypit rankattaisi kylmästi omaan lokeroonsa ja niille kehitettäisi joku pysyvä tukimuoto, voisi kaiken ne vapautuvat resurssit keskittää työhaluisten auttamiseen takaisin työelämään. Nyt nämäkin joutuvat kärsimään, kun resurssit hajaantuvat turhapäiväiseen "köyhien kyykyttämiseen". Mutta kun näitä systeemejä luomassa on joukko asioita mitään ymmärtämätöntä ihmisiä, joille vain liksan suuruus ja loman pituus merkitsevät jotain, niin eihän niiltä voi enempää vaatia.

Pasi Anttila

En tiedä onko tuo 40.000 oikea luku mutta sen tietää jokainen että tuossa työttömien "armeijassa" on lukematon määrä ns. vaikeasti työllistettäviä. Antti Rinteen arviot että oikealla koulutuksella jatuella valtaosa voi palata työelämään ei pidä paikkaansa, ikävä kyllä. Meillä ei ole sellaisia koulutusresursseja tarjota millä tämä joukko saataisiin koulutettua tulevaisuuden töihin tai edes nykyisiin töihin. Iso osa on pelkällä "kansakoulupohjalla" jolla ei juuri työtä irtoa ja tulevaisuudessa nämä vaatimustasot vaan kasvavat.

Ei ole realistista odottaa suuria työllisyyden paranemisia.

Leo Kuronen

Antti Antti! Jos joku on irtaantunut todellisuudesta niin se olet sinä! Valitettavasti verorahoilla kustannettu suojatyöpaikkapolitiikka ei enää ratkaise työllisyysongelmia.... Vartiainen vain kertoi miten asiat oikeasti ovat ja onhan se järkyttävää! Mutta nyt ei punapopulismi auta Antti! On tunnustettava tosiasiat ja ryhdyttävä toimimaan...

Marja-Liisa Kalkela

Suojatyöpaikat ja tilastokikkailut ilmaistyöllä on kepu,kok heiniä ollut jo -93 lähtien. Ahon hallitus ,työministeri Kanerva (kok) teki tuolloin ennätyksen .Työttömiä oli 534 000.
Nyt Sipilän hallitus ,työministeri Linström Sin. teki ennätyksen. Työttömiä 600 000 . Mikäli uskomme kok Jaskarin kertomaan työttömien määrässä.
"Punapopulistit" Kepu,kok on -03-19 ollut asialla pääministeriensä kanssa.
Mallihan lähti Ahon hallituksesta -94 jatkettu siitä asti.
Näinhän EU sovittiin -92
"Työn ja sosiaaliturvan yhteensovittaminen"! Työtä tukea vastaan. Nyt se viedään loppuun asti. Kahdet työmarkkinat:
1)-Palkalliset työt
2)-Työtä sosiaaliturvaa vastaan
(halpatyövoimaa työttömistä ja 1,8 milj.työvoimapulanpoistajalla)
Johan tuon on nähnyt sokea Reetakin mihin porvarit on tähdännyt .

Saksassahan on ollut jo vuosia Mini-job työtä tekee jo 7 milj. 450e/kk.
Mallioppilas Suomi kopioinut mallin tuolta, jota on muokattu kireämmäksi Sipilän mallilla.
sdp 34-166 muut .

Viljo Tuononen

Juhanna Vartiainen kysyn vilpittömästi enkä halua missään nimessä loukata sinua koska olet nainen. Kysyn kaikella ystävyydellä, että miksi lähdet väittelemään asioista joista et tiedä tarkemmin? Rinne on tarkka kaveri joka lyttää sinut heti jos väittelet hänen kanssaan etkä ota asioista tarkempaa tietoa. Varmista aina selustasi ennen kuin väität mitään sillä muuten pisto tulee selkääsi ja sen jälkeen on turhaa enää urputtaa. Psykölookit päättelisivät sinut samaan ryhmään kuin suurimman osan politikoista mitä nykypäivänä on Suomen halltuksessa ja eduskunnassa mukana joten älä missän nimessä vaivu heidän joukkoon, koska he keräävät siellä helppoa rahaa itselleen mitä Suomen vatio on heille pakotettu maksamaan sillä heidät on valittu kansan äänestyksellä Eduskuntaa. Neivoisin, että ole hiljaa mukana ja nauti palkastasi ja ajattele lastesi hyvinvointia ja heidän tulevaisuuttaan koska valtio maksaa palkkasi kun viihdyt mukana olosta.
Työttömiä on oikeasti ainakin Rinteen ilmoittaman mukaan 270000 . Heitä löytyy kyllä enempikin joita ei vaivauduta yhteyskunnan taholta edes ottaa huomioon koska heidän ajatusmaailma on liian heikko ymmärtämään sitä, että nämäkin ihmiset ovat ihmisiä jotka ovat omalla teioillaan ja saavutuksillaan saaneet Suomen näin hyvään tilanteeseen.

Irma Asikainen

Nyt täytyy huomioida myös ne ihmiset, jotka syystä tai tosesta ovat pakotettuja olemaan työttöminä, koska nämä typerät normit estävät heitä menemästä työhön. Työnhön meneminen saatta näet olla suorastaan mahdotonta, koska sen tekeminen vie ihkisen lopulliseen perikatoon. Otetaanpa esimerkki: Peruspäivärahaan ei ulosotto pääse käsiksi, muttta jos menet pienipalkkaiseen työhön, niin ulosotto vie palkastasi niin suuren osan, että sinulle ei yksinkertaisesti jää rahaa elämiseen, etkä voi saada edes toimeentulosta apua, kun uloottovelkaa ei katsota toimeentulossa pajolliseksi menoksi. Toinen on syy on tämä kehnosti yteensovitettu pätkätyön ja työttömyysturvan mahsollisuus, kun sekin saattaa sysätä imisen kuiluun. Työttömällä kun ei yleensä ole niitä puskurirahastoja, joiden turvin hän voisi päästä yli tällaisista maksujen viivästymisistä. Vuokranantaja on kuitenkin oitis käsi ojossa, ja soin muut laskut pitää maksaa ajallaan, sillä katto pään päällä ja ruokakuppi neneän edessä on kuitenkin se ykköspsrioriteetti työttömälläkin. Työttömyys on haravoin mikään yksiselitteinen juttu ja sen hoitaminen asiallisesti vaatisi tosiaan resurssien keskittämistä potentiaalisten työhön hakevien auttamaiseen ja luoda näille kelkasta pudolleille iha oma systeeminsä, joka puolestaan keskittyisi jäsrjestämän heidän elämänsä edes jotakuinkin sisedettävään muottiin ilman jatkuvaa ahdistelua ja kyttäämistä. Sillä ei ketään työllistetä, vaan päin vastoin monesti aiheutetaan vain masennusta ja muita henkisiä oireita, jotka entisestään heikentävät heidän kykyään pärjätä tämän takapajuisen koneiston rattaissa.

Erkki Joona

Juhanan olisi syytä jalkautua oikeaan työelämään pariksi vuodeksi ammattimiehien oppipojaksi oikeisiin töihin ja elättämään perhettään parin tonnin bruttokuukausipalkalla. Valitettavasti hänestä ei löydy miestä siihen? Fyysinen kunto siinä kohosi ja hän ehkä jopa puolen vuoden kuluttua jaksaisi jopa tehdä miesten töitä, kun saisi hyvää oppia. Hänen silmänsä jopa avautuisivat ymmärtämään oikeata työtä, jolla Suomea rakennetaan. Alussa hän olisi töistä täysin pihalla kuin lumiukko työmaalla. Hänen vankka uskomuksensa, että yliopistokoulutuksella hallitsee ja osaa kaiken rapisi viimeistään kun silmät avautuisivat todellisuuteen oikeassa työelämässä tai siihen, että ammattimiehet pottuilisivat isolla V:llä hänen korvien välit tähän päivään! Eikä ole mikään ihme, että "sammakoita" laukovilla poliitikoilla ei ole enää arvovaltaa ja auktoriteettia kansan parissa.

Peter Lindberg

Vartiainen yhteiskunnallisena ajattelijana ja ministeri Lindström toteuttajana tuovat mieleen vertauksen sokeasta ramman taluttajana. Herrojen kyvyille on kuitenkin löytynyt politiikasta ekologinen lokero, jossa humpuukilla saa kerryttää eläkettä. On surullista kuitenkin, että kaikenlaiset ”Pelle Hermannit” saavat näin vapaasti puuhastella hädänalaisten ihmisten asiassa.

Jukka Mattsson

Tuota minäkin ihmettelen? Paljon on aikaa kulunut mutta näyttää että SDP etenee eläköityvällä puolueaktiviteetilla kunnes sammuu koko puolue!

Samaa mitäänsanomatonta historia jorinaa kuultu niin demareitten Urpiloista kuin Rinteistä.

Martti Kosonen

Timo, työnnä vain lusikkasi syvemmälle soppaan. Vartiaisen ymmärtäminen vaatii nimittäin jo vähän koulun käymistä. On näköjään Antti Rinteenkin ilmainen koulutus valunut hukkaan, kun on ikänsä duunareiden jäsenmaksuista palkkansa ammentanut koulutustaan vastaamattomista hommista.

Esko Jokela

Vartiainen on ekonomisti, Rinne entinen ja menneisyyteen jämähtänyt ay-jyrä. Totuuden kuuleminen on aina ollut vassareille vaikeaa ja näköjään vielä vaikeampaa kun sen epämiellyttävän totuuden kertoo ex-demari. Vartiainen fiksuna ekonomistina ymmärsi aikoinaan, ettei demarien jakopolitiikka, jatkuva verojen nosto ja virkamiesbyroslaviahelvetin kasvattaminen enää toimi, vaan tuhoaa ihmisten ja yritysten työhalut ja siten koko hyvinvointivaltion. Maailma on muuttunut, demarit ei.

Tapio Mäkeläinen

Vartiaisen kommentti on masentava. Varmasti pitää paikkansa että n 300000 hengen joukossa ona kymmeniä tuhansia joiden oikea paikka olisi työkyvyttömyys- tai sairaselakkeellä. Nyt kuitenkin sinne pääseminen vaikeutuu koko ajan ja ihmisiä roikotetaan listoilla mikä turhauttaa kaikki toimijat ja varsinkin työttömät.

Kokoomus on hyvä puolue mutta näissä työelämäasioissa pl Optio-lehden Gaalaan kutsuttavat, puolue on ihan pihalla.

Ari Ohvo

Suomalainen markkinatalous ei saa työllistettyä edes korkeasti koulutettuja, joilla on alan työkokemusta. Pidän ihmeenä että Suomessa on työ muutaman vuoden päästä edes Juhana Vartiaisella. Suomi tulee tunnetuksi ulkomailla maana, jossa et pääse elämässä eteenpäin ilman suhteita ja jossa puolet väestöstä elää alle 1 000 € kuukaudessa. Ja tästäkin vähästä tekee hallitus leikkauksia asumistuen ja työmarkkinatuen leikkauksin.